måndag 10 mars 2008

Halvvägs


Nu är vi halvvägs i tapetseringen, de blir så bra, alltså de ser bra ut men tar en himla massa tid, tapetserade samma hall för 20 år sedan, men jag har förträngt hur bökigt de var.
De är en liten hall med 6 dörrar och 8 hörn, ibland både hörn och dörr samtidigt och för att göra de riktigt djäkligt har någon satt dit lufttrummor som också ska tapeteras, plus kontakterna, de gör att de tar tid,men med lite envishet går de.


Här kommer en bild , men man får tänka dit bröstlisten på mitten där de lyser rött (bröstlisten blir i samma gröna som panelen).Stickningen, jag håller på med sista ärmen på min vårkofta .
Sen står de på mönstret att delarna ska blockas, ? , gör man de med bomull, jag blir lite ställd, de kommer ju att gå flera dar innan den torkar på golvet.
Räcker det inte med att man pressar med strykjärnet.


Är det någon som vet vore jag glad för hjälp.


Solen skiner här i Halmstad, Tass och jag har varit nere en runda på stranden, hade med mej kameran men de blev inte några bra bilder.


Jag har glömt och berätta om Stickafet jag var på. De är en tjej som drog igång de själv, la ut lite lappar runtomkring på stan , bad ett konitori att ha öppet lite extra, bra gjort.


När jag kom dit var de ett bord fullt , 5 stickerskor, mamma och jag flyttade över ett bord till dom så vi fick sitta ihop allihop, sen plingade de i dörren och de kom fler, och fler , och fler.


Efter en stund var vi 50 glada tjejer i alla åldrar, från gymnasietjejr i 16års åldern till min mamma på 74( och hon hävdar att hon inte var äldst). De är ju nästan så att de blir för bra.
Halmstad har verkligen väntat på de här, ska bli spännande och se vad de blir av de.


De om detta dags att laga middag.


Ha de så gott på er.

24 kommentarer:

Bland garnnystan och sytråd sa...

Visst är det härligt med människor som tar egna initiativ - speciellt sådana trevliga som stickcafe´!

Catarina sa...

Vad härligt att det blev så bra respons!
Och vad fint det blir med nya tapeter och färg!
Kan man inte sticka tapeter? ;-)

Ann-Louise sa...

Vad fint ni får det!
Ha det gott i solskenet!

gunilla sa...

Det verkar himla kul det där med att sticka tillsammans!

Carina sa...

Ja Eva, visst blev caféet lyckat? Precis vad jag drömt om och som jag skrev till dig om för snart 1 år sedan. Varför gjorde inte du och jag det här istället och tog åt oss äran? Jaja, går alltid bra att vara efterklok. Vi ses nästa vecka där.

Sussry sa...

Vad kul med stickcafeet.
Och snacka om att det blir snyggt hemma hos er.
Blockning, tja, om jag ska vara ärlig brukar jag inte blocka något jag stickar (förutom möjligen någon sjal ibland).Så om den inte verkar konstig i storleken skulle jag inte göra något åt den om jag vore du.
Ha det skönt!

Hanneles paradis sa...

Läcker färg.

Strumpstickan sa...

Jag hade nog pressat försiktigt med järnet om det var bråttom, annars är ju blocka som vanligt tvätta, lägg ut, nåla fast, ligg och torka...

hallen blir fin!

Helena sa...

Vad fint det blir!
Stickcafet låter jättetrevligt. Bra initiativ!
Ha det gott!
Helena

Marias garnhändelser sa...

Jag brukar centrifugera innan jag blockar, då torkar det snabbare...fast jag har turen att ha värmegolv i badrummet...

Nina BF sa...

Läcker tapet! Är det den gamla serien från Borås eller?

Kul med initiativet till stickkafét - det är alltid roligt när det händer nya grejor och man får en chans att träffa nya människor! Kram

Eva i Halmstad sa...

Hej på er, ja de är jätteskoj med stickcafe, roligt att få se så många olika arbeten.
Jag har fuskblockat, pressat med våt handduk och sytt ihop koftan den blir rätt bra, ska plocka upp maskor till kragen och göra knapphål innan den är färdig.
Ja,Nina, de är den serien från Boråstapeter 1905, vi har den på tre ställe nu, gillar färgerna, och stilen passar bra hos oss.
Nu åker jag och Tass till Oskarström , dags för lite allmänlydnad.
Sitt fint.
Eva.

Frida sa...

Jättehärliga färger. Grönt e skönt, som man sa när man va liten (man är ju inte så liten längre!). Tycker mycket om grönt. Köpte mängder med garn igår, men när jag testade sticka med det ena garnet så stickade jag nog enligt hur man skulle så jag köpte för små stickor. Typiskt! Ha det gott!

Medea sa...

För mig är blockning att spänna ut torra delar och sedan lägga en fuktad eller kökshandduk över och låta torka. Så lärde jag mig för hundra år sedan att man skulle göra.

Anonym sa...

Stickcaféet låter väldigt trevligt. Finns det några fler inplanerade i mars?
/Matilda

Eva i Halmstad sa...

Matilda
Onsdagen den 19 Mars på Fribergs mellan 17.30-20.00 och den 29 Mars på Hemslöjden då mellan 11 och 14, på hemslöjden måste man anmäla sej innan så dom vet hur många vi blir. Skoj om du kommer.
Eva.

Eva "Mitt i ko och fårflocken" sa...

Vilken fin tapet! Skoj med ert stickcafé. Kanske ni kommer att ha något under sommaren för i slutet av juli återvänder jag till en skön semester i Halland. Det blir ridlägen tillsammans med minsta tösen. Kul Mer om detta kommer på min blogg.

Anonym sa...

Tack! Jag hoppas på att komma till Fribergs.
/Matilda

yarnia sa...

Älskar verkligen era tapetval. Framförallt sovrummet. Ursnyggt

Ulricha sa...

Vad fint det blir i hallen. Helt klart besväret :-)

Har du fått garnet till arabiskasjalen än? Jag ska försöka sticka färdigt Peacock innan jag börjar med araben, men jag hoppas komma igång snart.

Anonym sa...

Hej!
Jag funderar på att öppna garnaffär i Halmstad, tycker de som finns är urtrista. Verkar som det finns ett rejält kundunderlag här... Vad tror ni om denna idé?
En till stickare

Susilull sa...

Vad fint det blir i er hall!
Känner igen det där med vinklar, vrår och hundra dörrar! Bor i ett ett gammalt hus, där inte heller väggar, tak o golv är raka, och som extra utmaning har jag två ggr valt en randig tapet...

Ha det bra!!

Eva i Halmstad sa...

Hej En till stickare.
Jag hoppas verkligen att du öppnar en garnaffär, de behövs hur mycket som helst, tänk att kunna klappa sina garn innan man köper de, de hade blivit så mycket enklare.
Jag blir jätteglad om du gör de.
Vem är du, vad stickar du , kommer du till Fribergs nästa onsdag.
Vore skoj att höra dina ideer.

Och Sussilull
Håller med dej, randiga tapeter är ingen hit i gamla hus, men de blir så fint.
Ha de gott.
eva.
Eva

petra.m sa...

Hejsan Eva!
Tänkte bara tipsa om Konstrondan efter undran! Den går av stapeln torsdag-söndag 1-4 Maj. adressen är www.konstrondan.com
Jag står inte med där eftersom de inte gjort årets karta än men de allra flesta av de andra är med i år igen. Min adress hittar du på min hemsida! Öppettiderna är 12-18 varje dag! Fast jag har ju öppet Mån, Tis, Tors 11-18 alla dagar annars också!
Mvh Petra