torsdag 7 februari 2008

Vår?

Nä, de är de inte dags för ännu, men jag fick lite försmak på våren idag.

Gick en runda i trädgården, den blir inte så lång rundan, men en 15-20 steg blev de ialla fall, kring vårt garage växer de en marktäckare som blommar , vet inte vad den heter men söt är den.Tass njuter av solen, går om kring och nosar på allt.

Jag ska snart väcka växthuset, det är ju första gången för mej så de ska bli så spännande, vet inte vad de ska bli utav de.
Undrar vad som klarat vinter där inne under löven, jag grävde ner en del av mina sommarväxter i jorden i växthuset, får se hur de blir, om något överlevt.
Jag har börjat på armarna på min kofta, vet fortfarande inte om den kommer att passa, men den är rolig att sticka , en massa kortavarv och lyfta maskor, så de gör inte så mycket om den inte blir bra.


I dag fick jag en förfrågan på ravelry, de var om dom (hon som gjort mönstret) kunde få använda min bild av Bavarian sockorna på sin sida, de är ju bara roligt om dom vill använda den så jag sa ok direkt, skoj. Så nu kan mina hälar bli kändisar, inte illa att ha kändishälar. :-)I dag funderar jag på om jag ska hjälpa Maken med att städa, vi har ett tunt lager av tegeldamm i hela huset, när jag säjer hela huset, så är de hela huset. Får se ska jag sätta mej och sticka eller ska jag torka av allt på övervåningen, vi får se.Ha de så gott så länge.

13 kommentarer:

Boel sa...

Åhh så härligt med ett växthus. Det drömmer jag om och om egna frukträd, hallonbuskar mm men jag har en pytteliten tomt. Annars känns det ruggigt med vårtecken i början av februari, jag har snödroppar i trädgården.

Tycker det var kul att du blev tillfrågad om att prata om stickning i radio!

TvaNystan sa...

Solen skiner i VMstaden Östersund åxå och jag har tagit 2 promenader och vill bara ut mer och mer.... Bara vädret håller i sig över VM! Men några blommor har vi inte sett än (annat än kaktusarna i förnstret).

Nina BF sa...

Klart det är vår! Fåglarna fattar det, knopparna fattar det, i lä så fattar jag det också - nu är det bara vädret som ska förstå att det är dags!

Sussry sa...

Vad mysig med ett växthus. Hoppas det växer upp mkt fint där!
Här i Uppsala ser vädret mer ut som höst (regnigt och grått) men en och annan fågel kvittrar ibland.

Kram!

teresa sa...

Åh, ett eget växthus! Du är lycklig du! Jättefina bilder o lilla blå blomman så söt. Hade också en sådan i rabatten - lite tidigt är det väl?
Grattis t kändishälarna - radion igår, Ravelry idag. Vad blir det nästa gång - TV??

Ulricha/Garntrollet sa...

Åhh, vad roligt Eva! :-) Och de är ju så fina sockorna.

Vad myigt med växthus :-) Och vilken vacker blom/växt du har som redan blommar! Ja, världen är upp-och-ner. Jag läste att igelkottrna vaknar för att det är så varmt, och så svälder de ihjäl då det inte finns mat :-( Sorgligt.

Ha det bra.

Strumpstickan sa...

Titta så vårgrönt och mysigt du har det här i bloggen nu, jättefint:)

Ser msyigt ut att ha eget växthus, kanske kan bli gott med tomatplantor? Cilifrukter växer också som bara den har jag hört.. och physalis och...

Carina sa...

Ser att du bytt utseende på din blogg. Jättesnyggt!

Visst är det vårtecken vi ser. Jag har varit på promenad i eftermiddag och sett både påsklilja, snödroppar och krokusar. Krokus har vi på vår uteplats också. Buskarna har stora gröna skott på gården och vår ros har det också. Men det känns konstigt i februari.

gunilla sa...

Växten med de blåa blommorna är en vintergröna. Grön på vintern och börjar blomma på våren - så visst är det vår, även om meteorologerna vill hålla fast vid att den inte kan börja förrän i mitten av februari.

Dödergök sa...

Växtnörden säger Vintergröna, Vinca Minor. Det måste vara tidigt även för dina delar av Sverige.
Här i Dalarna brukar den blomma i Juni ungefär.
Jag vill gärna ha snö och vinter lite till men sen ska jag frossa i mina vårlökar. Året vi flyttade hit satte jag lökar för över 500 spänn, lite överilat kanske men det börjar bli så länge sen att det känns som att det var värt det. :)

Susilull sa...

Fin "vårblogg"!
Visst har det varit härligt idag, tyvärr jobbade jag till 18.30, så jag hann inte njuta särskilt mycket av dagen.
Så roligt med ett eget växthus, det ska jag oxå ha, någon gång...
Ha det så bra!

Camilla sa...

HEj Eva!
Här med utmanar jag dig på några sanningar.
Kramar Camilla
http://millansnattuggla.blogspot.com/

Pia sa...

Vilka härliga bilder, längtar till våren.!