lördag 7 juni 2008

Titta vi flyger



Tänkte bara visa vad som var i köket när jag kom hem efter ha sett på fotboll.

En av våra små koltrastar, ville väl prova att flyga utan att måsarna kan ta honom, flög omkring en stund, så satte han sej i köksfönstret och väntade på att jag skulle bära ut han i boet.

Det är ett väldigt kacklande och pipande här nu, mamma och pappa Trast försöker att hålla koll på alla fyra , inte lätt, dom flyger och störtar ju på olika håll hela tiden, inte lätt att vara småfågelförälder.

Snart är de dags för Em´s första match, greppa stickorna, för nu börjar det...

Må så gott på er.

Eva

7 kommentarer:

Ulricha sa...

Åhh, tänk vad härligt att få vara stödförälder till små fågelungar :-) Jag kan tänka mig att det är jobbigt. Men det brukar väl gå ganska snabbt tills de klarar sig helt själva?

Jag har redan hunnit halva mitt EMstickprojekt... (en liten shrug) så jag får nog hitta på något mer.

teresa sa...

Vilken härlig bild!!
Hoppas allt är bra med dig!

Ginger Beer sa...

Underbar bild! Vad tycker Tass om alla bruna flygande fjäderbolar som piper?

Eva i Halmstad sa...

Hej på er
Visst är de jobbigt att passa dom små, springer krig hela området och vaktar på dom. Måsarna cirklar runt här hela tiden.
Men jag är ju van , har alltid varit som en hönsmamma för mina små.
Tass har jag skällt ut en gång när dom små var överallt i trädgården, så nu jagar hon bara dom vuxna fåglarna, men jag litar inte riktigt på att hon är snäll vid dom, om hon skulle möta en liten i buskarna, hon är ju hund.
Må så gott.
Eva.

Boel sa...

Denna helg har varit fågelintesiv hos oss också. Koltrasten sitter i björken en bit ifrån oss och sjunge roch sjunger och ... Skatorna mobbar vår katt oavbrutet speciellt nu sedan han är lätt skadad efter ett slagsmål.

jo det är snart dags för mig att åka till Halland (jag har mejlt dig).

Hoppas att vi syns snart!
Boel

petra.m sa...

Hejsan!
Åh, vilken liten söt en. de kanske flyttar in hos dig såsmåningom:) Jag siter med och stickar framför fotbollen med skolkar lite för att läsa lite bloggar.

Sussry sa...

Åh, sötis!!! Vad det måste vara mysigt att få ha en fågelfamilj så nära.
må så gott och glöm inte bort stickningen för fotbollen eller om det var fotbollen som riskeras glömmas för stickningen.... Nej skämtar bara.

Kram!