söndag 2 mars 2008

Mars

Så va de söndag igen , första söndagen i Mars, de betyder ju Vasaloppet, hemma hos oss betyder de , långfrukost framför Tvn, och de har vi haft, de är så mysigt, smörgåsar , ägg, juice, mycket mer och en massa kaffe.

Sen stickade jag en del.


I går var jag på stickcafe i Falkenberg, de var lika roligt denna gången som förra, härligt att de finns så mycket trevligt folk.


På onsdag är det premiär för stickcafe i Halmstad, då på Fribergs konditori på Norra vägen, ett gammalt "fint" konditori som får fint(stickare) besök, jag ska försöka gå dit och träffa stickande halmstabor.


I går började jag på en mudd av Johanna Wallin, gjorde precis som beskrivningen sa, trodde jag , men de blev så sladdrigt. Det är nog ett typiskt stickcafe syndrom (tror jag), att inte läsa beskrivningen ordentligt, jag hade stickat resår *1a, 3r*, när de skulle vara *1a, 3r, 1a,* inte så konstigt att de blev fel. Nu har jag rivit upp och gjort om, och de blev så bra, är färdig med första och börjat på andra mudden.


Har också börjat på Tropicana sockorna, de är ju ett sockklubbsmönster för Mars, har gjort 14 rapporter, de blir några till innan de är dags för hälen. Socken blir rätt bra kraftig och stadig, kanske inte nån vidare resår i den , får se hur de blir när den är klar.


Jag är på sjunde varvet på "pärlsjalen", sju långa varv och många pärlor blir de. Kan inte säja att jag gillar den, de är alldeles för pråligt för mej , men jag ska göra klar den, men de kommer att ta tid.


Kicki jag har mailat dej , har de kommit fram kan du väl maila tillbaks så jag vet att de kom fram, är lite osäker på adressen.


Nog för i dag, ha de så gott på er, i morgon börjar en helt ny vecka.

15 kommentarer:

Boel sa...

Så fin mudden blir! Jag försökte också få till mysstund framför Vasaloppet i morse men barnen sov (iof skönt) maken grejade med annat så det blev jag och min stickning en stund.
Jag är inte så sugen på någon av sockorna för mars men det är fina färger i din tropicana.

Må så gott!

Metta sa...

Har också suttit och tittat på Vasaloppet, men det blev inte så spännande som förra året. Stickade på mina Slippery.

Visst är det roligt med stickcafé och alla trevliga stickerskor man träffar där och får inspiration av.

Mudden ser jättefin ut. Det händer mig också att jag läser fel i beskrivningen och då får man repa upp och göra om.
Dina Tropicana ser läckra ut. Ska också sticka dem, men har inte något lämpligt garn ännu.

Vilket projekt med pärlsjalen!!! Ska bli intressant att följa.

Ha en bra vecka. Kram Metta

Lilla-Anna sa...

Ja det är skönt att slappa framför tv:n på söndagar. Jag och familjen fick oss ett ryck och har börjat röja i trädgården.

Vad kul med stickkafe i fbg, är de ofta? Brukar vara en del i den staden, vore kul att gå på stickkafe!

Ha det gott, kram Anna

Strumpstickan sa...

Tuff mudd med korsat mönster:)

petra.m sa...

Åååh vad härligt det lät med Vasaloppsstund och långfrukost!!! Mina barn är för små och blir bara sura om det inte är Bolibompa som sänds på tv! Tyckte verkligen det var en fin mudd, skulle kunna tänka mig att sticka likadana:D
På fel dtälle, men måste bara få tillägga att det såg så himla fint ut i ert sovrum! Vackra tapeter och överkast, för att inte tala om din fiffiga man som gjort garderoben.
Mvh Petra

Bibblostick sa...

Vilket garn har du till Tropicana-sockorna? Jag tänkte testa med Regia Stretch för att få dem lite elastiska. Hade hoppats hinna börja i kväll.

Dödergök sa...

Å vad mysig din mudd ser ut, jag blir riktigt avis. Jag var lite skeptisk till tropicana-sockan men den var ju jätterolig och fint blir det ju också.

Ulricha/Garntrollet sa...

Vilken fin mudd! Det kan löna sig att börja om, när resultatet blir så bra :-)

Och härlig färg på sockorna! Jag stickade de två räta varven över 55maskor och gjorde sedan öknings-varvet och sedan ihopagningsvarvet. Så blev det bara över 55 maskor. Lite smalare, och de passar mina tjocka vader ändå :-)

Nej, jag har inte börjar på sjalen, fast jag fått stickan (snabba Garnkorgen-Maria var extra snabb :-) Jag tänkte bli klar med strumporna först.

En fråga: vad gjorde du för uppläggning på sjalen? Jag vill inte att uppläggningsvarvet ska bli för snävt.

Ha det bra.

mc-chick sa...

Vilken härlig färg på dina tropicana!

Medea sa...

Härligt garn till dina tropicana-sockor. Mina är blueberry/banana/plum-nånting. Ska bli kul att se hur alla mars-sockar blir.

Nina BF sa...

Vilken härlig mudd! Jag gillar det där vikingainspirerade!

Mamma Millan sa...

så fint du stickat!!

ja , vi kola lite på det på hotellet...mysigt!!
En solig, vårig hälsning !!
Ha en härlig dag!!
♥Kram Millan♥
~~~`*'*´~~~

Sussry sa...

Vilken fin mudd. Är den varm och skön?
Vad det lät mysigt med lång frukost. Själv glömde jag bort att det var Wasaloppet, kom inte ihåg det förrän sent på eftermiddagen.

Är Tropicana sockan kul att sticka?
Funderar på att inte göra några strumpor denna månad. Har annat jag borde börja med.
Sköt om dig!

Nettan sa...

Jättefina muddar och sockor. Jag ska prova tropicanamönstret när mina dominosockor är klara. Det går sakta framåt med dom.

teresa sa...

Åh, vad du är ambitiös o vad fina båda muddarna o sockorna blir!