måndag 14 juli 2008

Efter helgen

De har varit helg igen och de har hänt en del.I lördags var vi på en lite annorlunda grillfest, annorlunda för oss ivarje fall.

De var annorlunda var att de grillades egenskjutet vildsvin som förtäring, (de var inte jag som hade skjutet utan värden på festen).

Jag är ju lite klen på att äta kött, inte vegeterian men näst in till , tycker inte om de, jag smakade ju inte men min man sa att de var gott, om ni undrar alltså.Igår morse var vi ute en runda i skogen med Tass, skönt att komma upp och ut när man varit ute dagen före =)

De fanns mängder av blåbär, massor, vi satt i varsin tuva och åt, Tass studsade omkring och jagad flugor och grodor, helt plötsligt är hon två?, alltså de var två hundar, , tittar efter lite och ser att de är Tiger, (hunden som smet i våras och som jag "hittade").

Denna gången hade han inte smitit utan en bit efter kom matte gåendes, men visst är de skoj , mitt ute i skogen och där kommer Tiger, en av Tass bästa kompisar.Efter blåbären och Tiger , så hitta de jag årets första kantareller, fynd, jag älskar kantareller, de blev så att vi får några smörgåsar till kvällen, Gott.Väl hemma satte jag mej i soffan och titta på Tour de France och stickade färdigt följetongen Clover, och äntligen är junistrumpan färdig.

Gillar mönstet och jag gillar garnet, Regia silk, kommer att använda båda mer.Så nu är de måndag och sista arbetsveckan innan semestern, "vi" börjar semestern på torsdag.

Semestern i år blir att flytta (jag pekar, är väldigt duktig på de) för dottern och den lille, men mellan de har vi tänkt köra upp i Sverige, börjar med första övernattningen vid bergsslussar i Lidköping sen får vi se vart vi tar vägen.

De finns ju en del roliga ställen att besöka på vägen, hade tänkt att vi skulle komma upp till Höga kusten men tiden är för knapp för de, vi hade ju inte planerat med att båda barnen skulle flytta nu, så nu får vi se hur långt vi kommer.

Får väl se om "vi" hittar några garnaffärer på vägen.Är de nån som har bra förslag på vad man kan titta på , så maila mej gärna eller lämna en komentar, vi åker första veckan i augusti och framåt. Vill ju inte missa nått.Ha de gott på er så länge.

Eva.

12 kommentarer:

Pia sa...

Så fina kantareller, gott på mackan. Strumporna ser väldigt fina ut. Snyggare än på mönstret, tycker jag. Önskar dig en skön resa till Höga kusten.

Lenis sa...

Grillat vildsvin är supergott! Fick smaka det första gången förra helgen och det var mycket mört och fint kött. Kantarellerna blir jag avundsjuk på, vattnas i munnen. Här får vi vänta ett tag till på såna läckerheter.
Dina strumpor blev jättefina. Är lite sugen på att skicka Regia silk till min hemlis, men har aldrig gjort något av garnet själv. Nu kanske jag vågar slå till när jag ser dina fina sockor.
Hoppas ni får en trevlig resa!

Pärlmudden sa...

Bergs slussar vid Linköping.... Hmmm, då får ni ju inte missa Cloettas fabriksförsäljning i Ljungsbro, alldeles nästgårds till Bergs slussar.
Blir ni kaffesugna o har vägarna förbi Karlsborgs camping så är ni välkomna!
Ha det bra!!
Kram Ann-Louise

Ulricha sa...

Åh, vad gott med kantareller! Och blåbär. Såg en bild från USA där någon varit på själv-plockar-blåbärs-odlings-ställe. Buskarna var "lite" större än våra små: de var ca 1 meter höga. Såg lite lustigt ut då barnen var mindre än blåbärsbuskarna.

Hoppas semestern blir trevlig, även om jag inte ha några tips. Garnaffärer? :-)

Cicki sa...

Vad underbart med sommarens första blåbär och kantareller.

Kommer ni lite norrut så har du Garntjänst i Kilafors utanför Bollnäs. Det är t o m utmärkt med vägskyltar så det är inte svårt att hitta dit

Anki sa...

Kantareller OCH blåbär, mums! Då är livet gorrgottigottgott :-)

TvaNystan sa...

Kantareller!!!! Var ute och tittade i Härjedalen i veckan och de var så små så de inte ens syntes... Men den som väntar på nått gott... //E

Boel sa...

Åhhh så härligt med både blåbär och kantareller!! Blir nästan lite avis ;=).

Låter som en härlig bilsemester ni har framför er. Håller med om att Cloetta är givet om man är i trakten och gillar godis, Ullspinneriet förstås, sedan brukar vi besöka Brunnby tror jag det heter och köpa god saft och sylt mm. Och kommer ni norrut så är hemslöjden i Bollnäs mysig. yll och Tyll ligger ju också på vägen.

Hoppas ni får en härlig resa!
Boel

Boel sa...

Åhhh så härligt med både blåbär och kantareller!! Blir nästan lite avis ;=).

Låter som en härlig bilsemester ni har framför er. Håller med om att Cloetta är givet om man är i trakten och gillar godis, Ullspinneriet förstås, sedan brukar vi besöka Brunnby tror jag det heter och köpa god saft och sylt mm. Och kommer ni norrut så är hemslöjden i Bollnäs mysig. yll och Tyll ligger ju också på vägen.

Hoppas ni får en härlig resa!
Boel

Metta sa...

Så gott det låter med kantareller och blåbär. Kanske det vore idé att ta med Theddy på en tur i skogen. Om vi inte hittar något, så är det ju bra motion i alla fall.

Dina Clover blev jättesnygga.

Ha en bra semester!

LenaL sa...

Så jättehärliga bilder du har!

Skulle ni råka förvirra er ända upp till Jämtland så är Thai-paviljongen i Ragunda nåt helt fantastiskt, absurt, överraskande och helt otroligt! Kan starkt rekommenderas även om det inte har ett enda dugg med stickning att göra! Se länken http://www2.ragunda.se/thaipav/

Vad ni än hittar på hoppas jag ni får det jätteskönt!

Kram!

Kerstin sa...

Verkligen snyggt med vita Clover!
Och lite avundsjuk blir jag på dina kantareller, blåbär hittade jag lite själv sista helgen på semestern men ingen svamp så långt ögat kunde nå. I alla fall ingen som jag ville äta. :)