torsdag 27 mars 2008

Jag Tänker

Nu har jag kommit en bit på min Laminariasjal, har kommit till vad jag trodde slutet på blossom diagramet, men nu är jag tveksam.
De står att man ska ha 417 maskor och 17 blommor, jag har 417 men bara 15 blommor. Hur gör jag då , tycker att den känns rätt bra i storlek, jag får fundera lite på de här , kanske räkna lite också. Troligen blir de nog bäst att fortsätta lite till så jag får 17 blommor också.

Tack för alla snälla komentarer om min gröna sköna sjal, det är så roligt att få visa upp vad man gör när de är så många som komenterar mitt resultat, med så snälla ord.

Sjalen är inte svår att sticka, tar man de bara lungt och inte läser för långt fram i mönstret så är de inte så farligt, visst de är mycket nytt men inte svårt.

Har börjat på Mystic Light , 3 gånger, kan inte bestämma mej för vilken sticka jag ska ha. Har gjort swatchen innan och bestämmt mej för nr 4, men nu tycker jag att slätstickningen ser ut som ett nät, går jag ner till nr 3 blir flätan i kanten så liten att den knappt syns. Bilden är på sticka 4, de är svårt att se . Mönstret är jättefint så långt, kanten är en enkel fläta som snurar sej runt kanten, som mitt är det en trefläta, riktigt läckert, hon är duktig Anna.
Tror att jag ska göra färdigt Laminariasjalen och sen använda stickan därifrån en 3,75 till Mystic Light, tror nog de kan vara en bra lösning.
Vi får väl se hur de blir, har de så gott så länge på er.

6 kommentarer:

TvaNystan sa...

Vilken läcker sjal! Här är det bara stiltje i stickningen, har för många "Villgöra"projekt för att komma igång...//E

Bim H-D sa...

Åhhhhh... den blir ju ljuvlig i det där garnet, öhhh... dregelvarning totalt alltså ;)
Hrm, men får du inte det att stämma... så tror inte jag att det är något att testa, nej ;) Eller kanske, jo... :p
Min Mystic Light väntar fortfarande på garn som kan passa, så... Jag samlar mönsterdelar än så länge, hihihi...
Må så grankott... värmländskan Bim

Ulricha sa...

Åhh, så vacker! Kommer en kon garn räcka till den gröna sjalen?

Jag har inte börjat på ML än, fast jag så gärna vill... Det är så mycket jag vill sticka. Jag borde ha blivit en bläckfisk, med lite mer armar... :-)

Ha det bra.

Ps. Kan det inte vara en feskrivning i mösntret att det ska vara 15 st? Kolla på Ravelry om någon som stickat den skrivit något om den, eller om det finns någon errata förden.

Ann-Louise sa...

du är ju både snabb o duktig! Hur får du dygnets timmar att räcka till???
KRAM

Storjägarn sa...

Åhh. herregu´...tror jag får huvuvärk bara jag ser mönstret :-) Så duktig du är!

Catarina sa...

Den gröna är otroligt vacker. Jag har gjort färdigt första ledtråden på Mystic Light..skall lägga ut bild snart. Men jag är inte nöjd med garnvalet..så jag kommer nog repa...och leta annat garn.