måndag 29 september 2008

De fanns en orm i paradiset

Ja så var de.

Vi åkte upp i ett härligt höstväder, åkte i ett vykort, allt var så vackert luften frisk och skön.
Vi skulle upp till Dalarna för en härlig helg i naturen, lånpromenader med Tass i skogen, hon skulle bestiga alla berg och höjder, springa och ha de bra, och vad händer...

Vi åker ut i skogen fredag förmiddag, stannar till på ett ställe, när jag öppnar bildörren så kliver jag nästan på kantareller, de gör vi två gånger, hittar en liter svamp och tror att de här kommer att bli en bra dag, tar en snabb fika innan vi ska börja på riktigt.
Hur mysigt som helst, sitter och pratar om hur mysigt och bra vi har de, Tass nosar omkring oss , allt luktar ju så gott.

När vi är klara genar vi lite över ett hygge, Tass ett par meter framför mej, helt plötsligt studsar hon till, högt upp.

En huggorm ligger framför oss, den har huvudet högt och väser och talar om för oss att inte komma nära. Var helt tvungen att ta kort på den.
Tar bort Tass från ormen vill ju inte att hon ska bli biten.

I bilen på väg bort där ifrån sitter vi och pratar om vilken tur att hon inte blev biten, så ser jag bloddroppar på hennes ben, HON ÄR BITEN.

Tobbe kör som bara den in till byn, jag ser att hon är biten i munnen, underkäken börjar svullna upp.

Vad gör man 50mil hemifrån?

Jo, in på vårdcentralen springer Tobbe i skogskläder och stövlar, låst och stängt överallt, men han bankar och har sej, efter ett tag kommer hjälp, men dom kan inte göra mer än ge oss telefonnr till olika veterinärer.

De fanns två i Ludvika så vi kör ditåt, de är åtta mil och Tass blir bara sämre, kan inte sitta vill bara ligga, men har så ont i huvudet att hon rycker till när de rör något och käken fortsätter att svullna.

Jag försöker ringa och Tobbe kör som en galning, mobiltäckningen är inte fullt utbygd i Dalarna, jag vet, när vi väl fick tag in någon var de en telefonsvarare i Falun som sa att hon ringer upp senare.

När vi närmade oss Ludvika fick vi tag på en vet, men hon ville int ta emot oss, fredag eftermiddag och hon var på väg hem redan, hänvisade oss till Falun, ännu fler mil bort. Surt.

Men då svarade Ludvika veterinär nr 2, bara kom sa hon och berättade hur vi skulle köra.

Hon stod i dörren och väntade med sprutan i handen, frrågade var Tass vägde och gav en spruta.

Redan då såg man att hon blev bättre, hon var som en trasa när vi kom in men snabbt blev hon piggare, tittade sej omkring och var med.
Maria som Vet heter satte en spruta till på Tass skrev ut medeciner och talade om hur vi ska sköta om henne.

Vila i 4 veckor bara koppelrastas, vara uppmärksamma på henne och ta kontakt med vår veterinär när vi kommer hem.

Pust och flämt, de har verkligen varit en pärs, nu har svullnaden gått ner och Tass sen nästan ut som vanligt, hon ligger och sover nu.
Vi är hemma och allt är okej, men som de kan bli, vi blev sittade i stugan i två dar, inte kan vi ge oss ut och vandra och plocka svamp när Tass ligger sjuk i stugan, nä , vi satt där och tittade på henne, är så tacksamma att hon klarade sej.Må så gott på er.
Eva och Tass

26 kommentarer:

Annela sa...

Oj, vilken dramatik! Tur att det slutade lyckligt, men så oroliga ni måste ha varit. Vilken trist vet som inte ville ta emot er. Såna ska ha skrivbordsjobb.
Hoppas lille Tass fort blir frisk och pigg igen.

Beatrice sa...

Lilla söta Tass du ska då råka ut för saker du... Det är bara att vara tacksam för att det fanns en veterinär med ett stort hjärta. Nu får du ta och ta det lite lugnt ett tag så att matte och husse inte får hjärtsnörp igen. Matte får köpa kantareller i affären istället. Hoppas ni får en lugn höst allesammans.

Kram Beatrice

Cicki sa...

Vad skönt att det gick bra till slut. Gissar att ni kände er panikslagna innan ni fick hjälp. Slutet gott, allting gott.

garnlivet sa...

Vilken otäck början på den lediga helgen. Åh, vilken tur att det gick bra trots allt.
Var själv med om att tokköra till veterinär midsommarnatten med mycket illa skadad hund.Så jag vet hur det kan kännas, hjälplösheten osv...

Nettan sa...

Stackars lilla tass. Tur det löste sig.

Helena Stickglad sa...

Vilken tur i oturen att fröken Tass har matte och husse som är så omtänksamma!! Harry sänder många nospussar!

Catarina sa...

Stackars Tass-stumpan!

Jag vet hur hemskt det kan vara...en av mina katter blev biten en gång..och bröt tassen samtidigt.Blev riktigt dålig...men snabbt bra.

Krya på sig nu, Tass!

Ulricha sa...

Men fy så otäckt! Ska ni aldrig få en riktigt avkopplande och skön semester. Och stackars Tass. Tur att ni fick tag i en vet. som kunde ta emot er.

Kram.

Medea sa...

oj oj oj vilken dramatik. Tur att det gick bra och att Tass snart blir pigg igen. Ormar är luriga. Såg en liten kille en gång för längesedan som blivit biten i handleden. Armen var svart upp till axeln men det gick också bra i slutänden.
kramar från Efwa

Linda sa...

Vilka äventyr ni varit med om!

Det är min Sun Ray Shawl som har långa aviga varv. Festival har räta varv precis som du har gjort. I alla fall är det så på del 1.

Så riv inte upp! :)

Linda sa...

Stackars lilla Tass! Hoppas hon mår bättre snart.

Mikaela sa...

Huj, va hemskt!!! Så skönt att hon mår bra! Skrämmande sånt där :(

Dödergök sa...

Usch nu började jag gråta! Tur att det gick bra ändå och hoppas att ni vill komma tillbaks till dalarna, alla är faktiskt inte stressade och otrevliga. Våran veterinär är guld värd, han skulle defenetivt ha låst upp igen även om han var på väg hem.
Många kramar till Tass!

lilalili sa...

Stackars Tass och stackars er! Men tur har ni nog haft mitt i allt! Jag hoppas det fixar sig snart!
Kramis till Tass - o dej med ;)

Eva S sa...

Jag bara ryser. Ormar är nog det värsta jag vet. Stackars Tass. Hoppas ni hämtat er nu.

Eva i Stäket sa...

Ruff och Rocky hälsar till Tass att hon ska krya på sig!

annmari sa...

Vad otäckt, men tur att ni upptäckte det i tid innan alla vetrinärer tagit helg

teresa sa...

Det var en sorglig historia. Och så synd på er semester. Men barn o djur är viktigare än allt annat, så vad kan man annat göra? Hoppas allt blir bra nu, stackars lilla hund!

Mia sa...

OJ, vad dramatiskt. Och vilken tur att det fanns en schysst veterinär som hjälpte er. Många kramar till er allihopa!

Helena sa...

Era semester utflykter verkar vara riktigt otursförföljda! Fy vad hemskt, men tur att allt löste sig.
Fick jag bestämma så skulle det inte få finnas några illasinnade ormar i vårt land- är maniskt livrädd för dem:(.
Ha det så gott ni nu kan.
Kram

Soili sa...

Vilken mardröm ni varit med om.Ormar är otyg som inte borde finnas.Vilken lycka att det fanns en vet med hjärtat på rätta stället.Hon förtjänar en guldstjärna!!!Skönt att allt slutade lyckligt.Kram.

Samtal från min trädgård sa...

Man blir ju helt galen, ingen vetrinär, som kan ta emot. Vet hur det är att åka på sådanna vägar...Tur att det gick bra, hälsa Tass från mig!

TvaNystan sa...

Lilla lilla Tass!!! Tur att det gick bra!
//Eva

Christina i Linneryd sa...

Jösses vilken cirkus, himla tur att det gick så bra som det gjorde till slut... De e konstigt, men när man har med djur att göra så händer det alltid saker och ting, på många sätt... ;-)
Men ibland tror jag nog att man har en liten ängel bakom axeln som hjälper till lite grann... :-)
Jättemånga hälsningar....

Elin Markusson sa...

Oh lilla vovven. :(
Usch va hemskt, men skönt voffsingen mår bättre nu iaf.
Svullnaden borta?

Dabelin sa...

Jättestackars Tass!
Och ER!

Kan bara föreställa mig hur hjälplösa ni kände er...

Skönt att det slutade lyckligt!