fredag 29 februari 2008

Hittat nycklen

Hej Nycklen är hittad, den låg ute i sonens bil, mellan sätet och ryggstödet. skönt, men vilken massa tid man lägger på att leta efter grejor, iallafall jag.
Tänkte visa min Mars socka, eller de som var tänkt att bli en socka, de kommer att bli en liten väska, den blev så stor , nog för att jag har stora fötter men jag har inte trädstammar som ben. Nu tänker jag börja på ett par Tropicanasockar i stället, sen får jag se om jag provar på Dominostrumporna igen.

Ha nu en riktigt go helg på er.

torsdag 28 februari 2008


Nu har Tass och jag varit ute en runda, det är inte så, att bara solen skiner så är det varmt, inte, det var skit kallt ute, tur att jag hade min dragspelsbasker, snödroppssjal och vantar m.m på mej, stackars Tass hon hade bara halsband., men hon ser inte ut att lida.De här är vad vi ser mycket av när vi går den här rundan, tomma tuber räkost, kaviar m.m.
Vad kommer dom ifrån, är de folk som har utflykt och slänger på vägen hem, har funderat en tid på de här, men nu har jag kommit på (min make kom på) vad de är, de är en återviningstation i hamnen, där tömms alla behållare med returplåt tuber och sånt, sen kommer fåglarna......
De är fåglarna som tar tuberna och tömmer som på minsta rest, sicka luringar, bara för att få tag i mat.

Tapeterna har kommit till hallen, men jag tänkte visa hur de ser ut i sovrummet, där är ju också en Josef Frank tapet, titta också på den finurliga lösningen min make gjort med två 90 garderober.
Han byggde in dom och gjorde ett litet utrymme med plats för krokar där jag hänger morgonrock och lite annat. En liten hylla där de får plats en liten korg, visst är han finurlig. Lägg också märke till ett evighetsarbete som jag gjort , överkastet är virkat av mej (sa hon stolt).
Den andra bilden är på vår fina spegelbyrå, ett arvegods från Småland.

Nu ska jag och Tass sätta oss i soffan och se på skidskytte och kivas lite med VM-strumpan.

Ha de gott på er.

5000


Jag har börjat på en ny sjal, de är ett riktigt projekt , beräknar att vara klar någon gång i April, nästa år.
Det är en spetssjal som har pärlor på sej, många pärlor, närmre bestämt 5000 pärlor!!!
Mönster har en tjej i Usa gjort, hon har bjudit in oss att göra den över Ravlery(fick inbjudan att göra den över Ravlery, vi stickar som vanligt ). Mönstret är på 16 sidor , de finns en karta över hur diagrammen sitter på sjalen, de är en sjal som man ska ha mycket tid till att göra, ingen bilstickning.
Började med att trä på 1600 pärlor i går(hoppas de var 1600), gjorde första två varven och började med första pärlvarvet, en avig, sen 20 pärlor, tre räta, 20 pärlor, tre räta, så höll de på, det är resultatet som är på bilden, de är fransen på sjalen.
Garnet och pärlorna kommer från Garnkorgen tack för hjälpen Maria.
I dag skiner solen , ska ta med mej Tass en runda så vi får lite luft,
sen ska vi leka gömma nycklen, en rätt rolig lek.
De är en gamal sällskaps lek , de går till så här, min lille son (21) gömmer sin nyckel till skåpet på jobbet på ett bra ställe, sen glömmer sonen var nycklen är och mamman får leta, precis överallt, ska bli så skoj.
Ha de gott på er .

måndag 25 februari 2008

Tass hittar

Idag tog jag med mej kameran ut i trädgården. Tass var ute och letade vårtecken, här är lite av vad hon hittade.
Blåsippor, luktar gott.

Så hittade hon lökar som tittade upp ur jorden, vit lök, och en massa andra sorter, luktar inte så gott. Men de luktar vår i luften, de är snart dags.

Ha de gott på er.

lördag 23 februari 2008

Hallen

Tänkte bara visa hur de går i hallen, maken har lackat skorstenen så den är klar, panelen är uppe och ska målas i den gröna färg som vi gillar här hemma.

Vi var och köpte lister och beställde tapeter i dag , de blir ytterligare en Joseph Frank 1905 från Boråstapeter, det är den tredje tapeten från samma serie vi sätter upp, gillar den gamla stilen på dom. Tapeten är vit med gröna "blommor" med och en guld prick i mitten, väldigt neutrala.

Ha de gott och njut av helgen, de gör jag.

torsdag 21 februari 2008

De bidde två tummar

Ja, så var jag då färdig med mina vantar, de blev en riktig följetong, sticka. riva upp, sticka, riva upp, men nu är jag färdig, dom är faktiskt likadan både på längden och på tvären.

Ska ta tag i mina Vm-sockor nu när vantarna är färdiga, har gjort hällappen för fjärdegången nu, så jag hoppas verkligen att de ska bli bra , vill inte ha stora hål.

Jag har verkligen fått öva i att repa upp , bästa sättet nu är tycker jag att leta upp hur långt du ska riva upp och plocka upp maskorna med en mindre sticka (man ser hur jag menar på bilden i förra inlägget), sen är det ju bara att riva upp, stickan stoppar när de är dags att sluta, har fungerat rätt bra för mej.


Vi har fått nytt modem så nu hoppas jag att de ska fungera framöver.

Jag och Tass har börjat på en ny kurs, nu är de allmänlydnad vi lär oss, de går bra för Tass men jag frågar nog för mycket och ifrågasätter varför hela tiden.
Men de ska nog gå bra.

Här är en bild på Tass och Jack när dom tittar på när min store pojk äter glass , dom är väldigt intresserade.

Ha de så gott så länge.

lördag 16 februari 2008

Tänk om

Ja tänk om skidskyttarna kunde göra som jag ska göra, riva upp och göra om, antar att dom gärna gjort de.
Själv ska jag riva upp min sock en bit, för de blir inte så där jätte bra, de blir stora hål där jag plockar upp maskor , en del beror på att jag stickat löst, och en del beror på att strumpan är för liten för mina fötter, har räknat om så jag kan ha lite fler maskor, så de är bara att riva.

Här är en detalj bild på koftans midja utan Eva, visst ser de läckert ut med alla intagningar och ökningar , eller är jag lite tokig.
Jag har börjat om på vantarna och nu skriver jag upp allt, stickor maskor allt, dom ska bli likadana, hade dom varit enfärgde hade jag gjort de med MagicLoop, men de blir för trassligt med fyra nystan.
Hej Hönan.
Hönan är min tös, hon har lämnat en komentar om att hon har hemlängtan, det är nog bilderna på Tass som gör att hon längtar hem, Tass avgudar Hönan.
Ska väl nämna också att återigen har internet varit nere för oss, en hel fredag igen, går modemet efter kalendern, nytt modem ska komma på posten säjer Glocalnet, tror de när jag ser de.
Tills dess, ha de så gott på er.

torsdag 14 februari 2008

De bidde ingenting


Detta är vad som är kvar av mina vantar ( 28 januari).
Jag gjorde färdigt den andra i går kväll, satt i soffan och var väldigt nöjd med mej själv, så jag provade båda vantarna samtidigt, hjälp, den ena vanten var ca 3 cm längre än den andra, skit också. bestämde mej för att jag inte kommer att använda vantarna om dom inte är lika stora(självklart), så jag började riva upp den som var störst, tänkte göra om hela vanten eftersom den var lös kring handleden också.
Sagt och gjort, när jag var färdig med det kollade jag återigen på den andra vanten, panik eller nästan ialla fall, jag hade rivit upp fel vante.
Vad gör man då, jo , jag rev upp den andra vanten också, lika bra att börja om från början , nästa försök med vanten blir i en annan färgställning så de blir lite anorlunda iallafall.
Hoppas jag har lärt mej något av de här.

Vm-stickningen går framåt, är nere på hälen, gillar verkligen mönstret, det är gjort efter en strumpa som Elizabeth Zimmermann stickat, gillar den ska bli skoj och se hur den blir.

Tass och jag gick en lång runda i solen idag, de är härligt, rätt kallt men solen lyser och himlen är klarblå, ger riktiga vårkänslor.
Ha de gott på er.

tisdag 12 februari 2008

Vm Skidskytte


Nu när Vm i skidskytte kommit en bit in kom Bortaboijn på att vi skulle ha någon form av VM stickning, och så blev de , reglerna är enkla och lätta gör va du vill men ha med fem på något sätt, dom skjuter ju på fem små prickar.
Själv har jag valt att göra en knästrumpa som man kan ha till pjäxorna , en modell som jag hittade i bokenThe Ultimate Sock Book, den heter Arched shaped socks, och vad har den med fem att göra, jo mönstret på sockan är fem kvadrater, titta själv, de måste duga eller. Tror inte att jag kommer att klara att bli färdig ,utan att jag fuskar och stickar lite till sportspeglen också.
Jag har sytt ihop och börjat använda kofta den är jättebra men lite liten, men de är ju inte koftans fel utan mer mitt fel eller karamellkungens fel (smågodis).

Gillar midjan (koftans) den syns inte på bilden men den finns där , den var rolig att sticka och jag kommer nog att göra om den i svart. Ni ser va bestämd jag är , jag och kameran är inte riktigt vänner, men vi jobbar på de.

Tänkte visa hur intresserad Tass är av stickning (ni ser också så koncentrerad jag är), hon valde att ligga här hos mej istället för att hjälpa Maken i trädgården, han valde att gå ut och klippa äppelträden istället för att lacka skorstenen, där för ingen bild på skorstenen, men de kommer senare.

De var många bilder på ett inlägg men ibland blir de så.
Snart dags för Mixstaffeten, ha de så gott så länge.

söndag 10 februari 2008

En gång till


Detta är inte roligt, i går satt jag med Glocalnets support i 48 minuter, 48 minuter som jag kunde gjort något mycket bättre av. Internet borta halva fredag och hela Lördagen, söndag sätter jag mej provar lite och får igång de, blir så irriterad, nu pratar vi om att byta leverantör. Hur mycket ska man tåla?
Nå väl.


Jag har sytt ihop koftan, o ta mej tusan så blir de bra, har ingen bild på den, men på blockningen.

Den är fin, gillar alla hoptagningar för midjan , kragen som är som en sjalkrage, och jag har stickat ett knapphål, har lärt mej jättemycket på detta projekt och ändå är jag bara halvfärdig. Idag ska jag sticka kanten runt hela koftan, ska plocka upp maskor runt om på en rundsticka, spännande, de är några bitar som är lite luriga (engelska, lurigheter) får se om de löser sej på vägen..... Ärmarna ligger på blockning, så förhoppningsvis är dom torra i kväll.
Känns som koftan är så bra, att jag funderar på att göra den i svart också, de ni.

Länge sedan jag var så nöjd, skoj.
Tass har varit lite halvraddig, låg och sov HELA fredagen 9-15 , kanske är de ett tecken på att hon börjar bli tonåring, men man blir ju lite orolig när hon inte kommer nosande när man öppnar kylskåpet, men som tur är så är hon normal nu.


Skoj är de också att läsa alla komentarer som jag får , de är så skoj. Älskar att öppna och titta efter, vem de är som varit inne, och vad som skrivits ner, minsta lilla och jag blir glad , Tack alla som lämnar lite spår efter sej.
Så att jag var utmanad på sju sanningar, får se, tycker jag berättar sanningar lite då och då, men jag ska försöka lite senare .


Idag blir de skidskytte (önskar att jag fått vara där, i Östersund alltså) och så ska jag svära över glocalnet.
Kikar också över axlen på maken när han lackar skorstenen, hoppas att de blir en bild i morgon (Glocalnet ?), den kommer att vara helt förändrad, ska bli så spännande.

Ha de gott på er.


torsdag 7 februari 2008

Vår?

Nä, de är de inte dags för ännu, men jag fick lite försmak på våren idag.

Gick en runda i trädgården, den blir inte så lång rundan, men en 15-20 steg blev de ialla fall, kring vårt garage växer de en marktäckare som blommar , vet inte vad den heter men söt är den.Tass njuter av solen, går om kring och nosar på allt.

Jag ska snart väcka växthuset, det är ju första gången för mej så de ska bli så spännande, vet inte vad de ska bli utav de.
Undrar vad som klarat vinter där inne under löven, jag grävde ner en del av mina sommarväxter i jorden i växthuset, får se hur de blir, om något överlevt.
Jag har börjat på armarna på min kofta, vet fortfarande inte om den kommer att passa, men den är rolig att sticka , en massa kortavarv och lyfta maskor, så de gör inte så mycket om den inte blir bra.


I dag fick jag en förfrågan på ravelry, de var om dom (hon som gjort mönstret) kunde få använda min bild av Bavarian sockorna på sin sida, de är ju bara roligt om dom vill använda den så jag sa ok direkt, skoj. Så nu kan mina hälar bli kändisar, inte illa att ha kändishälar. :-)I dag funderar jag på om jag ska hjälpa Maken med att städa, vi har ett tunt lager av tegeldamm i hela huset, när jag säjer hela huset, så är de hela huset. Får se ska jag sätta mej och sticka eller ska jag torka av allt på övervåningen, vi får se.Ha de så gott så länge.

tisdag 5 februari 2008

Jag är en mes

Ja de är jag , idag på förmiddagen ringde telefonen, kollar och ser info 10 , en försäljare tänkte jag.


De var från Radio Halland, vill du vara med i vårt morgonprogram och prata om stickning .....


Jag blir ställd , jag i radion, prata, hon pratar lite om stickning om hur modernt de är och att hon tittat på min blogg och en massa mer.


Men jag är en mes, jag tackar nej, jag är ingen som klarar att prata i radio, tycker de är svårt nog att blogga. Jag hänvisade till en annan stickare som var med och drog igång Sandstickan, hoppas dom ringer henne, hon jobbar ju i halmstad , så de blir ingen omväg för henne.


De om de.
Stickning har börjat på ett par tjocksockor till vinterskorna, Eesti Trail Hiking Socks från Favorite socks. de gick åt med garn än jag trodde så foten får bli i en annan färg, tycker de ser rätt okej ut så med.

Koftan kommer nog att bli för liten, men jag gör en bit till, ska prova att blocka bakstycket och en framstycket för att se om de går att rädda,annars får jag riva upp och göra om. Tack för upplysningen om collar, var ett tag rätt säker på att de betydde knapphål , ha. Fortsättning följer...Renoveringen går framåt, maken har skrapat färdigt teglet, nu ska de borstas rent och tvättas , sen börjar de roliga, riva ner gamla tapeter och spackla och slipa.


Ja, jag är ett barn av min tid, men med de vill jag inte säja att jag är beroende av datan, jag blir bara så irriterad av att jag inte får använda min tid till de som jag vill, jag vill inte sitta med supporten , jag vill göra annat, men i vår familj så är de jag som gör sådant, jag har ju tid.
De var någon som trodde att min värld rasade ihop om datan inte fungerar, men så är det inte, datan är bara en bisak, vad som irriterar mej är tiden jag får lägga på att den ska fungera.

Ha de så gott så länge på er.

lördag 2 februari 2008

Så sårbar är jag

När vi la oss i torsdagskväll slutade vårt internet att fungera, vi stängde av och tänkte att de löser sej i morgon.

Nä, de gjorde de inte, efter frukost och kaffe tog jag tag i de, gjorde alla vanliga nödlösningar, höll på en stund och som vanligt får jag ont i magen när jag håller på med sånt, vet inte varför, men om nått får mej att må dåligt, så är de datorer som inte fungerar. Efter 40 minuter ansåg jag mej vara slagen och ringde Glocalnets support, kommer fram direkt, sen kommer en halvtimmes genomgång med killen på supporten, provar olika lösningar fram och tillbaks, till ingen nytta. Han ber om mobilnr och säjer att dom hör av sej när de är löst och ber mej att ha datorn och modemet igång och påslaget hela dagen och måndag. Blir de inte okej idag??? Nä de är mycket nu, så de dröjer.


De gör att min dag blir helt fel , de var ju en massa jag skulle göra vid datorn idag, VIKTIGA SAKER, räkningar, bilbesiktningen, och inte minst stickameras pulsklubb,och så skulle jag in på alla bloggar titta hur alla har de och vad som hänt sen sist... inte fick jag de, utan jag fick klara mej utan.


Jag fick klara mej utan, men va tråkigt de blev, hur var livet innan internet och bloggar?

Och hur var de med Monica , hur går de med halsduken till gubben och hur har Britt-Marie de hon är barnvakt och får ingeting gjort, många frågor var de som rann igenom huvudet.

Så sårbar är jag, klarar inte mycket utan mina bloggarkompisar.

Jag har saknat er.


Men vad gjorde jag denna dag utan datan, jo, jag började på en kofta, hittade ett trevligt mönster i Interwave Knits Winter 2006, Equestrian Blazer, Har ett ullgarn på kon som jag hoppas ska räcka till den, vi får se, har gjort bakstycket färdigt idag och börjat på ena framstycket och fastnar , vad är en collar, antar att de är ett knapphål men vi får se.


Så stickade jag färdigt mina bästa sockar, äntligen dom har blivit liggande men nu är dom klara.


Ska snart slå sönder flaskan och plantera min orcideé som den lille köpte i Thailand.


Ha de så gott så länge.