torsdag 30 oktober 2008

Knitty mössanI dag gjorde jag klart min mössa i malabrigo garnet, samma färg som min Icarussjal. Tycker att de blev bra , dom passar ihop =)
Min granne har en Chiuaua undrar hur de stavas )
Hon har bett mej att sticka en tröja/täcke till Rocky som han heter, de ska bli skoj , för jag antar att de kommer att gå fort när jag väl hittat ett mönster som passar, för han är ju inte speciellt stor, egentligen är han jätteliten =)
Hoppas att jag kan få med en bild när och om de blir resultat.

Ha de riktigt bra på er.
Eva.


onsdag 29 oktober 2008

Va stickar jag på då?

Jo eftersom de varit mycket prat och stickning, så har de inte varit några svåra stickningar med mycket mönster tittning. Jag har ju en förmåga att få de fel då.
Har börjat på Stickfrossas sjal de är ju bara ökningar och rätstickning blir lite svårare när de blir dags för spetskanten.


Sen stickar jag på en halsduk i Kaunigarn, de är ett mönster jag hittat på nätet, men tyvärr slarvat bort nånstans mellan Sundsvall och Halmstad, anar att de försvannn strax innan Göteborg, men vad hjälper de.
I alla fall de är en halsduk som när den är klar ska tovas, har en bild på den som den ser ut nu och återkommer när den är klar.


När jag kom hem var jag ju tvungen att prova på garnet från Cinas garn en härva Malabrigo worted merino, de är samma färg som min Icarussjal, har börjat på en mössa från Knitty, de är Foliage lite spetsaktig tycker att den går bra ihop med Icarus.


Har även börjat på nya vantar!! de är garntrollet som inspirerat till de, mönstret är Chevallier mittens gör dom i ett lila mjukt garn.

Försöker att bli färdig med mina Dania som blivit liggande, men dom måste jag ta tag i för dom ska ges bort på Lördag.

Mitt stickliv är just nu väldigt bra, skulle bara ha ett stickcafe att se framemot så hade de varit toppen = )

Ha de riktigt bra på er alla.
Eva.

Så skoj jag haft

Nu är jag hemma igen efter en helg där jag inte kommer ihåg allt, de började fredagkväll med tåg, de varade hela natten, nytt tåg från Stockholm mot Sundsvall.
Detta tåg var invaderat, hörde någon som pratat med konduktören som undrat vad som var på gång, de satt kvinnor och stickade överallt på tåget.
Så var de, jag tog en runda och kom bara till kupen jämte där satt Pia och Stickgalen, när jag stog där kom Sannsticks fram med en jättekram, så skoj att få träffa så många som jag redan känner från bloggen.
Väl framme i Sundsvall så träffades och pratades och stickades de hela dagen. Styrelsen presenterade sej och vi från lokalföreningarna berättade hur vi har de hemma. Sen var de diskussioner om vad vi vill ha av Sticka och vad vi kan ge Sticka, vi har mycket kunskap ute i lokalföreningarna som kan komma föreningen till nytta.


Framåt kvällen serverades de god mat, efter kaffet var de dags för Sundsvall by night, de låter de, vi fick möjlighet att åka till två garnaffärer i Sundsvall som öppnade upp bara för oss, härligt.Först åkte vi ut ur stan och hem till Maria som har Garnkorgen, denna internetbutik har jag besökt hur många gånger som helst.
De var verkligen skoj att få titta in på riktigt =) Sanna smygtittar på fotografen
De är ett litet himmelrike som ligger i hennes källare, hur mycket garn som helst överallt.
Ja ,och jag handlade lite.


Efter besöket stog vi i regnet och väntade på Taxi för färd mot Cinas garn.

Cina har tagit över en gammal handarbets butik inne i Sundsvall , där var så fint öppet och luftigt och visst hade hon också garn =)

Här är de Anna från Landskrona som handlar.


Efter garnbutikerna var de dags för sängen, ett vandrarhotell var bokat.

O som jag sov =)


Dag två innebar fixande av fika, de gjorde vi av olika garn rester som fanns till hands och de var klart lagom till avslut.

Nästa år träffas lokalombuden i Örebro.
Tack Cina och Maria som fixat allt för oss denna helgen .
Måste bara säja skoj att träffa er till Maria och Natalie som tittade in på Lördagförmiddag, de var så skoj att träffa er =) hoppas de går bra med ögat Maria.

Vägen hem var lååång, när jag steg på tåget i Sundsvall efter lång väntan visste jag att en av deltagarna steg av flygplanet i Malmö, då började min resa, men de var okej jag visst ju om att de skulle bli drygt.


Jag kom hem i måndags middag , sen har jag sovit, nästan ett helt dygn, blev inte mycket på tåget.

Va skönt de är att komma hem, krama om gubben och kela lite med Tass.

Jag är så glad att jag åkte, och får jag möjlighet så gör jag de igen.


Roligt blir Siv till våren, då kommer jag att få träffa Metta och många andra igen, när vi möttes i Sundsvall var de som att träffa en gamal kär vän, vi känner ju varandra efter en lång tid på bloggarna, ska bli så roligt.


Och alla andra som jag lärt känna i helgen, vi ses på bloggarna och kanske på nån syfestival eller stämma nånstans i vårt stora långa land =)

Må så gott på er alla och hade riktigt gott.
Sticka lungt.
Eva.

fredag 24 oktober 2008

Nu åker jag

Så vad de då dags för mej att åka.
Tillbaka med rapport efter helgen.
Må så gott på er alla.
Eva

onsdag 22 oktober 2008

Tiffany

Tänkte visa mina Tiffanyvantar som jag gjort klart idag, tänk att de ska ta sån tid att fästa trådar =) tror inte jag är ensamen om att låta de ligga.Tycker allt att dom blev bra, gjorda i Visjögarn med stickor 3.Nu börjar jag blir lite pirrig inför Sundsvallstrippen, känner ju inte en människa på riktigt, bara genom bloggarna, men i och för sej, så efter helgen känner jag ju 30 nya personer, inte illa!!Nu är de kväll och Tass och jag ska sitta i soffan och planera min stickväska till Sundsvall.

Må så gott på er.
Eva.

måndag 20 oktober 2008

Sen sist

Ja de har varit lite tyst här, håller nämlignen på att sy....... ja sy, var ju tvungen, stickade en kasse / väska som jag tovade, den blev bra, men de behövdes mer, så nu har jag sytt ett foder med lite fack och fickor. Väskan är tredelad, tog bilden lite uppifrån för man skulle se hur den är gjord.

Stickade ett rör som är vikt och mellan rören gjorde jag en ficka till, svårt att förklara i ord, men så här är resultatet.

Tovad i 60 grader , broderat en liten blomma, så har jag gjort foder.
Garnet är Kampes tvåtrådiga, tycker de tovade sej väldigt bra, får se om jag vågar mej på de igen =)


Tass då, jo hon är så glad och lycklig och TRÖTT nu, hon har varit i skogen och gått långt, både med och utan koppel och hon njuter.
När vi kom ut iskogen i helgen och jag sa åt henne att hon fick springa så såg man hur hon sken upp, och så var hon iväg.

De är skönt att de är över nu, nu tar vi de bara lite lungt så hon inte ska knäcka sej medesamma.

Dumma huggorm = (


Jag har börjat att fundera på vad jag ska ta med mej till Sundsvall, vill ju ha med rätt garn och stickor med, men jag kan ju inte ta med hur mycket som helst, vilka problem jag har :-)


Ha de så gott så länge.

Eva.

torsdag 16 oktober 2008

Torsdag och nästan helg

Hej

Idag har jag varit och besiktigat bilen, de är en pärs, bilen är bra och fin , men man vet ju aldrig om de kan vara nått fel som man inte har koll på. Men i dag gick de bra allt okej, skönt.Tänkte visa nått som jag gjort för länge sedan, en sjal som jag var tvungen att tvätta och blocka igen .

Mönstret heter snödroppesjal och finns på Stickas mönstersidor, jag har ändrat liten men den är rätt lik orginalet =) gjord i sockgarn, så den tål att tvättas ofta.Vädret är härligt härnere , riktigt fint höstväder.

Imorgon Får Tass börja gå långt igen, de har varit tuffa tre veckor men nu är de över :-)
äntligen.Må så gott.

Eva.

tisdag 14 oktober 2008

Hemma i soffan


I dag sitter vi och myser i soffan, många trådar att sticka på....

Tass tycker inte de är skoj hon vill ut.

Må så gott på er.

Eva.

måndag 13 oktober 2008

Så var de måndag igen

De har allt varit en riktig mathelg, med de menas att den lille har varit hemma och att jag lagat mat till honom, gjort småpåsar med mat att ha till att äta när han inte är hemma hos mamma.

Han kan faktiskt laga mat men eftersom han läser på heltid och tränar ännu mer så blir de inte tid till några långkok för han, så då lagar mamma och Oskar äter =)Sen har jag ju stickat konstigt vore ju annars, jag har fått en del frågor om alla mina vantar, här är en bild på vad några vantar gör.

Vi har ju precis målat om i hallen , och när maken ska upp på vinden får faktiskt stegen ett par vantar för att inte de ska bli fula märken på väggen. De är inte stegens egna vantar utan den får låna .

De finns inte så mycket vantar hemma som man kan tro, en del ges bort och en del slarvas bort.

Va de gäller sticka mycket vantar så går de i vågor, innan stickade jag mycket koftor, innan dess så var de en massa sjalar,och en massa en väldig massa strumpor .

Nu så är de mycket vantar = )

De jag håller på med nu är ju Dania och Tiffany, Tiffany gör jag i Visjögarn och efter ett mönster på Knitty.

Håller på med ena tummen och börjat på andra mudden.

Jag gillar den.Har börjat fundera på en kasse/väska lite beroende på hur mycket den krymper för jag har tänkt att den ska tovas, bild kommer när de finns mer än upplägget .Ruggit väder i dag, skönt , då slipper jag att ha dåligt samvete när jag sitter i min soffa ;-)

Eva.

fredag 10 oktober 2008

Dagens skörd

Eller gårdagens skörd, idag får jag rensa de vi plockade igår.

Så är de vanten Dania som jag stickat färdig idag och fäst alla trådar (duktig Eva), bäst och göra de medesamma, har lagt upp för vante nr 2 också.

Den var skoj att sticka men jag måste lära mej hur man ska göra för att inte den röda tråden ska lysa igenom, de är ju bara en maska lite då och då , sen får tråden åka med, ibland syns den och de blir ju inte så snyggt, måste finnas nått knep för de =) ?


Sen har jag bakat matbröd, dottern var hemma och smakade och strax kommer den lille och jag anar att han är hungrig också när han kommer, =) de är mysigt att ha dom hemma lite då och då.

Nystade upp Unikathärvan idag, nu ska jag provsticka lite och bara njuta av garnet.

Ha en go helg på er.

Eva

torsdag 9 oktober 2008

Snart helg igen

I dag har jag varit hos min store son och födelsedagsfikat, de är hans sambo som fyllt år. Hon fick Elofs muddar och Semestersjalen i present, tror nog att hon blev glad.Här kommer en bild på den nya sjalen Lumiruusu som betyder snöros, visst är de ett bra namn på den. Jag använder mina nya 3.0 mm stickorna från Harmony, de är som nån skrev att "de är som att sticka i smör", och de gör jag ju nu, stickar i Malabrigo Lace smörfärgad =)
Den lille sonen ringde och sa att han kommer hem i helgen, så skoj, de var ett tag sen han var hemma.Nu ska maken , Tass och jag ut i skogen, jag ska bära Tass ut i skogen, sen får hon gå med mej när vi plockar svamp, binder henne i livremmen så jag får händerna fria, hon kommer att bli så sur, hon vill ju jaga älgar och nosa efter vildsvin inte hänga mej i hälarna, men så är de och de är bara att gilla.Må så gott på er.
Eva.

onsdag 8 oktober 2008

Måste visa

Ska bara visa vad som kom på posten idag, jag har ju beställt en del nya stickor från Garnhärvan och med i dag kom en överraskning, och vilken överaskning de va.

En härlig härva Unikat från Atelier Zitron .De är ett tjockt filtat garn, så nu har jag problem, vad ska jag göra av de =) ??Tack så jättemycket Anette, sådana här överasknings problem gillar jag.


Har börjat på en sjal , Lumiruusu, har hittat den på nätet, antar (med tanke på namet, undrar vad de betyder?)att de var på en finsk blogg. bilder kommer lite senare, gör den i Malabrigo Lace smörfärgad?, mjukt och härligt.


Nu ska jag leta mönster, må så gott på er.
Eva.

tisdag 7 oktober 2008

Klar snigel

Ja!
Nu var den andra Snigelvanten klar, ska nog göra nått par till, kan tänka mej dom i olika färger, tycker att dom är så söta, gillar insidan på handen och den känns tjock och rejäl.
De enda är ju broderiet med den röda tråden, lite pilligt och svårt att få de bra.

Har också börjat på ett par Dania vantar.


Jag ska ut och åka, de ska vara en träff i Sundsvall för Lokalföreningarna i Sticka den 25-26 oktober, och jag ska åka för Sandstickan, de ska bli så skoj.

Åker tåg upp , de blir två nätter på tåget , en dit och en hem igen, känns rätt mysigt att ha en så lång tågresa framför mej, gäller att planera min packning så jag får rätt saker med mej.

Kommer att få träffa trevliga stickerskor från hela Sverige, riktigt spännande.


Nu ska jag och Tass gå ett varv kring kvarteret, låter väl skoj, bara en och enhalv vecka kvar på pinan.
Jag låter henne gå lite lös och nosa, jag vet att hon inte får men hon/och jag håller på att bli tokig, hon tittar på mej och de ser ut som om hon undrar vad hon gjort för fel.
Dumma orm.
Ha de gott på er, idag verkar de bli gott väder =)
Eva.

lördag 4 oktober 2008

Varit på stickcafe....


Jag har varit på stickcafe på mysiga Fribergs Konditori i Halmstad, de har varit ett riktigt frossande i garner och färger, titta själv.De är Rachel som börjat färga själv och gör de riktigt bra, de är så skoj att se henne plocka med härvorna , hon riktigt lyser av glädje, tyvärr ingen bild på de förjag är inte så bra på att ta kort.


Har stickat färdigt en kofta som till en början var ur boken Custom Knits, men blev efter många ändringar nått helt annat, men en riktigt go kofta är de (åter igen inget bra kort).


Så har jag gjort klart min senaste bilstickning, de är en rätstickad halsduk till min man, långa, långa varv men inte så många =) gjord i Ombregarn från Östergötalandsullspinneri.


Nu är de lördagkväll och dags för lite mys....


Eva.torsdag 2 oktober 2008

Lite skörd

I dag har jag varit ute och skördat lite tomater och några chili, vet inte riktigt vad jag ska göra med dom, men ska söka lite på nätet och se om jag kan få några ideer.
De kommer att bli mer tomater om några dagar så de tål att tänka på vad jag ska göra med dom.
Det är skoj att kunna skörda egna tomater, första året med eget växthus =)
Ha börjat på Mystic Earth, börjat i två olika garner , kan inte bestämma vilket jag ska använda, de är ett tjockar Kauni garn och ett sockgarn som jag provar med, de blir bra vilket som, men jag får väl fundera lite på de med =) .
Men jag tänker göra den smalare varianten, känns inte riktig mej att göra den rektangulära.


Ha de bra idag.


Eva.

onsdag 1 oktober 2008

Snigelvante nr 1 klar (igen)

Ja nu är jag klar med den första snigelvanten, har broderat och fäst ändarna. Tycker att den blev riktigt fin.Tack för alla komentarer om Tass och ormen.

Hon håller på att bli tokig nu, eftersom hon har ormgift kvar i kroppen så får hon inte anstränga sej, inte springa, inte klättra, inte gräva, inte, inte .........
Ni förstår att mitt lilla energiknippe håller på att krypa ur skinnet, hon sitter på en pall framför fönstret och tittar och småmorrar på alla som går förbi, hon är väl avundsjuk.Stickningen har inte gått så himla bra, antar att jag har varit påverkad av Tass, så mycket har jag stickat för att snabbt riva upp =).

Första kvällen i Dalarna stickade jag ett par muddar, det är Stickameras oktobermuddar, Fröken c "muddar åt Elof" , muddarna är gjorda i visjögarn och stickor 2.Jag har också börjat på Festival sjalen som Eva på Stäket har, den är väl ingen höjdare ännu men jag får se , antar att mitt garnval inte är så bra, idag kommer del 2.

Sen har Mystic Earth Lace Stole startat, Anna som gör mönstret är sanslös, vilket mönster, tar nog en stund innan jag kan greppa de, men de ska bli skoj att prova =)Så har jag anmält mej till Siv 09 , de ska bli så skoj och jag ser verkligen fram emot de, en helg med bara garn och stickning och folk som tycker likadant.


Nu blir de kaffe.
Må så gott på er.
Eva.