torsdag 18 juni 2009

Utflugna

I går när jag var på väg ut i trädgården var de ett himla liv, de var dags för flyglektioner hos familjen Koltrast,
de känndes som om dom var överallt,
de pep och de flaxades.De var till och med så att de var en som ville prova mina nya sockar =) , nä han försökte nog smita.
I alla fall eftersom jag skulle ta kort på de nya sockorna så hade jag ju kameran i handen, så de fick bli ett kort på den lille koltrasten också.I dag är de tomt och tyst i trädgården, de är fjädrar framför trappan, antagligen så är nån av ungarna som inte klarat sej , men hoppas att de finns nån kvar här i träden, så som familjen Koltrast har jobbat för sina ungar.
Snart är de nog dags för en ny kull, vi ska försöka hinna med att tunna ut lite i murgrönan annars kommer den att ta över altanen och de vill vi ju inte, ska bara få de gjort innan mamma Koltrast lägger ägg igen.Är klar med Embonpoint , gillar dom , de är olika form på höger och vänster socka, mönstret är också olika, flätorna går åt varsit håll. Mönstret är jättebra , men garnvalet är kanske inte de bästa , nästa sock får bli i ett mer enfärgatgarn.
Tack Hunter för att jag fick prova ditt mönster.
Vill ni se mer så titta här .
I morgon är det midsommar de kan nog stämma för här är de midsommarväder, var ute en runda med Tass och kom in dyngsur =)Njut av sommartiden och de "vackra" vädret,och ha de gott på er.
Eva.

7 kommentarer:

tant Maria sa...

Vilken JÄTTEFIN blogg du har! Man kan säga att det kändes som att komma hem =) Vallmo, rosor, vackra sockmönster och flätor... jag lägger till dig i min blogglista för hit vill jag komma tillbaka igen! (Om det är ok alltså, säg bara till annars!)

tant Maria sa...

Listan med vad du har på stickorna just nu, hur funkar det att få dit den? Jag förstår att den är länkad från Ravelry på något sätt?!

Garntrollet sa...

Jättefina strumpor, jag gillar färgerna!

Otur om koltrastungarna fått sätta livet till. Endast 2 ägg (av småfåglarnas häckning: 5 - 8 ägg) blir fullvuxna. Ägg/ungar blir mat till större fåglar, ekorrar och mård (framför allt). Men deras ungar ska ju också ha mat...

Ha en trevlig midsommar. Vi får nog ha paraply i Sthlm :-)

Rosenvante sa...

Oj, det gick undan vid utflyttningen. Kul att du fick en bild med ungen i handen, vi får hoppas att den klarare sig i alla fall. Vet nog hur det brukar gå till när de ska ur boet, har ju ett antal jägare i huset och en är förnämlig jägare. Har sett två kap här i år och jag blir så arg, men det hjälper ju inte eftersom det ligger i deras natur.
Här spöregnar det just nu, men de har lovar bättring så det hoppas vi på.
Trevlig midsommar önskar jag dig

Susilull sa...

Så kul med en hel fågelfamilj så nära! Tror nästan vi har fågelungar under tegelpannorna utanför sovrummet. Vaknade imorse vid 4 av ett väldans kvitter, som senare utbyttes till spöregn...

Ha en skön midsommar!!

Anonym sa...

Nämen oj! Har sen barnsben lärt mig att man inte ska beröra fågelungar så. Hoppas iallafall att individen klarar sig till flygutbildning och långflytt så att de vågar, i all sin vänlighet och prakt, vända tillbaka och berika vår i mångt så torftiga vårvärld.

Emilia sa...

Härliga strumpor - ser bekväma ut!