fredag 5 juni 2009

Mitt Tant Kofta projekt


Jag har ju hakat på Tant Koftas kofta uppifrån och ner.
I vanliga fall när jag stickar nått så har jag oftast "rätt" garn till "rätt" mönster, nu tycker jag att de ska bli skoj att lära mej hur man räknar ut hur man stickar med olika garner, Tant kofta är mycket pedagogisk så de här ska nog gå bra.
Garnet jag kommer att använda är en ullsilkesblandning som legat till sej under några år i mina hyllor, har nästan ett kilo tillsammans i de här fyra färgerna.
Så koftan kommer att bli randig på nått sätt, breda eller smala ränder får se hur de blir.
Stickningen börjar inte förän på Söndag, men visst är de söndag idag =)


Håller också på med en sommarkjol, har lite funderingar på vilket garn jag ska ha till de virkade partierna, vill ju att de ska synas lite, men vill samtidigt att de inte ska bryta för mycket. De är mellan de olika mönsterpartierna som de ska virkas en liten picotkant.


Mönstret kommer från boken Sticka romantiskt...... av Lene Holme Samsöe, boken har precis kommit ut på engelska (men jag har den svenska översättningen), de är ju skoj att fler kommer åt hennes mönster, tycker att de är söta, alla passar inte på mej men de är roliga stickningar.Ännu en gång vill blogger att vi ska vrida på huvudet =)

Jag har en massa sticklingar i växt huset, vet att man ska plocka bort knopparna så att plantan får kraft att växa, men de är så svårt, de är ju så söta. Bilden överst på inlägget är en tulpan pelargon som jag fått av mamma, den rosa här under är en namnlös bekantskap som jag haft i några år också väldigt söt.De är en viktig helg som kommer nu, =) Vm-kval match mot Danmark, ska göra allt jag kan för att hjälpa till.

Ha en go helg på er och hoppas att de blir en helg att njuta av.
Eva.

15 kommentarer:

Mitzzy sa...

Så fin kjolen blir :-)
Även den har jag gjort, vi ser ut att ha lika smak du och jag. Tyvärr blev min randig i färgen, trots samma färgbad på alla nystan :-(
Önskar dig en härlig helg!

Medea sa...

Jag tycker att den kjolen är så fin men undrar om jag kommer att använda den om jag stickar den. Ska bli kul att höra om du använder din.
kram från Efwa

Annika sa...

Jättefin kjol! Vilket jobb! /Annika

Anonym sa...

Jag hade tänkt att göra min "Tant Kofta"-kofta enfärgade. Blir den bra kanske jag också skall försöka mig på att blanda olika kvaliteter och tjocklekar på garn, fattar inte rikigt att den skulle fungera.

Annela sa...

Jag ska också försöka hnga med i Tant Kofta KAL. JAg har ett grovt bomullsgarn, som ligger och väntar på att få bli en kofta.
Ha det så gott.

fale artut sa...

Koftans koftskola blir väl härlig!
Det blir kul att sevad alla dina vackra garner blir för skapelse, du stickar så snyggt!

marianne lundholm sa...

kommer inte in på tantkofta, vad du stickar fint, sockorna ser jättefina ut, vad du kan, härlig trädgård har du oxå, någe nytt från kassan?

Bebiane sa...

Supersød nederdel, den skal du nok få glæde af, her til sommer. Farven er god.

Garntrollet sa...

Superfin kjol! Jag ska nog försöka komma igång med Buttercup i helgen, Men jag har fått en sommardepression, jag orkar bara inte... Man ska vara så glad, aktiv och allt ska vara så roligt på sommaren... och så känns allt bara blää...

Ha en trevlig helg.

teresa sa...

Den kjolen är SÅ fin (har länge velat sticka den) o i vitt blir den ju bara underbar!

Rosenvante sa...

Så fin kjolen blir. Härliga färger du valt till din kofta. Visst är väntan lång just nu.....men snart är vi igång.

Tant Kofta sa...

Vad roligt att du är med.
Härliga garner.

Anonym sa...

Wow, vilken snygg kjol!
Maria i Falkenberg

LenaL sa...

Himla snygg kjol! Och det ska bli väldigt spännande att se vad det blir av koftan. Skulle så gärna vilja haka på också, men jag hinner inte ... :-(

Ha det så jättegott!

Cina sa...

Jättefin kjol- vilket jobb! Härlig blogg- hit tittar jag in flera gånger...