lördag 16 februari 2008

Tänk om

Ja tänk om skidskyttarna kunde göra som jag ska göra, riva upp och göra om, antar att dom gärna gjort de.
Själv ska jag riva upp min sock en bit, för de blir inte så där jätte bra, de blir stora hål där jag plockar upp maskor , en del beror på att jag stickat löst, och en del beror på att strumpan är för liten för mina fötter, har räknat om så jag kan ha lite fler maskor, så de är bara att riva.

Här är en detalj bild på koftans midja utan Eva, visst ser de läckert ut med alla intagningar och ökningar , eller är jag lite tokig.
Jag har börjat om på vantarna och nu skriver jag upp allt, stickor maskor allt, dom ska bli likadana, hade dom varit enfärgde hade jag gjort de med MagicLoop, men de blir för trassligt med fyra nystan.
Hej Hönan.
Hönan är min tös, hon har lämnat en komentar om att hon har hemlängtan, det är nog bilderna på Tass som gör att hon längtar hem, Tass avgudar Hönan.
Ska väl nämna också att återigen har internet varit nere för oss, en hel fredag igen, går modemet efter kalendern, nytt modem ska komma på posten säjer Glocalnet, tror de när jag ser de.
Tills dess, ha de så gott på er.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, vilka vackra sockor du stickar! jättefint mönster!

Anonym sa...

Åhh, vilka fina strumpor. Och kofta. Jättesnygg intagning. Appropå vantarna: jag skriver alltid upp varje varv, ökningar och minskningar eller annat som bör vara lika på två delar. Jag har papper överallt med mina "ha-koll-kludder". Paniken kommer om jag råkar tappa bort pappret...

Vad tråkigt at ert internet inte funkar som det ska.

Ha en trevlig helg.

Anonym sa...

Men, äsch... så tråkigt at riva upp IGEN. Dom kommer att bli superfina och du kommer att blir jättenöjd när dom är klara. :-)

desiree sa...

I så fall är jag också tokig :-) Intagningen äär läcker!

Anonym sa...

Visst är det tur när man kan repa upp och göra om? Lycka till och må gott

Anonym sa...

JA, in och uttagningarna är läckra men ännu läckrare är nog strumporna!!!

teresa sa...

Jag tycker också det är vackert att se ""rörelsen i stickningen när man ökar/minskar, speciellt på enfärgad slätstickning. Ska bli kul att se de färdiga plagget!

Pärlmudden sa...

Åh, vilken härlig kofta. Både i modell och färg! Tänk om man hade figur för en sån ändå... Fast jag jobbar lite smått på det iallafall.
Sockarna blir också jättefina. Du är så otroligt duktig!
Ha en skön söndag, med mycket stickning framför skidorna på tvn.
Kram på dig!

Dödergök sa...

Oj vilka fina strumpor ska bli kul att se hur det ser ut när de är klara.
Koftan är superfin, både med dig i och utan. :)

Hur trist det än är att repa upp så är det skönt när det är över och man vet att man blir nöjd.

Strumpstickan sa...

Ser jättefint ut på koftan:)

Tomtan sa...

Koftan är läcker!!!

Carina sa...

Ville bara tala om att jag gillar din kofta skarpt. Är ju svag för stickat som är form på. Det var ju svagheten under 80-talets stickboom att allt var så oformligt. Hoppas få se koftan irl.

Boel sa...

Vilka sockar! Sticka med två färger när det är sockar är imponerande för mig som knappt klarar flerfärgsstickning överhuvudtaget.

Din kofta är också fin och det ser så mysigt ut att sitta och sticka med en hund på "axeln". Vår kattracka gosar helt bara mellan 0300 - 0500 och då vill han helst ha mat.

miaring sa...

vilka fina sockar! Stickan som du har satt, en bit ner på skaftet, är det dit du ska riva upp?

Åsa sa...

Koftan är hur fin som helst men sockarna är bara kanonsnygga. Lika bra att riva upp så att du också blir helnöjd. Kram Åsa

Anonym sa...

Vilken otur ni har haft med internetuppkopplingen :-( Hoppas att det nu löser sig.

Ang. garnåtgång till tröjor/koftor så har jag inte en anng om det finns standardåtång. Jag brukar kolla hur mycket det går åt med ungefärlig garntjocklek och tänk storlek på stickorna. Och stickar men uppifrån - ner (som om jag minns rätt, du var en av de som hejjade på mig att börja med :-) så kanm an ju anpassa hela kreationen.

Ha det bra.

LenaL sa...

Såna fantastiska sockar! Helt underbara, men de ser komplicerade ut i mönstret!
Koftan är ursnygg också, håller verkligen med om att intagningarna är jättesnygga.

Ha det så jättebra och kram på dej!

Sussry sa...

Åh, vilka underbara sockar!
Blir helt mållös.
Nåja, man ska ju göra om en sak tills man blir nöjd även om det är trist att riva upp!
kramiz!

Metta sa...

Har inte stickat tvåfärgade sockor ännu, men dina ser jättefina ut. Det är aldrig roligt att riva upp, men ibland är det nödvändigt om man ska bli nöjd till slut.

Koftan ser också ut att bli fin.
Ha det bra / Metta

Unknown sa...

Hjälp, jag har ju lyckas tappa en monkeysocka och mönstret, var hittar jag mönstret? Eldstickan ;o)

Anonym sa...

Mycket snygg intagning på koftan. Och sockorna kommer att bli så fina när de blir färdiga, trist att behöva repa men ännu tristare om man inte gör det för man ångrar sig efteråt, i alla fall brukar jag göra jag det.
Ha det så bra1