måndag 28 januari 2008

Efter Tandläkaren

Det finns ett liv efter tandläkaren, jag vet de i dag, men i natt har jag tvivlat, hur man kan tycka att något är så otrevligt förstår jag inte, jag är ju ingen "mes", gnäller inte mycket , är van att ha ont, men tandläkarn..... De pinsamma är väl att jag har inga problem med hål och så , utan de är vanliga undersökningar och den vanliga röntgenbildtagningen som jag tycker är så hemskt. Men nu har jag gjort de, inga hål och behöver inte komma tillbaks förrän om 18 månader. :-) Tandläkaren sa att jag skött mej så bra och om jag ville så kunde jag få en guldstjärna, men jag tyckte jag var lite för gammal för de och tackade nej.... Jag är väl inte barnslig?? ;-)

Hur har helgen varit då, jo ... jag har varit på Stickcafe, det är några stickgalna (inte negativt galna) i Falkenberg som brukar träffas där, och som har dragit igång en lokalförening till Sticka. vi var 2 från Halmstad 4 från Falkenberg och 1 från Varberg om jag fattat rätt, den nya lokalföreningen heter Sandstickan, vi kommer att träffas en gång i månaden, så nästa gång blir den 1 Mars också då på Stålboms konditori 14-17.
Jag har stickat färdig en av Anemoni vantarna till och med blockat den så jag kunde visa den i Falkenberg, men den glömde jag hemma, har börjat på den andra och kommit en bit. Tycker att den blev för stor , gjorde vanten på stickor 2½ men de blev för lång, gjorde ändå den kortaste varianten, men jag kanske hittar någon med riktigt långa händer som kan få dom.

Dödergöksväskan har varit med mej runt i helgen och fått så mycket beröm, alla tycker att du är så duktig och snäll, Med risk att bli tjatig, Tack igen Erika ;-)Februarisockan är Socka med falsk fläta (från Stickas hemsida), har kommmit över hälen på dom , det är ett lätt mönster som är lagom roligt att sticka, perfekta på stickcafe. Jag vet att de är januari nu, men jag kunde inte låta bli, får nog göra ett par till i februari som straff för tjuvstarten.


Ha de gott på er.

17 kommentarer:

Katarina sa...

Så produktiv du är, jättefina saker du har gjort.
Håller med dig om tandläkaren, känner precis som du. Klart du ska ha guldstjärna för det, är ju en bedrift bara att sätta sig i stolen när man inte gillar tandläkaren.

Yllet sa...

Jag har också stickat de där sockorna en gång och det ser nästan ut som om dina har samma färg som mina :) Jag gjorde mina i Opals sockgarn färg "dimgrön". Fast det är ju alltid svårt med datorskärmar och färg...

Marianne sa...

Vilka härliga vantar du gör. Jag har vantar med mönster, på min "vill göra lista" det är bara det att den är så lång... så vantarna får väntar på sin tur.
Jag gillar inte heller tandläkaren. Ett nödvändigt ont!

Storjägarn sa...

Jo, tandläkaren är inte inte inte kul....Fint mönster på vantarna :-)

Sussry sa...

Skönt att det gick bra hos tandläkaren!

Fin färg på strumporna och du är ju inte ensam om att startat, vi är visst många....

Sköt om dig!

TvaNystan sa...

TAndläkaren!!! HUGA!!! Jag får en konstig smak i munnen bara jag hör talas om dom... ;-(
Mönstret till sockarna har jag titta på sen i somras... Men har det blivit nått.... Nähä....

Strumpstickan sa...

Du ska ha en hel vägg med guldstjärnor:)

Tandläkaren är inte kul!

Carina sa...

Då måste jag väl också lägga en kommentar för jag tycker det är en baggis med tandläkare. Men notan tycker jag är riktigt hemsk.

Visst hade vi kul i lördags? Jag ser mycket fram emot nästa stickcafé. Vi syns där.

Ha det så bra tills dess.

Under en vind sa...

Wow vad du gör fint!! Med såna vantar kan det få bli riktig vinter!
Ser att du är fritidspedagog, det är jag också minsann! dessutom är ju Halmstad dit vi åker då vi beger oss till stan!
Ha det gott, kram!

Linda sa...

Jag hörde av mamma att ni hade det trevligt i lördags :-). Själv var jag på stickcafé på Marias Garn i Stockholm. Det är så roligt att umgås med likasinnade! Dina Anemoni vantar blir verkligen fina!

Lena sa...

När du varit så duktig och klarat av besöket hos tandläkaren måste du belöna dig! En god fika och ett gott garn tycker jag du ska fira med!! Det låter härligt med stickcafé!

Ulricha/Garntrollet sa...

Oj, tuffing som gått till tandläkaren! Jag sätter (helst) inte mina fötter där, fast jag faktiskt borde. Men jag har redan min dom: tänderna måste dras ut, pga infektioner. Ryser...

Strumporna ser jättefina ut, likaså vantarna. Kanske vågar jag mig på ett försök senare, med att sticka med två färger?

Kul att det var kul på stickcaféet :-) Och att du kommer att gå dit fler gånger.

Ha en trevlig måndagkväll.

Knit-Marie sa...

Tandläkarskräck är inget skämt. Själv blir jag stel och fåordig - väninnan/tandläkaren trodde inte siga sinnen när hon mötte mig i stolen första gången. Babbelmajan tyst och blek???!!
Väldigt vacker vante! Någon långfingrad blir säkert jätteglad.

Ullstina sa...

Vissa saker blir man aldrig för gammal för. Guldstjärnor är en av dem. Jag tycker du är värd massor av guldstjärnor, inte bara en enda....

Eldstickan sa...

Jag brukar ligga och blunda hos tandläkaren och tänka på något guldminne dvs drömma mig bort. Det funkar bra;o) Snygga strumpor, måste spana in februarimönstret...Eldstickan

Gela sa...

Jag förstår att du får berömm för kassen. Den är verkligen jättefin!

Mikaela sa...

Man blir väl aldrig för barnslig för en guldstjärna? ;)

Och som vanligt blir man ganska mållös av allt fint du stickar.