måndag 29 juni 2009

torsdag 25 juni 2009

Lyx på härva


Ja de här är lyx, 725 meter merino silke från Chili Gredelin + 4oo meter sockgarn i alpacka. Kan de bli lyxigare?

Så kommer de serverat på silkepapper i brevlådan, jag njuter, härligt, nu ska de bara funderas ut vad de ska bli, jag har inga planer.

De är nästan synd att nysta upp de ljuvliga härvorna =)


Vad gör jag annars då?


Eftersom jag inte tål värmen så är jag inne eller sitter under körsbärsträdet i skuggan (nackdelen är att fåglarna kastar körsbärskärnor på mej =) men jag har hatten på så de är inte så farligt.
Men visst är de härligt i trädgården, jag har öppnat förnster och dörr på växthuset så att de fläktar lite där inne, annars blir de för hett för blommorna, Tass ligger i en buske och flämtar.



Kvällarna är ljuvliga.



På stickorna finns några strumpor och en kofta, är klar med Tant kofta koftan, har sytt i knapparna =) gillar dom .



Jag kommer att använda Tant Koftas sätt att sticka många gånger, hon förklarar så bra.

Tack Tant Kofta.




Stickar på en ny testsock till Hunter i Usa, denna gången en herrstrumpa, mönstret kommer i från när dom hade översvämning hemma och vattnet rann utmed väggarna, skoj.






De är en lite lurig fläta som är småklurig de behövs extra sticka för att klara ut de, men den är skoj de händer nått hela tiden.



Stickar också på en kofta =) inte efter Tant koftas mönster utan ett från Yll och Tyll gillar deras enkla beskrivningar, denna gång faktiskt på 2 A4 ark, dom brukar ofta klara sej med ett.






Det är en omlottkofta med spetsstickad framsida, håller på med de dryga bakstycket nu, tänkte att jag skulle göra klart ärmarna innan jag börjar på de roliga framstyckena,
allt för och lura mej själv.
Och lurad blir jag. =)


De blir många bilder idag, men så är de.

Nu går jag och gosar med mina nya härvor.

Ha de så gott på er.

Eva.

måndag 22 juni 2009

De har varit midsommar här också

Ja och de var trevligt, dottern och mamma var här och åt lite mitt då dan, den store sonen med flickvän var inom innan kvällens festligheter tog fart, och jag har "pratat" med den lille sonen över nätet, så allt är okej.


Anna var lite besviken , när hon skulle köpa blommor till krans så fanns de "bara" nejlikor kvar, hon som ville ha blåklint och prästkragar =(
Men titta så fint de blev,
bild både på kransen med dotter och Tass, och så fina blommorna var i går när hon kom hem med dom till mej (har satt dom på ett fat med vatten, fårse hur länge de varar) visst är dom väl fina.




Jag stickar på, på min upp och ner kofta, nu är jag klar med den ena ärmen och halvvägs på den andra, tycker de verkar som om de blir riktigt bra, är så nöjd =)

Bilden är från innan helgen, innan ärmarna

Jag kommer att börja på en till kofta bara jag kan bestämma mej hur den ska se ut, de finns många ideer och som tur är mycket garn som ligger och väntar på stickor =)




Jag gillade ju den nya socken också Embonpoint , men inte färgen på garnet. Så jag har börjat på ett par till, denna gång också i Colinett Jitterbug , men den här gången blir de i färgen Ginger Cinnabar, mer finns på Ravlery

tycker att man ser mönstret mycket bättre nu, passformen på socken är ju toppen annars, har haft den blå paret på nästan hela helgen.


Är lite ängslig att garnet inte ska räcka, det är så att de oranga garnet har varit ett par vantar innan, hoppas att jag inte har slängt rest tussarna.




Jag fick ett mail i torsdags, de var från Ann i Göteborg, hon har sett min Oskar i tidningen (från båten nere i Adenviken) och hon undrar om jag vill att hon skickar ner urklippet till mej, klart jag vill, blev så jätteglad att hon tänkte på mej. Jag letade på nätet men de var bara i papperstidningen som de var med.
Tack Ann, jag är så glad att du finns.
Bloggvärlden är fantastiskt =) =)

Dottern ska flytta till Stockholm =( fast skoj för henne, roligt blir ju också att jag och maken kommer att åka upp och hälsa på ofta, de betyder ju många chanser att besöka storstadens garnbutiker, finns ju en del.
De verkar som om de kommer att bli varmt den här veckan.
Glöm inte att dricka mycket vatten, och njut.
Eva.

torsdag 18 juni 2009

Utflugna

I går när jag var på väg ut i trädgården var de ett himla liv, de var dags för flyglektioner hos familjen Koltrast,
de känndes som om dom var överallt,
de pep och de flaxades.



De var till och med så att de var en som ville prova mina nya sockar =) , nä han försökte nog smita.
I alla fall eftersom jag skulle ta kort på de nya sockorna så hade jag ju kameran i handen, så de fick bli ett kort på den lille koltrasten också.



I dag är de tomt och tyst i trädgården, de är fjädrar framför trappan, antagligen så är nån av ungarna som inte klarat sej , men hoppas att de finns nån kvar här i träden, så som familjen Koltrast har jobbat för sina ungar.
Snart är de nog dags för en ny kull, vi ska försöka hinna med att tunna ut lite i murgrönan annars kommer den att ta över altanen och de vill vi ju inte, ska bara få de gjort innan mamma Koltrast lägger ägg igen.



Är klar med Embonpoint , gillar dom , de är olika form på höger och vänster socka, mönstret är också olika, flätorna går åt varsit håll. Mönstret är jättebra , men garnvalet är kanske inte de bästa , nästa sock får bli i ett mer enfärgatgarn.
Tack Hunter för att jag fick prova ditt mönster.
Vill ni se mer så titta här .




I morgon är det midsommar de kan nog stämma för här är de midsommarväder, var ute en runda med Tass och kom in dyngsur =)



Njut av sommartiden och de "vackra" vädret,och ha de gott på er.
Eva.

tisdag 16 juni 2009

Mamma Koltrast



De jobbas och slits en hel del här hemma, koltrast mamma och pappa flyger fram och tillbaks med mat till sina pipande ungar, idag satt jag en stund på altanen( de var varmt och gott) , men de verkar som om hon (mamman) tycker att jag ska hålla mej inne och inte störa matleveranserna.



I morse när vi gick vår morgonrunda var de en liten fågelunge som gick/flög med oss flera hundra meter, fick ett chans att ta ett kort, vet inte vad de är för sort men den är söt och väldigt nyfiken.








Jag är klar med den första testsockan av Red Rock Road sock , mycket hål är de, ingen sock som jag kommer att göra om, men skoj att prova, hoppas nu bara att de går fort att göra en till.








Jippie
Jag har vunnit i två utlottningar, dels hos Metta hon är ju så duktig med att sy med lappteknik, ska bli skoj att se, jag har vunnit en klädd pärm med plats för ett A6 block och penna, den ska få vara i min stickväska =)

Sen var de utlottning hos Virkaholic, där hade jag också tur, Alfred drog mej och snart kommer de markörer på posten till mej.
Skoj, de är alltid roligt när att vinna =)

Tack båda.



I dag är de tisdag och Sverige spelar fotboll på Tv idag ( U 21), lämpligt att jag bänkar mej där och tar med en lagom svår stickning.

Heja Sverige.

Eva

måndag 15 juni 2009

En ny höjdare och sock




De var ett tag sedan jag hade med en höjdarbild på Tass, så i går tog jag med mej kameran runt kvarteret, Tass har ett ställe ( av många) som hon hoppar upp på och spanar runt efter roliga saker. Tänkte visa henes balans akt här.








Håller på med ännu en testsocka, de är så skoj att prova på nya mönster, detta är ett som Hunter Hammersen gjort hon finns på Ravlery också som hunter , på hennes sida finns några gratis mönster och några att köpa för en liten peng.



Jag stickar på Embonpoint titta på min Ravlerysida för fler bilder. Tycker de är läckert med flätan som går över fån vänster till höger sida av foten.
Gillar verkligen hennes mönster , fastän dom stickas från "fel " håll =)


I lördags var de WWKIP dagen, vi i Halmstad skulle vara i Norre Katts Park men vädergudarna var inte på vår sida, så vi fick träffas på Fribergs Konditori i stället, ingen nitlott de inte , gott ficka och trevlig presonal ( i sommar finns Fribergs på Hallandsgården i Halmstad, jag och några stickvänner kommer att ses där för lite spontanstickningar i sommar).




Vi var nog tio stick och virksugna som kom och träffades, några nya ansikten var där också, bla Magdalena (titta in på hennes blogg och se vem som var med och vann i hennes utlottning =) ) och en mästervirkare från Laholm som jag tyvärr inte frågade vad hon heter , men jag vet vad hon virkar på =)




De var som vanligt trevligt att träffa alla stickvänner Kicki Maria Karin mf.l




Jag är till och med så fräck att jag lånar en bild från Karins blogg, hon tog den på Fribergs i Lördags.

På bilden ser man Maria , Kicki , mej (Skoj att vara med på bild ibland) och Louise som har butiken Madebyme.
Så var de med de.
Ha de så gott alla och njut när solen tittar fram.
Eva.




torsdag 11 juni 2009

Hemma hos mej




Här blommar min klängros på altanen, Tass ligger och vaktar på Koltrastfamiljen (dom bor i murgrönan ovanför Tass.

Vindruvorna växer till sej, i år blir de massor.




Och jag stickar och syr, tänkte visa vad jag gjort på symaskinen , har en del broderialster liggande, har broderat mängder genom åren men inte gjort något av de, men nu så.




De har blivit en kasse, den är omgjord av en helvit och helt oanvändbar variant till en mörkgrön som förhoppningsvis inte ska bli så smutsig som den vita =).




Sen har jag gjort en liten börs för bra och ha saker, de är en broderad Zooask på sidan den var väldigt söt och skoj att göra , men så oanvändbar, men nu så ska den användas.


Till helgen är det dags för WWKIP , i Halmstad är de i Norre Katts Park mellan 13-16, hoppas att de kommer mycket folk =)

Till dess så ska jag sticka på min upp och ner kofta.




Ha de gott och glöm inte regnkläder.
Eva.
Jag glömde nästan..
Tack för alla komentarer om "kjolen"
Jag har använt M&K babybomull 6 nystan + lite restgarn att virka med.
Den var skoj att sticka och jag ska göra en till. =)
Eva

lördag 6 juni 2009

Färdig "favorit" kjol?



De känns så i alla fall, som att de kommer att bli en favorit, den är så go att ha på, är ju lite genomskinlig så kanske måste jag fodra den, fårse.



Hittade inte något garn som passade till de virkade ränderna, rätt färg men inte rätt tjocklek, vad gör man då ? , jo jag tvinnade upp garnet i tre trådar, de funkade bra tycker jag, lite pill men jag blev ju klar =) . Garnet är ekologiskt bomullsgarn från strik.dk Pakucho.






Ville bara visa.



Nu håller vi tummarna för fotbollen.
Eva

fredag 5 juni 2009

Mitt Tant Kofta projekt


Jag har ju hakat på Tant Koftas kofta uppifrån och ner.
I vanliga fall när jag stickar nått så har jag oftast "rätt" garn till "rätt" mönster, nu tycker jag att de ska bli skoj att lära mej hur man räknar ut hur man stickar med olika garner, Tant kofta är mycket pedagogisk så de här ska nog gå bra.
Garnet jag kommer att använda är en ullsilkesblandning som legat till sej under några år i mina hyllor, har nästan ett kilo tillsammans i de här fyra färgerna.
Så koftan kommer att bli randig på nått sätt, breda eller smala ränder får se hur de blir.
Stickningen börjar inte förän på Söndag, men visst är de söndag idag =)


Håller också på med en sommarkjol, har lite funderingar på vilket garn jag ska ha till de virkade partierna, vill ju att de ska synas lite, men vill samtidigt att de inte ska bryta för mycket. De är mellan de olika mönsterpartierna som de ska virkas en liten picotkant.


Mönstret kommer från boken Sticka romantiskt...... av Lene Holme Samsöe, boken har precis kommit ut på engelska (men jag har den svenska översättningen), de är ju skoj att fler kommer åt hennes mönster, tycker att de är söta, alla passar inte på mej men de är roliga stickningar.Ännu en gång vill blogger att vi ska vrida på huvudet =)

Jag har en massa sticklingar i växt huset, vet att man ska plocka bort knopparna så att plantan får kraft att växa, men de är så svårt, de är ju så söta. Bilden överst på inlägget är en tulpan pelargon som jag fått av mamma, den rosa här under är en namnlös bekantskap som jag haft i några år också väldigt söt.De är en viktig helg som kommer nu, =) Vm-kval match mot Danmark, ska göra allt jag kan för att hjälpa till.

Ha en go helg på er och hoppas att de blir en helg att njuta av.
Eva.

tisdag 2 juni 2009

Juni




Tänkte visa en hängande bild på min nya kofta, gillar den, den kommer nog att användas mycket. Den är tvättad nu och spåren efter ett stickcafe är borta =) (Latte på Fribergs)




Jag har gått med i en "Kal" de är hos Tant kofta, hon ska hjälp oss ovana koftstickerskor med att sticka en kofta uppifrån och ner, ska bli skoj, de blir ett mönster som kan användas till alla sorts garner och de är ju bra.
Har inte riktigt bestämt mej för vilket garn jag ska sticka den i , antagligen en silkeblandning som legat till sej ett tag nu. Bild kommer.

=)




Var ute en runda i växthuset och titta, de har kommit en liten, liten gurka. Visst är den söt.




En bild på min stickgraffiti också, är inte mycket för de, men vår trädgårdskråka såg lite frusen ut så han fick en liten halsduk, kråkan sitter på en gren i ett träd som dog för några år sen, trädet tjänstgör nu mer som hängare till sånt som jag vill ha ute men inte har nån annan plats till, de blir lite amplar och blommor, mer och fler ju längre somaren blir, de brukar vara en del att plocka ner fram emot hösten.
Men de är så mysigt, ska försöka att få nån klätterväxt att trivas på de kala grenarna, kanske en murgröna eller en klematis, vi får väl se vad de blir.

Tack för alla komentarer om den nya favoritsockan, jag framför de till skrivaren av mönstret.
Så fort jag får , så kommer jag att länka till mönstret, men inte än tyvärr.


Ha en go vecka på er alla.
Eva.