onsdag 30 januari 2008

Nu börjas de igen

Ja, nu börjar vi renovera igen, inte jag utan min make, han gör de med jämna mellanrum , har svårt att inte ha något att göra säjer han, jag är ju lika dan, men garnet dammar inte lika mycket.....Denna gången är det en liten hall , vi har ett hus som har varit ett tvåfamiljs hus förut.
Nu har vi gjort om de, men de är fortfarande en massa små utrymmen som finns överallt, denna hallen är mellan farstun och köket, 6 dörröppningar på 3 kvadratmeter, nåväl.
Nu ska maken göra rent teglet på skorstenen , vi ska tapelsera måla och göra fint där. Mer bilder kommer.

Lakanet på bilden hänger där för att inte skiten ska spridas när han jobbar där, inte för att de är snyggt !!Är färdig med mina Februarisockar nu, gillar dom , go färg och mjuka och goa ändå sitter dom bra på foten.


Yllet de är samma färg Opal Uni dimgrön.


Linda , din mamma var jättetrevlig, massor att prata med henne om, skulle visst ut och resa med katten idag, ska bli roligt att träffa henne igen, hon sa att hon kunde guida mej i Halmstad, vore trevlig.


Har inte belönat mej för tandläkarbesöket ännu men de kommer, har varit inne på en del intenetbutiker och dreglat, kan bara inte bestämma mej, de är ju så mycket fint där.Ha de gott på er.

21 kommentarer:

Sofie sa...

Vad fina dina sockar blev! Jag tyckte inte mönstret var så snyggt, men nu får jag nog revidera lite i tyckandet :)

Heldri sa...

Tack för din kommentar Eva, du verkar inte vara helt oproduktiv själv heller! Du verkar ha koll på det där med strumpstickning, en färdighet jag inte haft tid/ork/mod att ge mig in på än.

Sarek var verkligen ett vackert garn och jag tror inte att det skulle vara omöjligt att hitta en färg som sambon gillar! Men Noro ska tydligen vara 50g/110yd medan Sarek bara var 50g/55yd. Men jag kommer säkert att "råka" köpa det till något annat framtida projekt, för snyggt var det.

Ulricha sa...

Ska ni behålla skorstenen "teglig"? Det är sååå snyggt! Härligt att se fram emot lite förnyelse, även fast det är jobbigt då det pågår.

Åhh, vad fina sockorna blev! Jag tror att mönstret gör att de sitter riktigt skönt på fötterna (stramar åt lite, men inte så att det känns dåligt).

Ha det bra.

Mikaela sa...

Oj.. mycket som pågår i hemmet alltså. Så långt har inte vi kommit än trots att det är mycket som måste göras (han får gärna komma och renovera hos oss =P).

Ruggigt snygga sockar. Börjar nästan känna mig motiverad att sticka mig ett eget par här borta. Hur gick det med orkidén förresten?

The Fuck Up sa...

Åh är du redan färdig! Jag som inte ens fått mitt garn ännu. Prestationsångest!

Strumpstickan sa...

Det är så fint med tegelvägg men uja vad det dammar...

Linda sa...

Så spännande med lite renovering! Trots att det blir dammigt och dant så är det värt det. Snygga februarisockor! Jag har precis stickat klart resåren på den första, så nu ska jag börja på de roliga mönstervarven.

Ha det bra!

Emma sa...

Oh jag tyckte inte om mönstret från start,men jag får tänka om nu när jag ser dina sockar:-)

Emma

TvaNystan sa...

Sockarna ser riktigt varma och goa ut. Var tvungen att börja med hålfotsinlägg i somreas och nu får jag inte plats med goa tjocka långskaftade strumpor.... JAg som alltid brukar ha sockar...

Sussry sa...

Åh är du klar med dina sockor! Min första kanske blir klar i kväll!
Vad fina de vart.
Lycka till med renoverandet.

Pia sa...

Åh, så fina sockorna blev. Jag har precis börjat på mina, kul mönster.

Eva S sa...

Sockorna ser jättesköna ut.Blir säkert fint med tegelvägggen.Tegel är liksom ett levande material.Självklart ska du ha en belöning för tandläkarbesöket. Här räcker inte en liten guldstjärna inte. Må gott

Eva sa...

Stickas falsk fläta sockor gillar jag, har stickat flera par och kommer nog att sticka ett antal till. Mycket fina och snygg färg.

Chokladen var god, chilitryffeln var klart godast hade en liten starkare eftersmak som chili brukar ha:)

Ha det gott!
Eva

LenaL sa...

Jättefina är de, dina sockar! Helt underbara i färgen. Men så snabb du är! Själv har jag bara gjort en halv som inte är som den ska - enligt mönstret, alltså, men trevlig på sitt eget sätt - och en kvarting av en "riktig". Får nog vara glad om jag får dem färdiga innan mars månads mönster avslöjas!

Lycka till med renoveringen!

Kram!

Helena sa...

Vad snygga de blev!
Kul med renovering,när det blir klart!
/ Helena, som oxå ska plågas hos tandläkaren idag:(

Annelie sa...

Tack för "peppet"! Ska försöka ha så kul som möjligt i Stockholm och har ålagt mig själv inköpsförbud fram till mässan. Mannen uppmuntrar garnköp där och det är helt underbart med sådant stöd. Inte vill jag göra honom besviken då utan kommer säkert ha en hel del godsaker med hem.
Trots Mannens alla goda förtjänster skulle jag kanske önska att han var lite mer som din? Min har nämligen inte riktigt samma behov att vara sysselsatt med renoveringar, tror jag. Men om era objekt tar slut så får du gärna skicka din man söderut. Vi ska nog kunna sysselsätta honom en tid... ;-)
Ha det gott och låt det nu inte dröja för länge innan du belönar dig för tandläkarbesöket - fast då kanske "ränta" också kan ingå?

Susilull sa...

Så spännande att se er renovering. Tegelväggen kommer garanterat att bli "skitsnygg"! Vi har tagit fram vår skorstensvägg i köket, det blev jättefint. Skönt att höra att det är fler som ständigt har någon renovering på gång..
Ps Sockorna blev söta!

Ha det bra!

monke sa...

Jättefina sockor och snabbt gjorda! Jag vill också sticka i turbofart, hur gör man? Övning förståss!

petra.m sa...

Hej Eva!
Tycker strumporna blev jättefina! Jag vill med ha... Ska börja på hälen på Monkeysarna idag, kanske blir det katastrofmejling här då:)Härligt men jobbigt med renovering. Vi har ett hus där det aldrig tar slut med projekt, fast var gör det det?!
Mvh Petra

Nina BF sa...

Jättefina sockar! Å så kul med renovering när det väl är klart!

Förstår ditt dilemma med belöningen - aldrig lätt att begränsa sig.

Eva sa...

Jättefina strumpor.
Eva i Lund