torsdag 24 juli 2008

Nu är de riktig sommar igen.

Varmt och gott.

Solen skiner från en klarblå himmel och vi har semester, de är härligt.

I går cycklade vi en runda med Tass, hon gillar de verkligen, ligger på som en rem och vill vara först hela tiden.

Halvvägs stannade vi och tog en glass, satt på piren och såg ut över havet, man ser ända till Båstad och Hovs hallar, de är så mysigt.I dag stannar vi hemma och är duktiga, d.v.s. Tobbe målar och slipar fönsterna, och jag sitter i trädgården med mina stickor och nystan.
Rättvist?

I morgon ska vi åka till Båstad och gå på Hantverksmässan , de brukar var mycket skoj att titta på och kanske kan man göra några fynd.
Man får ialla fall en massa ideer där.På stickningsfronten händer de inte mycket, varven är långa och/eller tråkiga, och de syns inte mycket resultat, skulle nog behöva en varvpeppare, jag har sett sådana på andra bloggar, verkar vara bra en bra och användbar uppfinning. =)Vad de gäller min OS-sticknnig, så blir en kofta i sockgarn, men inte samma kofta som sist , utan jag har hittat ett annat mönster som jag ska prova, de är, , slätstickning, och lite mosstickning, de kan jag stå ut med.
Den verkar inte alltför svår och invecklad, vill ju att de ska vara lätt att sticka så man inte missar något på Tvn.Lite bilder från trädgården när den är som bäst, o så lite Tass =)Livet är härligt just nu, ha de gott på er , och njut.

Eva.

15 kommentarer:

Frida sa...

Så härligt du har det! JAg längtar efter ett dopp i havet, börjar inte min semester förrän på söndag. Vad härligt Tass ser ut att ha det! Kram

Monica Hansen sa...

Så fin trädgård!

Nettan sa...

Vilken fin trädgård du har. Och visst är det skönt att sommaren äntligen kommit lite. Har varit ute med båten och njutit av solen idag, och faktiskt nästan låtit bli stickningen utan bara solat och njutit. Några varv blev det allt hihi Kram

Tina sa...

Hej i sommarvärmen.
nu är semestern slut. Ha det så trevligt på hantverksmässan och du får säkert många ideer.
Ha en trevlig helg
Tina

monke sa...

Det ser härligt ut. Min Alice kan inte ligga still på trappan alls. Hon har spring i benen hela tiden, helst över till grannarna. Dags för valpkurs snart.

Trevlig sommar!

eva"Mitt i ko och fårflocken" sa...

Hej i sommarvärmen. Hur har ni det i Halland. Kan "ni" dvs Halland, ta emot en familj på fem som behöver semester? Skämt å sido vi kommer snart ner det ska bli en veckas semester ca 45 mil från Värmland och Halland ligger med på rutten. Jag har önskat att vi skall åka till Hemslöjden för att köpa något i Bingesticknig för det kan jag tänka mig som projekt till hösten. Vad det sedan kan bli det får vi se. Någon av mina flickor kanske vill ha vackra vantar och en mössa eller så kanske en tröja till gubben. Skall se om det finns något mönster som kan passa honom. Har som sagt mina rötter i Halland och har varje sommar sedan 1965 varit där. Har lärt mig simma i Kattegatt och det är en lisa för själen att komma ner. Lugna dagar, där nere kan vi inte göra något utan i Halland laddar vi batterierna. Håll kvar sommaren så att vi kan bada och njuta. Det som jag kan längta efter just nu är att ta kaffekorgen vid solnedgången och gå ned på standen och sitta på se solvarma klipporna och se solen gå en över ett lugnt hav.
Må så gott och som sagt hoppas du får en fortsatt trevlig ledighet/ Eva

Tant Theas lilla torp sa...

Ja visst är det underbart med sol och värme igen. Jag säger bara äntligen. Idag den stickade koftan och sockarna fått vila ;o)

Nu fortsätter visa den ena fina stickningen efter den andra. Jag är så grymt impad av allt du stickar samman. Jättefina!

Ha det finemang!

Kram

Monika

Pia sa...

Så härligt ni ser ut att ha det! Ha en fortsatt skön semester!

miaring sa...

Underbart med sol och värme och att kunna vara ute mycket! Jag funderar också på en tripp till hantverksmässan i Båstad, det verkar vara lite "klass" på den.

Åsa sa...

Åh, så härligt! Sommaren verkar ha kommit hit till norr också, så vi njuter så länge det varar.
Ha det så jättegott.

Marie sa...

Vilken härlig trädgård du har!

Hoppas att även ni har det bra i sommarvärmen! Hos oss (bor strax söder om Stockholm) är det otroligt hett! Det blir badstranden varje dag.

Och åker ni till hantverksmässan så hoppas jag att ni får en härlig dag.

Sussry sa...

Det verkar som om ni har det riktigt bra.
Helt rätt arbetsfördelning.
Kram!

Annika sa...

Visst är det underbart just nu! Jag håller med dig fullständigt!

Må så gott i värmen! Ta ett svalkande dopp emellan "varven"

Kram Annika

Anki sa...

Så härligt det ser ut!
Hur gick det med grönsjalen för resten, blev det med eller utan fransar eller blev det en lövkant?

LenaL sa...

Såna härliga bilder!

Ha det fortsatt riktigt skönt och gott!

Kram