torsdag 28 februari 2008

5000


Jag har börjat på en ny sjal, de är ett riktigt projekt , beräknar att vara klar någon gång i April, nästa år.
Det är en spetssjal som har pärlor på sej, många pärlor, närmre bestämt 5000 pärlor!!!
Mönster har en tjej i Usa gjort, hon har bjudit in oss att göra den över Ravlery(fick inbjudan att göra den över Ravlery, vi stickar som vanligt ). Mönstret är på 16 sidor , de finns en karta över hur diagrammen sitter på sjalen, de är en sjal som man ska ha mycket tid till att göra, ingen bilstickning.
Började med att trä på 1600 pärlor i går(hoppas de var 1600), gjorde första två varven och började med första pärlvarvet, en avig, sen 20 pärlor, tre räta, 20 pärlor, tre räta, så höll de på, det är resultatet som är på bilden, de är fransen på sjalen.
Garnet och pärlorna kommer från Garnkorgen tack för hjälpen Maria.
I dag skiner solen , ska ta med mej Tass en runda så vi får lite luft,
sen ska vi leka gömma nycklen, en rätt rolig lek.
De är en gamal sällskaps lek , de går till så här, min lille son (21) gömmer sin nyckel till skåpet på jobbet på ett bra ställe, sen glömmer sonen var nycklen är och mamman får leta, precis överallt, ska bli så skoj.
Ha de gott på er .

9 kommentarer:

Katarina sa...

Vilket jättejobb! Inget som jag skulle våga mig på. Men det ska bli kul att se den färdig.Önskar dig lycka till med arbetet med den.

Ulricha/Garntrollet sa...

Eva! Åhh, vad snygg den kommer att bli. Jättefina färger :-) Ska bli spännande att följa den.

Fråga Peter vad han tycker om att jag Gömmer-inte-bara-nyckeln-utan-allt-som inte-sitter-fast :-) Nycklar, plånbok, matinköpslappar, garner, mat, ja allt.

Ha det så bra med hund och sol :-)

Knit-Marie sa...

FÄÄÄMTUUUUSEEENN??? Yikes!

Storjägarn´ sa...

Mmmeeennn,,,guuu´vilket klosterarbete!!! Nog är du duktig!

Lena sa...

Ojojoj, vilket tålamod du har! Ett mönster på 16 sidor, låter som något för Guiness rekordbok!Lycka till och håll nu räkningen!
Hej från ett soligt Sävedalen där det är dags att göra fint i vårlanden!

TvaNystan sa...

INPONERAD är enda oredt jag kommer på, men det räcker inte riktigt till... WOW!

Agneta sa...

Ja du det mönstret har jag här också nu, men har inte börjat ännu. Måste köpa pärlor först. Men visst är det ett underbart mönster

Mikaela sa...

Jisses, låter som rena monstergörat. Fast, jag har tittat lite på det mönstret.. lika fint det. Det här kommer nog att bli jättebra ;)

LenaL sa...

Oj, det verkar vara ett långtidsprojekt som heter duga! Ska bli väldigt intressant att följa det, hoppas du lägger ut bilder lite nu och då?

Lycka till med det!