torsdag 22 januari 2009

Vantar

Ingen blir väl förvånad om jag säger att jag stickar på en vante och att jag kommer att riva upp.


Tycker att jag inte gör annat, den som jag tänker på nu är en vante som Pamela Wynne har gjort och den heter Elinor's mittens, det är en vante som både har flätor och två färger, väldigt rolig att sticka, men de blir inte riktigt bra, antigen får jag använda större stickor eller välja ett annat garn.
Får se hur jag gör, men jag måste riva upp den, men visst är den läcker , man ser ju riktigt hur flätorna går när de är olika färger på dom.


Annars har jag börjat på ett par nya Brudevotter som Jorid Linvik gjortmönstret till. Tänkte ge bort dom så jag ska sticka in motagarens monogram i dom.

Sen har jag bestämt mej att jag måste försöka få klart lite av dom projekt som ligger i högar i hela huset, så vi får väl se framöver hur de går med de.


Var ju till veterinären med Tass, vi kom två år förtidigt =) , vi var kallade till att ta Rabiesvacinet, men de var dom som läst fel, de vacinet som Tass har , fyller man på efter 3 år, inte 1 som dom andra vacinen är.

Så de var ju lite tetigt och pinsamt för dom.
Men jag hade ju mycket att fråga om ändå, så de kändes inte onödigt, att köra dit.

I går var de stickcafe årets första på Fribergs i Halmstad.

Måste bara prata mej varm för Fribergs, de är ett guldställe, hon som äger de gillar verkligen att vi kommer dit och är där, hon är ofta med och tittar och klappar garnen, alltid positiv och glad, och har man tur på slutet så kommer personalen, med bullar som blivit över och de är ju inte fel heller.
Så de är verkligen ett Cafe som jag kan rekommendera
Fribergs på Norra vägen i Halmstad.


Som vanligt så var de verkligen trevligt, de finns mycket trevligt folk ute i stugorna =)

Jag har fått en utmärkelse från Garntrollet

och en i från Strumpstickorna , jag ska ta hand om dom .
Är väldigt stolt och blir glad över alla utmärkelserna jag får, de finns som sagt mycket trevligt och snällt folk.

Jag tackar och bockar


I dag blir de lite skidskytte!!

Ha de riktigt gott.
Eva.

3 kommentarer:

teresa sa...

Åh, vad de ser kul ut att sticka, de där flerfärgade vantarna. Blir väldigt sugen att testa!! Lycka till, hur du nu än väljer att göra. (var finns mönstret?)
Gullig profilbild.

Stickfantomen sa...

Som det kan gå, men bättre att Tass och matte hade lite framförhållning. Nu hinns det kanske med att hitta lämplig friare till henne också ;-).
Jo det heter nåt i stil med att ett sant nöje kan man börja om på hur många gånger som helst - Är det nu ingen som hört det tidigare så låt härmed vara myntat. Är själv en sådan som hellre river upp än svär och samlar ufon. Det är ju bättre att det blir rätt så som man vill ha det, menar jag.
Och visst ja, grattis till utmärkelserna.

Maria sa...

Vad fina vantarna blir. Det är roligt med flätor och dessa blir verkligen läckra.