onsdag 30 januari 2008

Nu börjas de igen

Ja, nu börjar vi renovera igen, inte jag utan min make, han gör de med jämna mellanrum , har svårt att inte ha något att göra säjer han, jag är ju lika dan, men garnet dammar inte lika mycket.....Denna gången är det en liten hall , vi har ett hus som har varit ett tvåfamiljs hus förut.
Nu har vi gjort om de, men de är fortfarande en massa små utrymmen som finns överallt, denna hallen är mellan farstun och köket, 6 dörröppningar på 3 kvadratmeter, nåväl.
Nu ska maken göra rent teglet på skorstenen , vi ska tapelsera måla och göra fint där. Mer bilder kommer.

Lakanet på bilden hänger där för att inte skiten ska spridas när han jobbar där, inte för att de är snyggt !!Är färdig med mina Februarisockar nu, gillar dom , go färg och mjuka och goa ändå sitter dom bra på foten.


Yllet de är samma färg Opal Uni dimgrön.


Linda , din mamma var jättetrevlig, massor att prata med henne om, skulle visst ut och resa med katten idag, ska bli roligt att träffa henne igen, hon sa att hon kunde guida mej i Halmstad, vore trevlig.


Har inte belönat mej för tandläkarbesöket ännu men de kommer, har varit inne på en del intenetbutiker och dreglat, kan bara inte bestämma mej, de är ju så mycket fint där.Ha de gott på er.

måndag 28 januari 2008

Efter Tandläkaren

Det finns ett liv efter tandläkaren, jag vet de i dag, men i natt har jag tvivlat, hur man kan tycka att något är så otrevligt förstår jag inte, jag är ju ingen "mes", gnäller inte mycket , är van att ha ont, men tandläkarn..... De pinsamma är väl att jag har inga problem med hål och så , utan de är vanliga undersökningar och den vanliga röntgenbildtagningen som jag tycker är så hemskt. Men nu har jag gjort de, inga hål och behöver inte komma tillbaks förrän om 18 månader. :-) Tandläkaren sa att jag skött mej så bra och om jag ville så kunde jag få en guldstjärna, men jag tyckte jag var lite för gammal för de och tackade nej.... Jag är väl inte barnslig?? ;-)

Hur har helgen varit då, jo ... jag har varit på Stickcafe, det är några stickgalna (inte negativt galna) i Falkenberg som brukar träffas där, och som har dragit igång en lokalförening till Sticka. vi var 2 från Halmstad 4 från Falkenberg och 1 från Varberg om jag fattat rätt, den nya lokalföreningen heter Sandstickan, vi kommer att träffas en gång i månaden, så nästa gång blir den 1 Mars också då på Stålboms konditori 14-17.
Jag har stickat färdig en av Anemoni vantarna till och med blockat den så jag kunde visa den i Falkenberg, men den glömde jag hemma, har börjat på den andra och kommit en bit. Tycker att den blev för stor , gjorde vanten på stickor 2½ men de blev för lång, gjorde ändå den kortaste varianten, men jag kanske hittar någon med riktigt långa händer som kan få dom.

Dödergöksväskan har varit med mej runt i helgen och fått så mycket beröm, alla tycker att du är så duktig och snäll, Med risk att bli tjatig, Tack igen Erika ;-)Februarisockan är Socka med falsk fläta (från Stickas hemsida), har kommmit över hälen på dom , det är ett lätt mönster som är lagom roligt att sticka, perfekta på stickcafe. Jag vet att de är januari nu, men jag kunde inte låta bli, får nog göra ett par till i februari som straff för tjuvstarten.


Ha de gott på er.

onsdag 23 januari 2008

Tårarna trillar
Titta vad Dödergök har skickat till mej, en Pif present utan like, hon har sytt en stickpåse och och en tovad brosch till mej , till och med broderat dit ett E på fickan, du är ju för snäll.

Bilderna gör inte påsen någon som helst rättvisa men jag måste bara visa , på ena sidan är de broderat med filt, pärlor och glittrig tråd, andra sidan är en ficka som är gjord av en broderad duk med extra broderi ett E och en fågel.
Broschen är så söt och bullig ett dubbel hjärta med en rosett på. Tack snälla Erika , det är en helt underbar present, du är så sanslöst snäll som gjort detta till mej, TACK.

I dag så

I dag fortsätter jag på min vante Anemoni Mittens Av Eunny Jang, har återigen rivit upp den ,detta försöket blir med stickor 2 på resåren och 2 ½ på vantkroppen den är rolig att sticka och de går rätt fort, om man inte river upp vanten hela tiden.

Icarus sjalen växer vidare när jag tittar på Tv , sakta men säkert, gillar den nu stickor 2½ blir bra för mej.

I dag fikar jag med kaffe och bakelse, bakelsen kom på posten i ett "rött paket med vita prickar" var så sött att jag nästan började sjunga.

Bavarina sockarna är klar , vet inte riktigt om jag gillar dom eller ej, dom är fina att titta på men dom stramar på foten precis där flätan är, får se vad som händer med dom.

Gunilla bilden är inte från Grötvik fast de är likt, de är hamnen vid Östra stranden. Ruggit väder var de då och lika ruggit är de nu, regnar småspik, hoppas de lättar tills de är dags för nästa runda med Tass.

Ha de gott

måndag 21 januari 2008

Nu är jag tillbaks

Tillbaks och tillbaks , jag har ju varit här hela tiden, de är ju bara de att jag har haft två av tre barn hemma denna helgen + maken, då är de inte så lätt att komma till datorn, men nu kommer en liten rapport.

Sen har jag ju manglat lite, de börjar att bli plats i skåpen nu och fint.


Har gått med i en Kal, de är Handarbeta som har börjat med en vante, antingen en tummvante eller en torgvante, jag valde mönstret Anemoni Mittens av Eunny Jang, det ska bli roligt, har kommit strax över första tummen men de verkar som om jag måste riva upp den, den blir så stor, får se om några varv hur jag gör, lite tetigt eftersom jag redan rivit upp den en gång, men jag får se.


Håller på med tårna på mina Bavarina socks, så de närmar sej slutet .


Icarius , har jag också rivit upp, tyckte att de blev för glest så jag minskade storleken på stickorna, nu är de 2½ som gäller.


Tvåändsstickning går men inte fort, men de ska de inte göra, så de är okej.


Lägger in en bild på när de stormade förra året.

Ha de gott

torsdag 17 januari 2008

Här händer de grejer

Ja verkligen nu ska de bli ordning på torpet....


Maken har sett till så att jag har fått en mangel, så att jag kan börja använda våra linnedukar, jag älskar linnedukarna och vi har massor, men jag har inte använt dom för att jag tycker inte att de blir bra när man stryker dukarna, men nu så, har en hel hög med omanglade dukar som bara skriker efter mangling, så idag ska jag dänka, har inte dänkt förr, men kommer ihåg att mamma dänkte när jag var liten.


De ska blir roligt att få fint i skåpen, kan till och med tänka mej att mangla lakan (i varje fall en gång) bara för att få fint i skåpen.


Sen har jag lärt mej att Tvåändsticka, köpete ju en bok och garn när jag var på Nysta,har lagt upp och börjat sticka räta maskor, de blir faktiskt rätt fint och får jag bara öva lite så ska de nog bli bra, trägen vinner...Sen har jag fått en utmärkelse från några bloggare som tycker att jag gör dom glad, och dom gör ju mej glad varje dag, så de är ju bara att skicka tillbaks utmärkelsen till dom. Strumpstickan som alltid är glad och pigg, och är hon inte de så säjer hon de. Sen Sussry som har huset fullt av små pojkar och har börjat skriva egna mönster. Eva S som tar så fina bilder och redan har vår hos sej med snödroppar och annat. Nina har också börjat skriva sina mönster själv och berättar en massa om de. Snigelmamman som visat fina böcker . Tack alla , och ni är värda utmärkelsen.

De finns hur många som helst som man skulle vilja ge utmärkelsen till , men varför nämna en och glömma en annan, alla värmer och gör en glad på något sätt, vore de inte så så gick men ju inte in på deras sidor. Jag försöker att lämna komentarer till alla som jag gillar , bara för att jag själv blir så glad när jag får komentarer.

Så är de här idag , nu ska jag sätta mej och se om jag kan klura ut hur man gör aviga maskor nu.
Ha de gott.

tisdag 15 januari 2008

Regn och rusk

Vilken tråkig dag, ute alltså , här inne är de okej, tjocka sockar på fötterna och mycket skoj att göra.


  • I dagarna har de börjats prata om att vi Stickare i halland ska starta en lokalförening till Sticka, de ska bli så skoj att träffa andra stickare och prata, de ska bli så skoj att få röster till alla ord jag läst. Ser fram emot dehär.


  • Så har jag fått en bakelse i en utlottning på en blogg, det är Pernilla på http://pennyshouse22.blogspot.com/ som har virkat och lottat ut, och jag vann, Tack Pernilla. Bild kommer senare.

  • En annan rolig sak Tipspromenad hos Stickamera, hon jobbar och sliter med oss Ullrika, tack för allt ditt jobb.

Stickmässigt är jag klar med Bella blå, och kommit en bit på Icarus.

Där en del till men de kommer senare, har ju lite att göra.

Ha de så gott så länge

söndag 13 januari 2008

Söndag

Idag är jag ensammen hemma, både "den lille" och Maken jobbar extra idag. Så jag och Tass har tagit de väldigt lungt, läste ut boken Livets aviga och räta Av Catrin Jacobs. Den var så där, halvbra inget rolkígt slut och inte direkt en stick bok, den som översatt boken stickar nog inte. Men helt okej ändå.


Så har jag börjat på Icarus, har längtat efter att få sticka de mönstret, men de har varit svårt att få tag på, men i går fick jag "låna" de , av Anna Puh , och satte igång omgående, som om jag inte hade nått att göra men den var efterlängtad. Tack Anna.

Var borta i går och gav bort mudden Bella röd och den blev varmt mottagen , skoj.


Hade ingen bra bild idag , men så kom jag på att Monica "Strumpstickan" frågade hur våra syskrin ser ut, och visade en bild på sitt skrin. Jag frågade min man vad jag skulle visa som syskrin, då sa han att jag kunde gå ut iträdgården och ta en bild på huset, hoppas han var ironisk. Men jag tog en bild på en del av mittskrivbord i arbetsrummet, rörigt, givetvis annars hade jag inte hittat där. Symaskinen fick min mamma när hon gifte sej 1956, fungerar okej för mej.

Ha de så gott så länge.

fredag 11 januari 2008

Idag

Detta håller jag på med idag,

Ett par strumpor ur Ultimate socks, stora och små flätor, roliga att sticka.

Ett par Bella till denna gången blir dom blå.

Andra socken av mina bästa strumpor, en massa flätor hela tiden, bara några varv i stöten.

Mellan sockarna gör jag några varv på spetssjalen från Victorian Lace Today.

Och titta på vad som kom på posten, mitt i januari , en trollslända, den kom flygande från Lina i Mitt Lusthus, hon bor här i krokarna, visst är den fin! Ha de gott idag.

tisdag 8 januari 2008

Färdiga muddar

Nu har jag blockat och sytt ihop muddarna , dom blev fina tycker jag , blir nog några fler i samma modell.

Började på ett nytt par sockar, Bavarian Socks från julklappsboken The Ultimate Sock Book från Vouge , små flätor och vridna maskor, bild kommer senare.

måndag 7 januari 2008

Måndag

Så var de en vanlig arbetsvecka igen, både maken och den lille arbetar så de är bara jag och Tass som är hemma.

Jag har stickat klart, första traveler sockan o börjat på nästa.bilden är inte den bästa men bättre kommer när båda är klara.

Tänkte visa nått skoj den lille hittade på flygplatsen i Bangkock (hur man nu stavar de) , det är en flaska som har skott från en orkide, skottet ska vara kvar ett tag i flaskan ,sen slår man sönder den och plockar ut växten som sen ska frodas hemma hos mej, spännande.

Känns redan som om den är på väg ut, så vi får se hur länge jag kan hålla mej.

Ha de gott.

söndag 6 januari 2008

Vilken tjej

Har suttit en stund i soffan och häpnat över Charlotte Kalla, vilken tjej, jobbar ifatt finskan, ligger bakom och sen bara sticker hon. Bergis att hon kan sticka med.

Jag har varit och lämnat Tösen i Kristianstad , så hon kan komma igån med skolan och jobbet, vi hade fåglen med i bilen , var lite orolig för de var så kallt , men än så länge är de okej.

Var inne på Helylle och kompleterade mitt garn lager lite :-) , gjorde lite fynd också, hittade tvåändsstickningsboken av Kerstin Jönsson, så nu ska jag se om jag kalarar av de själv, skoj.

Köpte också boken Virka Muddar av Maria Gullberg, den är bra har jag läst, så den vågar jag inte öppna än, hinner inte.


Bilden är av ett mudd kitt jag köpte å Helylle "Pulsvärmaren Bella", har gjort en färdig ,den blir fin, ska bara trä på alla pärlor, så kan jag lägga upp nästa, de är så himla pilligt, gillar bättre att använda virknålen, men nu föjer jag ju ett mönster.

Håller på att ta in för tån på mina Traveler sock, nu är risken stor för SSS, men jag gillar och vill ha sockarna färdig.

Vi är sjuka här hemma igen feber hosta och förkylning, trist, men de är perfekt väder att va dålig i.

När jag körde hem i fredags körde jag inom Tyringe, för jag tänkte hälsa på Tass mamma, körde genom drivor av snö, bilen jazzade över hela vägen och jag var livrädd att vi skulle åka i diket, men de gick bra. Tyvärr var dom inte hemma när vi kom dit, men de var ju en chans jag tog, bara att gilla läget.
Ha de gott.

onsdag 2 januari 2008

God fortsättning på er.

Nytt år , och nya strumpor. God fortsättning och tack för alla hälsningar.

Monkey sockorna är klara , de gick nästan för fort, nu är de ju långt till nästa månads strumpor. Tycker att dom blev bra , som vanligt är de svårt med mönstrat garn till mönstrade strumpor, men så är de. Monkey är både roliga och lätta att sticka, jag gjorde ju mina med magic loop och de fungerar jättebra, förutom vid hälen som man måste göra var för sej, men de går bra.
Lena L , jag tycker inte att de är speciellt jobbigt att dra runt vajern, efter ett tag märker man inte att man gör de, antar att man vänjer sej, så prova på de.
Antfarm, jag har lite svårt att förklara hur man gör Magic Loop i ord, men jag har sett nått på nätet, när jag ser de igen lägger jag en länk till dej så du får se.
Fördelen med ML är ju att man slipper våndan av att göra en till likadan socka till.

Den lille kom hem på nyårsafton så nu är alla tre på hemma plan igen, han stannar hemma hos mamma en tid nu innan han ska ut och resa igen, tids nog blir de med skola men han har ju ingen brådska. Tösen kör jag ner till Kritianstad nu på fredag, hennes vila efter Brasilien är slut och skolan börjar igen, stackars mej som måste besöka Hellylle samtidigt ,ligger i samma kvarter som dotter bor i ;-) .
Ha de gott.