lördag 2 februari 2008

Så sårbar är jag

När vi la oss i torsdagskväll slutade vårt internet att fungera, vi stängde av och tänkte att de löser sej i morgon.

Nä, de gjorde de inte, efter frukost och kaffe tog jag tag i de, gjorde alla vanliga nödlösningar, höll på en stund och som vanligt får jag ont i magen när jag håller på med sånt, vet inte varför, men om nått får mej att må dåligt, så är de datorer som inte fungerar. Efter 40 minuter ansåg jag mej vara slagen och ringde Glocalnets support, kommer fram direkt, sen kommer en halvtimmes genomgång med killen på supporten, provar olika lösningar fram och tillbaks, till ingen nytta. Han ber om mobilnr och säjer att dom hör av sej när de är löst och ber mej att ha datorn och modemet igång och påslaget hela dagen och måndag. Blir de inte okej idag??? Nä de är mycket nu, så de dröjer.


De gör att min dag blir helt fel , de var ju en massa jag skulle göra vid datorn idag, VIKTIGA SAKER, räkningar, bilbesiktningen, och inte minst stickameras pulsklubb,och så skulle jag in på alla bloggar titta hur alla har de och vad som hänt sen sist... inte fick jag de, utan jag fick klara mej utan.


Jag fick klara mej utan, men va tråkigt de blev, hur var livet innan internet och bloggar?

Och hur var de med Monica , hur går de med halsduken till gubben och hur har Britt-Marie de hon är barnvakt och får ingeting gjort, många frågor var de som rann igenom huvudet.

Så sårbar är jag, klarar inte mycket utan mina bloggarkompisar.

Jag har saknat er.


Men vad gjorde jag denna dag utan datan, jo, jag började på en kofta, hittade ett trevligt mönster i Interwave Knits Winter 2006, Equestrian Blazer, Har ett ullgarn på kon som jag hoppas ska räcka till den, vi får se, har gjort bakstycket färdigt idag och börjat på ena framstycket och fastnar , vad är en collar, antar att de är ett knapphål men vi får se.


Så stickade jag färdigt mina bästa sockar, äntligen dom har blivit liggande men nu är dom klara.


Ska snart slå sönder flaskan och plantera min orcideé som den lille köpte i Thailand.


Ha de så gott så länge.

20 kommentarer:

Catarina sa...

Det är bara att konstatera att man är "barn av sin tid"...man blir verkligen "handikappad" när internet lägger av...inte klokt egentligen! Vad gjorde man innan internet fanns?
Men jag håller med dig...det är så kul att snurra runt bland bloggarna...det blir som små följetånger :-)

gunilla sa...

Inget ont som inte har något gott med sig... :)

Yllet sa...

Låter som att du hade behövt gå på datoravvänjning :) Låter så spännande med orkideén, du måste fota och visa efter att du planterat den!

Carina sa...

Jag har inte ens orkat att kolla under veckan på datorn. Som väl var så fixade jag räkningar och alla måsten redan förra helgen. Men värst av allt är att jag inte orkat sticka. Då är det illa.

Datafreak som jag är så ramlar hela världen ihop om datorn inte funkar som den ska. Tur man har mannen som försöker fixa det.

Härligt att höra av dig igen.

TvaNystan sa...

Jag har ju inte blivit någon van bloggare och kan inte känna ditt behov. MEN datorer eller bilar eller dvdapparater eller vilka apparater som helst: DE SKA FUNGERA!!!!! Det finns inget som driver mej till vansinne som APPARATER SOM INTE FUNGERAR!!! Men det är bra att du "åter är med oss". ;-)

Bland garnnystan och sytråd sa...

Tänk så fort man blir databeroende. Nu har datorn blivit en av vardagssysslorna. Man känner sig lite halv om man inte får kollat av sina bloggar och uppdaterat sig.
Tur det ordnade sig!

Boel sa...

Jag är som du jag får svårt abstinens om jag ofrivilligt måste avstå från internet. Så jag förstår dig helt. Som tur är så har jag en gubbe som sköter allt strul med datorn och det är sällan jag är utan. Skulle vara att jag inte kommer till för att barnen jämt spelar dataspel.
Ha en skön söndag!

Strumpstickan sa...

Vet precis vad du menar, det har blivit en go vana att spana in bloggar och nätkompisar varje dag:)

Collar betyder krage och kan vara halskragen...

Snygga sockar!

Ulricha/Garntrollet sa...

Åhh, vilka fina strumpor :-)

Kan känna din frustration över icke-fungerande internet, ändå hit! Människan är sådant vanedjur, att man blir tokig om allt inte fungerar som vi förväntar oss att det ska :-)

Ha det bra, och nu hann du ju börja på en kofta också :-)

Bibblostick sa...

Jag förstår precis hur du känner. Det hände mig för några veckor sen, men efter två samtal med olika supporterkillar hos Glocalnet med samma svar som du fick blev jag desperat och ringde ett samtal till. Jag fick då prata en tjej som verkligen lyssnade på mig och så löste det sig. Inga flera dagars väntan med modemet på utan åter fungerande uppkoppling direkt. Jag undrar varför killarna inte kunde lösa problemet.

Susilull sa...

Förstår din frustration!
Jag har många gånger funderat på vad jag gjorde innan jag började blogga.. Tittade på tv eller sov i tv-soffan antar jag!

Spännande med din orkidé, vi kanske får se vad som händer med den!?

Ha det så bra!

Britt-Marie sa...

Vilka läckra sockor, färgen är så mild och mjuk, sockorna är säkert lika mjuka. Mönstret blev läckert.

Kan berätta att det är första dagen utan barnbarn så nu kan jag äntligen börja sticka och blogga igen.
Kram

Frida sa...

Hej! Fy va jobbigt o va utan internet. Jag har en massa bloggar jag kollar dagligen, känner mig konstig om jag inte gjort det. Vill bara tipsa om att jag har en pif på gång (slank till på ytterliggare en) Fattas 1 kommentar (3 på nästa men har inte lagt ut den ännu). Om inte du så kanske någon av dina läsare tittar in till mig. Kram

Sussry sa...

Visst blir man helt konstig när nätet inte fungerar. Ganska skrämmande egentlilgen.
Så det är därför vi inte "hört" dig här på bloggen, undrade just vad som varit fel. Skönt att ha dig tillbaka!

Marianne sa...

Ja datorn har verkligen blivit beroendeframkallande. Jag sitter framför den varje ledig sekund. Äter till och med frukost framför datan. Jag brukar sitta och sticka medan jag kollar allas bloggar.
Tur att det har löst sig nu.

Linda sa...

Inget ont som inte har nåt gott med sig :-). Strumporna blev jättefina! Ha det fint!

LenaL sa...

Usch ja, vet precis hur du haft det! Det är helt vidrigt när det inte fungerar, i synnerhet om man själv måste se till att på ett eller annant sätt fixa det, när man inte har en aning om vad som händer och sker bakom skärmen, eller i lådan, eller var det nu är saker och ting händer!

Förresten, collar är krage.

Ha det så jättegott och så önskar jag din internetuppkoppling ett långt och lyckligt liv hädanefter!

Kram!

Lea sa...

Mina Anemoi blev perfekta på längden. Men, jag var lite fundersam ett tag, så jag mätte mina händer och varvtätheten för att kolla om jag borde utelämna de där fyra varven (som kunde repeteras) helt. Men det blev bra precis efter diagrammet. Med Lanett fick jag en varvtäthet på ca 38 varv (och 35-36 maskor) på 10 cm på stickor 2 mm.

Gela sa...

Ja, tänk vad man kunde bli så beroende av att ha tillgång till internet. Det trodde man inte. Jag har en kompis som varken har mobil eller internet och det går det med. Han har gett sig den på att man inte behöver vara tillgänglig jämt.

Under en vind sa...

Visst är det lite beroendeframkallande...hi hi....Ha en bra dag!