fredag 30 januari 2009

Så där ja

Så var ännu ett migränanfall över, skönt att vara bra för i dag är de ju fredag och På spåret, måste ju vara i form för de kluriga frågorna.

Denna helgen blir de mycket kalas, i morgon lördag blir de firande av en 18 åring och på Söndag fyller min store pojk 29 år , förstår inte hur de hänger ihop, men snart är vi lika gamla vi två ??Har stickat lite fastän jag inte mått bra, behöver ett par rikitgt varma vantar som passar ihop med min dragspelsbasker , den har jag ju varje dag , så jag bestämde mej för ett par Fiddlehead Mittens av Adrian Bizilia , gjorde ett par förra året som inte riktigt passar.


Dom här blir i Visjögarn, svart och Mörk Karamell, fodret gör jag av senapsgul alpakka så blir dom nog varma och goa.Tass börjar likna Kalle Anka, hon har byxor på sej inne, och när vi går ut så tar vi av byxorna och tar på en tröja istället =)


Tack för alla komentarer om Brudvotterna, de värmer verkligen och jag blir så glad.
Bloggvärlden är så fantastisk, visst värmer makens komentarer om mina stickalster, men när ni andra stickerskor berömmer de, så betyder de jättemycket, jag blir så glad.
Tack alla.


Nu ska jag göra en äppelpaj, de och en kopp kaffe lite senare, de blir ju okej.


Ha de så gott , och ha en riktigt lung och go helg på er.
Eva.

tisdag 27 januari 2009

Bröllopsvantar

Jag är klar med vantarna till svägerskan, hon fyller år på norgesnationaldag den 17 Maj så jag lät den norska texten vara kvar i högervanten, i vänstervanten stickade jag in hennes monogram och 2009, hoppas att hon blir glad för dom.


Blogger vill att denna bilden ska ligga ner, inte jag =)Tass löper, den lilla tösen , hon tycker att de är så jobbigt, ränner fram och tillbaks och vet inte riktigt vad hon vill, och för att inte jag ska bli tokig på fläckarna så har jag sytt lite byxor till henne.De är olika fleectyger (hur stavas de egentligen, sånt där jättemjukt tyg som man gör tröjor av ?)
En rak bit och lite resår, hon låter faktiskt dom vara kvar, jag köpte ett par när hon löpte första gången men dom tuggade hon upp, antar att hon inte gillade mönstret =)


Eftersom jag gjort klart vantarna så får jag väl börja på nått nytt idag, eller......


Ha en go eftermiddag på er.
Eva

måndag 26 januari 2009

1 vecka i Augusti

Tänkte bara visa var vi ska bo, när vi är på Gotland.


Visst ser de mysigt ut =)

Här är en länk till deras hemsida , Wisby GästgiveriOckså en bild på den ena vanten som faktiskt är klar, är nästan klar med nr 2 också , men de har ju kommit lite i mellan.
Var ute en runda på Ravlery innan idag, där finns ju hur mycket som helst.

Dags att laga lite mat, den lille är ju hemma =)

Ha de gott.
Eva.

söndag 25 januari 2009

Fick ett mail

Min vän Rachel har lagt in nya garner i sin butik Garnpaletten, gå in och titta =)

Här hemma ska vi fira att den lille kommit hem från Lund.


Ha en bra vecka alla.
Eva

lördag 24 januari 2009

Hur tänker jag ??

I förra inlägget här i bloggen så sa jag att , jag ska göra klart dom projekt jag börjat på, vad är de första jag gör?


Jo jag börjar på nytt, skulle ju bara titta på mönstret i Kreativ Stickning, sen så gick jag upp för att se om jag hadde nått garn som skulle passa , så var ju tvungen att prova stickfastheten också, jag gillar ju inte provlappar så jag lägger upp så många maskor de står i mönstret.......
Så var jag ju igång, att jag inte lär mej, skulle bara lagt de åt vänster och fortsatt på mina Brudvotter, men nähä.Brudvotterna ja, provade att dra på vanten på handen och inser att den är för liten, bara att riva upp och byta stickor, går från 2,25 till 3 mm, så nu måste den ju passa.
Har kommit så långt som en bit upp på tummen, innan jag fick syn på Kreativstickning, fortsättning följer........
Tass och jag sitter i soffan med filt gosedjur och stickning, är lite febrig och förkyld och vädret är ruskigt, så de passar ju perfekt.Vi ska hämta sonen i morgon, ska bli gott att få hem honom en stund innan de är dags.
Min svåger kom på ett passande namn till Oskars "nya jobb", Anti pirat byrån , väldigt bra tycker jag.Jag kom på att jag inte berättat att vi har bokat hotell till sommarsemestern, de blir en vecka på Gotland, ska bli hur skoj som helst, har aldrig varit där, hoppas på en riktigt rolig semester
=)


Må så gott på er alla.
Eva

fredag 23 januari 2009

Brudvotter

Här kommer några bilder på min brudvotter, de är Jorid Lingvik som gjort mönstret, de är hennes tredje mönster jag gör i vinter, hund och kattvantarna gjorde jag ju innan jul.

Använder Babyull från Viking garn och Galen i garn.
I går var jag ute och tittade på andra bloggar, och hos Eva i Stäket hittade jag en så läcker cirkelväst.
Man stickar en stor cirkel med ett hål i mitten, titta in hos henne så får ni se.
Blev så glad när jag kom på att min mamma ju har den aktuella tidningen som har mönstret till västen.
Så i förmiddags så promenerade jag och Tass till henne och lånade två nr, så nu är chansen stor att jag kommer göra en sådan , visst är den läcker.
De var riktigt kallt och ruggigt ute.
Nu är de helg igen.
Vi ska åka ner till Lund och hämta hem den lille sonen och hans grejor, de är ju en del.


Må så gott på er.
Eva
torsdag 22 januari 2009

Vantar

Ingen blir väl förvånad om jag säger att jag stickar på en vante och att jag kommer att riva upp.


Tycker att jag inte gör annat, den som jag tänker på nu är en vante som Pamela Wynne har gjort och den heter Elinor's mittens, det är en vante som både har flätor och två färger, väldigt rolig att sticka, men de blir inte riktigt bra, antigen får jag använda större stickor eller välja ett annat garn.
Får se hur jag gör, men jag måste riva upp den, men visst är den läcker , man ser ju riktigt hur flätorna går när de är olika färger på dom.


Annars har jag börjat på ett par nya Brudevotter som Jorid Linvik gjortmönstret till. Tänkte ge bort dom så jag ska sticka in motagarens monogram i dom.

Sen har jag bestämt mej att jag måste försöka få klart lite av dom projekt som ligger i högar i hela huset, så vi får väl se framöver hur de går med de.


Var ju till veterinären med Tass, vi kom två år förtidigt =) , vi var kallade till att ta Rabiesvacinet, men de var dom som läst fel, de vacinet som Tass har , fyller man på efter 3 år, inte 1 som dom andra vacinen är.

Så de var ju lite tetigt och pinsamt för dom.
Men jag hade ju mycket att fråga om ändå, så de kändes inte onödigt, att köra dit.

I går var de stickcafe årets första på Fribergs i Halmstad.

Måste bara prata mej varm för Fribergs, de är ett guldställe, hon som äger de gillar verkligen att vi kommer dit och är där, hon är ofta med och tittar och klappar garnen, alltid positiv och glad, och har man tur på slutet så kommer personalen, med bullar som blivit över och de är ju inte fel heller.
Så de är verkligen ett Cafe som jag kan rekommendera
Fribergs på Norra vägen i Halmstad.


Som vanligt så var de verkligen trevligt, de finns mycket trevligt folk ute i stugorna =)

Jag har fått en utmärkelse från Garntrollet

och en i från Strumpstickorna , jag ska ta hand om dom .
Är väldigt stolt och blir glad över alla utmärkelserna jag får, de finns som sagt mycket trevligt och snällt folk.

Jag tackar och bockar


I dag blir de lite skidskytte!!

Ha de riktigt gott.
Eva.

tisdag 20 januari 2009

En tur till travet


I dag ska jag och den fulsnygga, charmiga, skånskan åka till travet, och titta lite på hästarna som går i hagarna där, hon ska rastas lite där innan vi går in till vetrinären och göra ett besök.
De är dags för henne att få lite sprutor, och så ska dom kolla så att hjärtat låter som de ska.


Så ska jag ta reda på när de blir bäst att para henne också, vi skulle vilja ha en kull valpar efter henne, och de skada nog inte att informera sej lite innan.
Tack för alla varma ord om sonen och hans uppdrag, de blir säkert väldigt bra, men jag är en riktig hönsmamma, och kan inte låta bli att oroa mej.
Vi har varit och tittat på kakel till badrummet, så de är snart dags igen, dags för den stora röran, de är konstigt, så fort vi/maken börjar att renovera , så blir de rörigt i hela huset.
Bara jag får ha min soffhörna ifred så är de okej.Imorgon är de dags för årets första stickcafe på Fribergs i Halmstad, hoppas att de blir många som kommer =)


Dags att åka.
Ha de gott på er.
Eva.

måndag 19 januari 2009

De kommer att bli en lång vår i år.

Ja nu kommer de som jag går och tänker på nu, min lille pojk ska ut på uppdrag för Sverige, de blev klar nu på morgonen, han ska som sjukvårdare var med på en båt som ska utgå från Djibouti i Afrika, han ingår i en styrka som ska skydda mattransporter och att säkra handelsvägarna och säkerställa att fraktfartyg från främst Asien kan passera Afrikas horn utan risk.


Han är handplockad och har alltså inte sökt de, de gör ju att man som förälder blir stolt över att han är utvald (dom är 14 st från Armén ), men samtidigt blir jag ju rädd, de är ju på riktigt, de är en massa båtar som blir kapade av pirater, de händer ju en massa hemska saker därnere, och jag vill ju inte att han ska vara där. Tycker de är lagom långt till Lund.

Oskar i Thailand förrförra året.

Så redan den 2 februari ska han börja, först en månads utbildning, i Sverige, dom ska öva i att borda skepp , sen ska dom öva på en del som har med sjukvården att göra. Sen blir de att åka till Afrika.

Så den här våren kommer att bli väldigt lång, de är beräknat att "missionen" blir ca 4 månader.

Skolan där han går nu har sagt att de är okej för han att ta ett uppehåll, och börja till hösten igen, de känns ju lite bra, att han har nått att gå tillbaks till efteråt.


Antar att jag kommer att nämna de här lite då och då, annars kommer jag nog att implodera.


Nu ska jag kolla på kartan och försöka hitta lite information om området och vad som händer där.

Ha de så gott på er.

Eva-

Och med vante 2


Ja nu är jag färdig med nått, de är Knottyvantarna i Collinett Jitterbug, ett härligt garn till fingervantar.

Färgen är velvet leaf.

Visst blev dom fina !

Jag har blivit utmanad av en massa bloggare och kommer att göra den i sinom tid, de är lite mycket att tänka på här hemma ändå, berättar sen.


Jag har också fått en utmärkelse från Monica, Bloggullet , Tussegumman och Annela
Tack alla jag blir så stolt och glad.


Ger den vidare till alla som tar sej tid och delar med sej av sin vardag, sina äventyr med stickor och annat. De är så skoj och ger så oerhört mycket att få titta in till er alla.


Tack alla.
Eva.

lördag 17 januari 2009

Klar med en vante =)

Nu så har jag fått klart en vante med knut.

De blir en väldigt smidig vante sitter som en smäck.

Jag försöker att göra klart lite saker innan jag börjar på något nytt, de är svårt att låta bli men jag måste (måste inte, men tycker att de skulle vara skoj att ha något klart lite då och då ), så jag hoppas bli klar med vante två strax.


Fortsätter på Issjalen, har väl gjor 75% av den och varven är långa och dryga, men tror att den kommer att bli fin.


Bilden är inte lätt att ta, jag bara håller upp den i luften för att man ska få en aning om hur den ser ut, de kommer att bli en helt anna sjal när jag maskat av den =)

Börjar även närma mej slutet på Dark Island sockarna, ni vet dom med den "nya hälen", hoppas komma med bilder snart.

I kväll ska vi vara sociala och umgås med vänner, skoj !
Innan dess så blir de skidskytte i eftermiddag, med lite sticke och en kaffekopp.
Ha en go helg på er.
Eva.

fredag 16 januari 2009

Färdiga lovikkavantar

Klar med vantarna som Lovisa ska få, tänkte att de kan vara bra att märka dom med namn, så man kan hålla reda på dom och så Lovisa ser att de är hennes vantar, halva namnet på varje vante.

Har lite mer lovikkagarn liggande, så kanske de blir ett par till.

Min lille son har fått ett erbjudande som är väldigt lockande för honom, men som mamma så känns de lite läbbigt, hoppas på att få veta mer senare idag.


Tass vände i dörren idag, de är kallt, från plus 5 till minus 5 på nån dag, de gillar inte Tass.

Så de får bli tröja på idag =)


Ha de varmt och gott.

Eva


torsdag 15 januari 2009

Bullbakardagen


De var tomt i frysen , inte en bullpåse så långt man kan se, hur jag än gräver där nere.

Så de var dags att baka lite.
De är gott efteråt.

Är lite smådeppig idag, var på Försäkringskassan i går, nu ska dom börja krångla igen, de är så trist.
=(

Jag har lagt all annan stickning åt sidan, vi blev bjudna hem till ett par vänner på lördag och tycker de kan var kul med något stickat till tösen i familjen , har inte träffat henne på ett tag men vantar beöver väl alla.
Hinner inte göra något övertänkt , så de får bli ett par lovikavantar, med hennes namn eller nått broderat på.
Jag har ju hur mycket sjalar och vantar för en vuxen hemma men till en 5åring.


Tass och jag var ute och gick i morse, härligt väder kallt och solen skiner, då kom jag på att de var länge sedan jag la in en höjdarbild på Tass
så de fick bli en i dag
I kväll är de dags för skidskyttestafett, skoj.
Nu blir de en kopp kaffe och nybakt bulle.......
Ha de gott ni också.
Eva.

tisdag 13 januari 2009

De stod i tidningen


I går i Hallandsposten och i flera andra tidningar var den årliga listan från Kennelklubben införd, vet inte riktigt hur man ska ta de?
Men de är inte konstigt.Fulsnygg, men jag kan hålla med om charmig.Nu ska vi se på Mästarnas mästare.


Ha de gott.
Eva.

måndag 12 januari 2009

Byt bytt

Visst blev de bra, är så nöjd att jag bytt garn på fingervantarna, de är en härva Collinett Jitterbugg som har väntat på sin tur i skåpet och detta var ett perfekt tillfälle, eller vad tycker ni?


De är svårt med färgen men den är nästan gyllengrön (finns de?)
Ska bara passa på att skryta lite, min lilla tös har blivit stor.


Hon fyllde 24 år precis men de är inte de.

Hon har varit en del sjuk när hon var liten och de var alltid sånt besvär att ta prover på henne, har alltid haft trollkräm som bedövat henne och en massa besvär både för henne och all personal som har lirkat med henne, hon har varit livrädd för sprutor och skrikit i högt så fort som nån sa blodprov.

Bilden är i från hennes Brasilienresa förra året.

Men i alla fall så , idag körde jag henne till blodcentralen, hon gick in , skrev in sej och lämnade alla blodprov som behövdes ( utan att skrika och utan mamma, var i bilen), så om en månad är hon blodgivare med sprutskräck, inte illa, jag är så stolt.


De var de om detta.

Nu är de kväll, må så gott.
Eva.

söndag 11 januari 2009

Garnbyte?


I går började jag på ett par fingervantar som jag varit sugen på en tid, de är ju lite pilligt med alla fingrarna men gillar de här mönstret.
Tycker verkligen om hur flätorna går över handryggen.


Är däremot inte så nöjd med garnet (översta bilden stämmer nog bäst vad de gäller färgerna, men de är svårt), de är de fina Fyberspatsgarnet från Garnkorgen, tror att jag river upp de och låter garnet vila lite till, de är ju 100 % ull och kommer nog inte att hålla för ett par strumpor, Kiki tyckte att de skulle passa till en sjal, får se kanske de blir de.
Men fingervantar blir de inte.

Jag fick Harry Potter garn av min dotter i födelsedagspresent tror nog att de kan vara bra till de här flätorna istället.
Återkommer med bild om de blir nått av de.


I dag ska de plockas lite här hemma, titta lite på skidor och sticka en del.
Ha de så gott på er.
Eva.

fredag 9 januari 2009

Jag har lärt mej nått nytt!!

De bara blev så, inget som jag funderat ut att jag ville lära mej, utan de är en tillfällighet.
De är en ny häl som jag gjort och faktiskt tycker är rätt okej, jag gillar ju annars den gamla vanliga hälen med hälflapp och plocka upp maskor, tycker den kan vara så snygg och en del hälar är riktiga konstverk, jag kan göra en strumpa bara för att jag är sugen på en häl, de låter riktigt sjukt men de är inte så illa.
Jag stickade klart hela socken , förutom hälen, den markerades med en garnstump vid stickan.
Tog väck den lilla garnstumpen och satte maskorna på stickorna igen, stickar runt och gör intagningarna , och så blir de en häl, inte illa.


Denna hälen kommer att vara fin till sockar man stickar från tån och upp, har aldrig kommit överens med andra hälvarianter, men den här var okej.


Socken är Dark Isle socks och jag har gjort den i ett svart garn och i ett flammigt garn som jag inte har lyckats göra av med innan, men tycker att de blir bra här.

I dag är det varmt i Halmstad 2-3 grader och blött, ni kan ju tänka er hur en hund som bara är 30cm hög ser ut när hon kommer in efter morgonrundan.
Nu är de helg igen och vi ska fira dottern med en del av släkten.
Må så gott och ha de bra.
Eva.


torsdag 8 januari 2009

Halsvärmare

Har suttit och tittat på lite skidskytte och tagit mej i kragen och sytt fast några knappar i kragen, fyndigt =)

Kragen har varit klar ett tag, men de där med att sy i knappar, de tar ju tid....Jag försökte att ta ett kort med kragen på, men så roligt får ni inte ha och se de , nä de blir bara en platt bild.
Garnet är de som kom som en överaskning från Garnhärvan i höstas, Uni från Zitron tror jag att de heter.
Knapparna är från en av Televerkets gamla uniformer , svärfar var televerkare i många år.
Lite roligt att använda från knapplådan.


I morse så snöade de, hela förmidagen var de vitt, vitt i luften .
Men nu är de halt, de har börjat frysa på igen, kan nog hända en del i natt på vägarna.


Här hemma blir de Tv i kväll, varm och mysigt och inte alls halt.
Må så gott.
Eva.

onsdag 7 januari 2009

En till

Tänkte bara visa en tröja till, som jag gjort till Tass, tyckte de var likabra att göra den medesamma , eftersom de är ett mönster jag hittat på själv och bara har i huvet.

Gjorde några små förändringar som faktiskt fungerade bra.

Vi har varit ute en runda och provat, tror hon gillade den, hon sa ialla fall inget annat.

Tröjan är stickad i Järbo Raggi och på stickor 4.5


Ha en hal dag på er och hålli dej när du går ut. De är isgata ute.

Mys o må väl.

Eva.

Galen i garn !!!

Perfekt för mej som är galen i garn, jag vann en tävlig i december som Galen i Garn hade.

Mitt pris kom på posten , två härliga nystan av härlig alpaca från artensano.

Tack så jättemycket, återkommer med bild när de blivit något av de.
Eva.

tisdag 6 januari 2009

Nya kläder !!

I går kväll firade vi vår dotters födelsedag med en spelkväll , den lille är ju inte hemma när Anna fyller år så vi gjorde de nu, med sång och allt.

Efteråt spelade vi spel och avslutade med en omgång Vist, vill bara påminna vissa om hur de gick, alltså vem som vann =)
Under tiden gjorde jag klar Tass nya tröja , eftersom att de svarta garnet tog slut fick jag riva upp och ändra till de lite, förlängde polon lite med vitt garn , gjorde skärpet i vitt och broderade dit Tass på hundspråk.


Tycker att de blev bra och den är varm och go.Har redan börjat på en till, så att hon har att byta med, vill ju inte ha samma tröja alltid, hon är ju tjej.

I dag så åker den lille hem, fastän jag protesterar, och han får ju faktiskt bestämma själv, han är ju över 21 =)
Men hade jag fått bestämma hade han varit kvar nån dag till, jag erbjöd mej att ringa till hans lärare men han bara fnyser åt mej.

De var lättare för när han inte var så stor.


Dags för en fika paus.
Må så gott på er.
Eva.

måndag 5 januari 2009

Nästan Frisk

Ja nu börjar jag bli bättre och gick med Tass på en promenad, de var den första sen dagen före julafton, alltså Tass har varit ute en massa, men jag har ju varit lite klen sen dess, så de var mycket frisk luft för mej.

Kallt var de också men solen sken så de kändes väldigt gott , kändes nästan som ett nytt år =)


Jag har stickat klart en mössa /basker , den är väldigt fin när man bara ser på den, men med den på huvet blir de mycket skratt runt omkring mej, fattar ingenting.


Jag kommer att riva upp den igen, för jag har väldigt svårt att tro att de finns ett huvud som den passar på. De måste vara nått fel på de här garnet, de är Manossilkblend , härlig färg , men nu har jag fått riva upp de två gånger, de har varit en tröja, och nu en mössa, de får nog ligga till sej lite och värka fram vad de kan vara bra till.Tog ett tjockt garn, Tundra från Bc garn, och ett mönster från Yllo ch Tyll , gjorde en mössa som hela familjen vill ha, ibland blir de bra så rätt.


Min stora issjal bara växer, jag är klar med del 3 , och börjat på 4an, de är inte så stora delar nu bara 10 -12 rader men varven är långa (nästan 700 maskor) så de tar en evinnerlig tid att sticka och de växer knapp något, men jag ska bli klar med den.
Den lille sonen har blivit sjuk också, trist, han ska tillbaks till Lund i morgon , men jag tror nog han får var hemma hos mamma lite till, så han blir lite bättre.

Har börjat att sticka på en ny tröja till Tass, de är så kallt att hon skakar när vi går ut, hon har växt ut den hon har på bilden, ska göra en med lite mer polo och mer på rumpan så hon inte fryser.


Ha de gott på er.
Eva.

fredag 2 januari 2009

Allt är upp och ner....

Vi har haft besök här hemma hos oss.Fröken Elsa har varit här, en tretton månader gammal Franskbulldogtös , och hon och Tass har lekt, och lekt.....alla mattor ligger i högar i hörnen, gosedjuren omkringslängda och vatten i hela köket ( Elsa slafsar när hon dricker =) )Tyvärr så blir de inte några vidare bilder av de, för lika lätt som de är och fotografera Tass lika svårt är de att ta kort på Elsa.


Men några blir de ialla fall, kanske inte alla riktigt till Elsas fördel men ändå.Som man kan förstå så har de inte blivit något stickat idag, har bara tagit de lungt och försökt att få allt på rätt plats igen.

Ha de så gott och njuut av tystnaden.
Eva.