måndag 28 juli 2008

Nu är jag tokig !!
Nu är de så varmt att de finns stor risk att en stor del av den svenska befolkningen håller på att bli tokig??

Åtminstone jag,

och de finns nog dom som håller med, varför , jo jag är faktiskt sugen på att sticka vantar.

Var nere på Hantverksmässan i Båstad i helgen, där fanns mycket att se , men jag tycker att den var väldigt lik förra årets mässa, inga direkta överraskningar

Men som vanligt fanns där mycket som man skulle vilja ha med sej hem.

där fanns b.l.a ett paket med garn och mönster till en vante i ullgarn, tyckte att den var rätt fin och inte dyrt.

Så jag frågar maken vad han tyckte, då svarar han,

du har ju gjort mycket finare vantar själv, de är ju inget speciellt med den där vanten.

Då blir jag lite stolt för , dels för att han såg på vad jag visade och dels för att han sett på mina vantar hemma.

Köpte inte nån vante.

Utan när jag kom hem så tittade jag igenom mina vantmönster som jag gjort, och hittade Anemoni Mittens som var en "Kal i Väst" i vintras.

Nånstans har jag plockat på mej ett mönster på en mössa, som har samma mönster, och nu när jag såg den, så var jag bara tvungen att göra den.

Så denna varma heta sommardag, har jag suttit med vantar i knät och stickat en mössa, tjockt fint ullgarn och 35 grader varmt i skuggan , lite tokig är jag allt.
Men nu kommer jag i alla fall att vara varm, hela långa kalla vintern om huvudet.
Mössan döljer på bilden en kruka, inget huvud...

I dag var jag med tre andra stickerskor på Galgberget och stickade, vi hade lite abstinens för de har varit länge sedan vi sågs, så vi hade ett spontan stickcafe idag, som vanligt lika roligt att ses, men väldigt varmt.
Inte blev de så mycket stickat, men desto mer pratat och tittat på garn och mönster, och de är ju lite de som är meningen.

Lite problem var de med, Maria håller på med February Lady Sweater , vi var väldigt tveksamma om hur man översätter den här raden,
"Eyelet increases (RS): k7 (10, 8, 8, 8, 10, 14), pm. Work 41 (38, 47, 41, 41, 38, 39) YOs spacedevenly between the 197 (207, 219, 239, 267, 291, 311) center stitches, pm, k7 (10, 8, 8, 8, 10,14). [252 (265, 282, 296, 324, 349, 378) total stitches]"
ska man verkligen lägga upp så många nya maskor på ett varv, och vad betyder "spacedevenly"??
Är de någon som vet vore vi väldigt glad för en förklaring.
Jag har börjat på koftan 3 gånger men har inte varit nöjd så nu har jag lagt ner den.

I morgon ska maken och jag ut och shoppa nya trädgårdmöbler, de gamla trädgårdsbordet bordet har gett upp.
Härligt och springa i butiker, de är ju så skoj :(
Ät mycket glass och drick mycket vatten, och ha de så gott.
Eva.

15 kommentarer:

Nettan sa...

Jag tycker inte alls du är tokig som är sugen på att sticka vantar. Det har jag varit hela sommaren men inte haft tid att börja på några. Men snart kanske när os är slut .

Ulricha sa...

Åh, så fina vantar och mössa. Jag vill också göra!

Space evenly är "fördela jämt" (över varvet). Eyelet är ju omslagen (jag stickade i bakre och främre istället, för jag ville inte ha synliga omslag). Sedan ska man göra omslagen jämt fördelade över en rad. Klart som korvspad? :-)

Marianne sa...

Jättefina vantar och mössa. Jag har varit sugen på att sticka vantar med mycket färger och mönster sen i våras, snart skall jag ge mig på det men har så många projekt på G just nu.

miaring sa...

Klart man ska sticka vantar när det är sommar! Det är ju sådags när det blir kallt, då ska de ju vara klara.

Emmelie sa...

vilka otroligt fina projekt du tillverkar! vantarna är helt fantastiska.

Pia sa...

Det låter som en härlig dag trots värmen. När det gäller mössa och vantar så är det bra att vara ute i god tid. Rätt som det är så är snön här och då hade du ångrat dig om du inte var färdig med mössa och vantar. Ha de!

Inger sa...

Jag gillar värme,men idag var det lite för mycket,kanske beroende på att det är åska i luften.Sen är jag orolig för vännen jag var hemma och färgade garn hos,hon finns sen i lördags på sjukhuset och nu ikväll är hon flyttad till IVA.Senare i veckan har jag tänkt ta en tur till Halland och Gekå i Ullared.

Monica Hansen sa...

Jättebra idé tycker jag för då blir de ju klara till vintern:)

Boel sa...

Din gubbe verkar vara en klok man! Din mössa och vantarna är jättefina och säkert finare än de du såg på mässan.

Må sdå gott i värmen!
Boel

Garnmoster sa...

Jag har nog drabbats av liknande tokighet som du, jag sitter just nu och stickar fingervantar i ylle för brinnande livet och undan går det också, första paret färdigt och flera par är planerade.

Sussry sa...

Åh vilka fina vantar och mössa!
Ha det gott och sticka mycket i värmen!

LenaL sa...

Åh, söte, käre så underbart fina vantarna och mössan är! Ett sånt mönster skulle jag inte ens våga tänka på att försöka mej på! Letar lite försiktigt efter något litet lätt att prova att sticka med två färger, men har ännu inte samlat tillräckligt mod. Fast oj, vad jag skulle vilja vara lika skicklig som du!

Ha det så jättegott!

Kram

Helena sa...

Jag tycker nog att du ska känna dig smartare än oss andra som alltid kommer på när det är svinkallt att man behöver nya vantar och mössa! Fantastiskt fint kitt du har gjort!

Linda sa...

Härliga vantar och mössa! Man ska sticka sånt nu mitt i sommaren så att man är rustad inför den låååånga vintern. :) Ha det bra!

Anonym sa...

Hej!
Jättefina vantar och mössa. Jag vill gärna sticka en likadan och undrar vilket garn du har använt? Och var man kan köpa det?
/Lisbeth