tisdag 12 februari 2008

Vm Skidskytte


Nu när Vm i skidskytte kommit en bit in kom Bortaboijn på att vi skulle ha någon form av VM stickning, och så blev de , reglerna är enkla och lätta gör va du vill men ha med fem på något sätt, dom skjuter ju på fem små prickar.
Själv har jag valt att göra en knästrumpa som man kan ha till pjäxorna , en modell som jag hittade i bokenThe Ultimate Sock Book, den heter Arched shaped socks, och vad har den med fem att göra, jo mönstret på sockan är fem kvadrater, titta själv, de måste duga eller. Tror inte att jag kommer att klara att bli färdig ,utan att jag fuskar och stickar lite till sportspeglen också.
Jag har sytt ihop och börjat använda kofta den är jättebra men lite liten, men de är ju inte koftans fel utan mer mitt fel eller karamellkungens fel (smågodis).

Gillar midjan (koftans) den syns inte på bilden men den finns där , den var rolig att sticka och jag kommer nog att göra om den i svart. Ni ser va bestämd jag är , jag och kameran är inte riktigt vänner, men vi jobbar på de.

Tänkte visa hur intresserad Tass är av stickning (ni ser också så koncentrerad jag är), hon valde att ligga här hos mej istället för att hjälpa Maken i trädgården, han valde att gå ut och klippa äppelträden istället för att lacka skorstenen, där för ingen bild på skorstenen, men de kommer senare.

De var många bilder på ett inlägg men ibland blir de så.
Snart dags för Mixstaffeten, ha de så gott så länge.

12 kommentarer:

Ulicha/Garntrollet sa...

Ja, mer bilder Eva! :-) Helst när de är så fina allihopa!

Jättefin kofta (Karaellkungen är inte alls så synlig på bilden :-) Åhh, vad mysigt att ha en lite hund på axeln, när man stickar :-)

Våra katter ligger mest i bokhyllan och trycker :-(

Vad härligt att ha äppelträd :-) Jag får nöja mig med tomatplantor i stora inomhuskruor... bu-hu...

Ha det bra.Ps. Det ska bli spännande att se när du börjar på strumporna. De ser fina ut i mönstret :-)

TvaNystan sa...

En sånn vovve vill jag ha! Var barnvakt åt en Dansjksvenskbrukshund en helg i höstas, Gerda, honär väldigt lik din vovve...

Catarina sa...

Jag brukar ha en och annan katt som är intresserade av framförallt garn :-). Inte sällan ligger de i knät när jag stickar...men det är ju så att katter är ju till för att vara i vägen *hi hi* framför fötterna och så där...

Pia sa...

Den är ju jättefin, koftan. Så roligt!
Tass är ju för underbar, han börjar nog också sticka snart!
Ha det så gott!

Eva sa...

Vad märkligt vårt avlånga land är, här uppe hos oss har vi flera decimeter snö medan ni har barmark och grönt:)
Pratade med min bror som bort i skåne och han sa att det hade varit riktigt varmt och skönt i helgen som var med flertalet plusgrader. Lite avundsjuk är jag.

Linda sa...

Vilken söt kofta! Och en bedårande liten Tass. Mina katter gillar liksom Tass att ligga och mysa hos mig när jag stickar. En brukar ligga bakom mig och en i knäet... Allt jag stickar får en viss extra fluffighet av katthår! :)

Eva S sa...

Fin kofta.Karamellkungen tycker jag inte vi nämner här.Han sätter sina spår lite varstans. Våran katt ligger gärna i mitt knä när jag sitter i soffan och stickar. Garnet rör hon inte då. Har lärt sig att börjar hon leka med garnet så får hon inte ligga kvar. Må gott

DOCKMAMMAN sa...

Hej!
Jag undrar om du är intresserad av samla strumpklubben strumpor på ett och samma ställe på Dockmammans stickcafé.
Man behöver inte vara medlem för att få ladda upp sina bilder,tänkte att det kunde vara roligt att samla dom på så samma ställe så man fick en lättae överblick på alla strumpor.

Du går bara i här http://dockmammansstickcafe.zoomin.se/galleri.html och letar upp var och ens månads galleri...

Mvh
Dockmamman

Strumpstickan sa...

Vilken underbar bild på dig och Tass!

Ulricha sa...

Eva, det finns ett garn/te-byte på StickaMera nu, som du kanske vågar vara med på ? Det är bara ett byte, inget man binder upp sig med :-)

Hoppas att du har det bra.

teresa sa...

Koftan blev ju jättefin.
Och du, vad mysigt det ser ut med en hund på axeln - blir riktigt avundsjuk.

Gela sa...

Tänk vilket avlångt land vi har. Din man klipper äppelträden och här har vi snö.