måndag 22 juni 2009

De har varit midsommar här också

Ja och de var trevligt, dottern och mamma var här och åt lite mitt då dan, den store sonen med flickvän var inom innan kvällens festligheter tog fart, och jag har "pratat" med den lille sonen över nätet, så allt är okej.


Anna var lite besviken , när hon skulle köpa blommor till krans så fanns de "bara" nejlikor kvar, hon som ville ha blåklint och prästkragar =(
Men titta så fint de blev,
bild både på kransen med dotter och Tass, och så fina blommorna var i går när hon kom hem med dom till mej (har satt dom på ett fat med vatten, fårse hur länge de varar) visst är dom väl fina.
Jag stickar på, på min upp och ner kofta, nu är jag klar med den ena ärmen och halvvägs på den andra, tycker de verkar som om de blir riktigt bra, är så nöjd =)

Bilden är från innan helgen, innan ärmarna

Jag kommer att börja på en till kofta bara jag kan bestämma mej hur den ska se ut, de finns många ideer och som tur är mycket garn som ligger och väntar på stickor =)
Jag gillade ju den nya socken också Embonpoint , men inte färgen på garnet. Så jag har börjat på ett par till, denna gång också i Colinett Jitterbug , men den här gången blir de i färgen Ginger Cinnabar, mer finns på Ravlery

tycker att man ser mönstret mycket bättre nu, passformen på socken är ju toppen annars, har haft den blå paret på nästan hela helgen.


Är lite ängslig att garnet inte ska räcka, det är så att de oranga garnet har varit ett par vantar innan, hoppas att jag inte har slängt rest tussarna.
Jag fick ett mail i torsdags, de var från Ann i Göteborg, hon har sett min Oskar i tidningen (från båten nere i Adenviken) och hon undrar om jag vill att hon skickar ner urklippet till mej, klart jag vill, blev så jätteglad att hon tänkte på mej. Jag letade på nätet men de var bara i papperstidningen som de var med.
Tack Ann, jag är så glad att du finns.
Bloggvärlden är fantastiskt =) =)

Dottern ska flytta till Stockholm =( fast skoj för henne, roligt blir ju också att jag och maken kommer att åka upp och hälsa på ofta, de betyder ju många chanser att besöka storstadens garnbutiker, finns ju en del.
De verkar som om de kommer att bli varmt den här veckan.
Glöm inte att dricka mycket vatten, och njut.
Eva.

9 kommentarer:

LenaL sa...

Så jättesnygga sockarna blir, helläcker färg och fantastiskt mönster!

Ha det så jättegott!

Rosenvante sa...

Så du ska också börja Stockholms pendla, kul. Strumporna har så fint mönster, förstår att du gillar dem. Alla verkar ha stickat en massa på koftan, jag har inte gjort ett enda varv, så jag ligger efter ordentligt. Blir till att jobba på framöver antar jag.

Tant Kofta sa...

vad roligt med koftan.
Modellen väcker många nya tankar.
Färgen på sockorna är urläcker.
kram från koftan

tant Maria sa...

Hej, jag glömde ju säga tack för hjälpen med staplarna!!
Det blev så fint =)
Jag läste o läste och sen helt plötsligt trillade poletten ned - det var ju enkelt egentligen. Det blir lite konstigt med engelskan ibland när man inte har tillräckligt med tålamod.
Vilket fint mönster på sockan!!!

fale artut sa...

HÖJDARSOCKAR!

frisky frog sa...

Gillar sockorna, men jag förstår inte varför du inte stickar i grönt =). Koftan ser ut att bli perfekt!
/Ha en skön dag i solen!

Monica Hansen sa...

vacker bild på midsommardottern och Tass, och kul med Tass och foten med nystanet:)

Anonym sa...

Dottern har peppat mig till att ha blogg, men jag hinner ju aldrig bli färdig med något nuförtiden så det blir ju inga nya alster...
Koftan kommer ingenstans för jag fattar NADA som mina elever säger. Efter 10 cm vet jag inte om jag ska öka likadant som förut eller mindre på ärmarna. HELP!
I går vandrade jag kilometervis i Århus för att leta upp en garnaffär som hade GEILSK. Tyvärr var det bara två olika kit, men innehavarinnan var mycket trevlig :-)

Anonym sa...

Glömde skriva vem jag var, måste lära mig hur man kommenterar när man har blogg!
Maria i Falkenberg