måndag 5 januari 2009

Nästan Frisk

Ja nu börjar jag bli bättre och gick med Tass på en promenad, de var den första sen dagen före julafton, alltså Tass har varit ute en massa, men jag har ju varit lite klen sen dess, så de var mycket frisk luft för mej.

Kallt var de också men solen sken så de kändes väldigt gott , kändes nästan som ett nytt år =)


Jag har stickat klart en mössa /basker , den är väldigt fin när man bara ser på den, men med den på huvet blir de mycket skratt runt omkring mej, fattar ingenting.


Jag kommer att riva upp den igen, för jag har väldigt svårt att tro att de finns ett huvud som den passar på. De måste vara nått fel på de här garnet, de är Manossilkblend , härlig färg , men nu har jag fått riva upp de två gånger, de har varit en tröja, och nu en mössa, de får nog ligga till sej lite och värka fram vad de kan vara bra till.Tog ett tjockt garn, Tundra från Bc garn, och ett mönster från Yllo ch Tyll , gjorde en mössa som hela familjen vill ha, ibland blir de bra så rätt.


Min stora issjal bara växer, jag är klar med del 3 , och börjat på 4an, de är inte så stora delar nu bara 10 -12 rader men varven är långa (nästan 700 maskor) så de tar en evinnerlig tid att sticka och de växer knapp något, men jag ska bli klar med den.
Den lille sonen har blivit sjuk också, trist, han ska tillbaks till Lund i morgon , men jag tror nog han får var hemma hos mamma lite till, så han blir lite bättre.

Har börjat att sticka på en ny tröja till Tass, de är så kallt att hon skakar när vi går ut, hon har växt ut den hon har på bilden, ska göra en med lite mer polo och mer på rumpan så hon inte fryser.


Ha de gott på er.
Eva.

17 kommentarer:

Med färg och ljus genom vardagen sa...

Gröna mössan är verkligen snyggt, härligt även med tröjan till Tass.
Hoppas du må snart riktig bra igen.
Ha det så gott / ela

Medea sa...

Skönt att du är lite piggare. Jag har sticka en clapotis av mitt manos silkblend. Det funkar tycker jag. Ibland är det nog bra när garnet ligger till sig.
Kram Efwa

Pärlmudden sa...

Skönt att du börjar piggna till igen!!
Gud så söt Tass är i sin tröja!
Ha en bra trettondagsafton!
KRAM

Mia stickar sa...

Så skönt att du börjar piggna till! Din issjal verkar bli helt underbar! 700 maskor, det är nåt att bita i! Ska bli spännande att se vad du hittat på till Tass!

Marskatten sa...

Skönt för dig att förkylningen inte blev så långdragen!

Den gröna mössan tycker jag se jättesnygg ut, men basker, nej det vet jag inte om jag skulle vilja ha på mig.
Kanske bra som du säger att repa upp och låta det ligga och mogna till sig.
Fortsatt bra helg!

Stickfantomen sa...

Härligt att du kunde gå ut och njuta lite av det vackra vädret. Själv hållit mig inne för så okry jag vaknade fick jag vackert stanna hemma från skolan. Vilken läcker tröja på Tass, har sett några små välekiperade fyrbenta vänner promenera förbi idag och kanske en liten glimt av er också. Synd på Silkblenden, en basker behöver kanske garn med lite stadga, själv gillar jag over-size på hatthjulet, ger mer konstnärskänsla.

Pia sa...

Mössorna är jättefina, men ibland kan de verkligen orsaka skrattsalvor. Sjalen ser ut att bli oerhört vacker, vilket tålamod, jag blir uttråkad av bara tanken att sticka 700 m på ett varv. Imponerande av dig! Ha det så gott och fortsätt krya på dig och sonen.
PS Tass är så söt!

Susilull sa...

Skönt att du känner dig bättre igen! Det är lustigt så fina alla baskrar ser ut på bild och på andra, sen är det inte alltid lika roligt när man själv provar , eller det är det ju förresten - för andra hihi!! Tycker jag läser om dessa baskerhistorier på var och varannan blogg, även jag råkade ut för detta med mitt senaste projekt.

Ha det bra!

Bloggullet sa...

När jag ser det du stickat så tänker jag på min far som gick bort för ett år sen. Han har alltid stickat ändå sen vi var små, hade alltid någon stickning på gång. Han lämnade efter sig kassar med mössor, vantar och raggsockar och garn. När jag var liten och sa att min far stickat mina koftor så trodde folk knappast på mig, för karlar brukar ju inte sticka,
Kramar

Nettan sa...

God fortsättning på det nya stickåret. Det finns något litet på min blogg till dig.

Lilla-Anna sa...

Hej
Helt underbar liten tass med tröja!

Tussegumman sa...

Härligt med tröjan till vovven. Tycker det är hemskt att se hundarna skaka av köld. ha det gott/Kram tussegumman

MonicaHansen sa...

Skönt att du mår bättre!

MonicaHansen sa...

Skönt att du mår bättre!

Samtal från min trädgård sa...

Viken fin tröja till hunden! Ja, jag undrar hur hundarna har det, när vi hade -15,8 hos oss härom kvällen?!

Linda sa...

Jag är preciiiis färdig med mina Chevalier Mittens i just Silkblend garnet. Tycker att de var jätteroliga att sticka och att garnet passade perfekt. Nu återstår det bara att se om de klarar lite slitage. Annars har jag också haft tankar på en Clapotis i det, och det nämnde Medea ovan att det funkar såg jag :). Ha det så gott!

Eldstickan sa...

Supersnygg mössa, vad heter mönstret? Otroligt vacker färg