onsdag 5 mars 2008

Vårfynd


Nu har vi gjort ett jättefynd, Tass och jag var ute en runda på morgonen, på en skolgård en bit härifrån stog en hög med lärare och elever med en hund, nyfiken som vi är så gick vi dit.

De slutade med att vi tog med han hem, kan ju inte lämna honom där. Jag har sett han i en trädgård , tog reda på numret på huset, ingen hemma.

Genom eniro fick jag namn och telefonnr, ringde upp och talade in ett meddelande på svararen.

Efter en timma ringde husse tillbaks och kom och hämtade killen efter en stund, synd.

Hunden heter Tiger och är samma ras som Tass, titta på bilden och jämför storlek, är han stor eller..., det är inte ett bra kort för de är inte lätt att ta på två samtidigt, inte lätt att ta på en, men bara ungefär.

Tass och tiger lika men olika

Hur går de med sticket då, jo , pärlsjalen hade jag gjort färdigt 8 varv på första diagramet, när jag såg att jag gjort fel, igen (måste skärpa mej med att läsa mönstren), fick jag sticka baklänges och flytta på pärlorna, istället för 3 pärlor 3 räta var de , 1 pärla 1 rät 1pärla 1 rät osv.
Ni måste tro att jag är en riktig virrpanna, och de är jag, lika bra att erkänna.
Pärlorna syns lite, men de är ett bladdrigt garn.

Har varit i Garnbutiken runt hörnet, köpte rost röttbomullsgarn till en tröja från Interweave Knits Spring, den heterMirabella Cardigan , en tröja med korta ärmar och midja. Kan nog bli bra till våren.

Köpte ett garn som var så mjukt och fint, det är merinoull i men dom sa att dom varit i kontakt med leverantörerna och att de var merino från sydamerika, så jag bara måste, vet inte vad de ska bli men de ska få ligga till sej lite så får vi se. Garnet är 60% merino 20 % silke och 20 % bamboo, kanns lite roligt att prova.


Renoveringen då, jo , maken har målat panelen, jag ska spackla lite mer på väggarna listerna ska målas, sen är de tapetsering på gång, sen så är vi snart klara.
Tösen kommer hem idag hon har inte varit hemma sen jul, så de ska bli skoj att träffa henne.

Tar en runda in till stan i eftermiddag/kväll för de är premiär på stickcafe på Fribergs Konditori i Halmstad, ska bli så skoj.

Hej så länge och ställ er i lä och njut av solen.

10 kommentarer:

Ulricha/Garntrollet sa...

Den blir jättefin sjalen :-) Snart ska jag börja med min...

Men... varför hade hunden sprungit iväg? Vad sa ägaren?

Ha det bra i solen :-) Garnerna ser underbara ut.

Eva i Halmstad sa...

Hej
Husse trodde att Tiger tagit vägen genom kattluckan ut, de finns tikar i området som löper så han har varit lite orolig dom sista dagarna (Tiger alltså, inte Beril).
För min del får Tiger gärna smita, de var skoj att ha han här, men nästa gång är de nog bäst att jag hämtar honom själv.
Eva.

Nina BF sa...

Vilket härligt garn! Förstår om du har svårt att bestämma dig för vad det ska bli!

Vad fin tegelväggen har blivit!

Emmas dagar sa...

Ska bli spännande att se hur sjalen ser ut färdig!

teresa sa...

Silkmerino är ett av de härligaste garn jag stickat med! Grattis.
Och två hundar - det låter ju bara för mysigt!!

Strumpstickan sa...

Tiger var ju en riktig snygging men Tass ser lite blyg ut för denna muskulösa uppenbarelse:)

Ulricha/Garntrollet sa...

Jag har inte börjat med den arabiska sjalen än :-( Men snart...

Jag ska sticka klart min kofta först, vilket borde bli senast till helgen (peppar, peppar...). Och då ska jag faktiskt börja på två nya sjalar.

Ha det bra. Vilken buse Tuger verkar vara :-)

Dödergök sa...

Vilket vårfynd! Tur att du tog hand om honom, jag har också tagit hand om löspringande hundar och jag har blivit förvånad varje gång över att ingen annan som sett dem tidigare gjort det. Tur att han inte blev påkörd eller något annat hemskt. Dagens ros går till dig Eva! Kram!

Sussry sa...

Busig voffsing på friarstråt, alltså. Tur att det gick så bra och han kom hem, även om det är tråkigt att han lämnade er.
Klappa Tass lite från mig.

Ulricha/Garntrollet sa...

Vad tråkigt med arabjalen :-( Men då använder vi "samma" garn, bara olika färger :-) Men du ska använda samma päror? Tyckte du att Fyberspategarnet var för melerat?

Ha en trevlig helg. Kanske, kanske hinner jag börja på sjalen i helgen, men jag har två sjalar jag ska påbörja :-)