måndag 16 juni 2008

Ny kofta ?

Hej


Jag börjar undra om jag blivit tokig eller kanske bara väldigt korkad?


Är ju precis färdig med den rätstickade dropskoftan, den blev väldigt bra och jag tycker om den, men hur rolig var den och sticka??


Vad gör jag då, jo jag börjar på ännu en rätstickad kofta, är jag tokig eller.


Sitter bara och stickar fram och tillbaks och fram och tillbaks, efter 27 centimeter var de 10 förkortade varv sen är de 50 cm till fram och tillbaks igen.


Risken är stor att jag kommer att lägga undan den för lite roligare stickningar.


Har börjat på ärmarna på min Mr Greenjeanskofta, så där börjar jag se slutet, den är ju i alla fall slätstickad.


Såg en så söt hatt när jag var i Falkenberg i Lördags, så jag har börjat virka något i ett lingarn jag har liggandes, får se om de blir något av de.


Tass och jag har varit på en runda i skogen i dag, de regnade men var väldigt mysigt ändå.


Ha de gott.


Eva.


10 kommentarer:

LenaL sa...

Vadå tokig eller korkad? Förstår jag inte alls, däremot förstår jag fuller väl att du börjar på något snyggt. Att det sen är nåt rysligt långtråkigt att göra får väl avhjälpas med några roligare sidoprojekt. Inte kan vi avstå nåt lockande bara för att vi riskerar att bli uttråkade :-)? Känslan när det väl är klart är ju dessutom ganska härlig, eller hur?

Ha det så jättegott, både du och Tass, och låt nya koftan ta sin tid! Den kommer att bli kanonfin.

miaring sa...

Ha,ha du är korkad! Lika korkad som jag är. Jag gillar inte heller rätstickning så där värst så därför stickar jag TRE rätstickade fisk-halsdukar på raken och därefter går jag direkt på den rätstickade koftan i alpacka, hahahahha! Men jag tror också att du är lika envis, så med stor sannolikhet är den snart klar. Kram Mia

mc-chick sa...

Mr Greenjeans är ju ett så roligt mönster! Jag har stickat en, men den blev för liten. Blir sugen på att sticka en till... :-)

bim hd sa...

Ehhh... jag stickar nog den där tröjan jag också... börjat på sista framstycket, DÄR tog det lite slut på orken... Vill inte se en rät maska till snart ;)
Och sjalen... den är mer ett bakåtstickande än framåt stickande... fyra varv fram och tre bak? Nä, inte lika illa, men man undrar! Stickningen där varar länge om man säger så ;)
Må så grankott...

TvaNystan sa...

Jag ska ge mej på den så fort jag får klartecken... Fast jag har börjat lite (ärolydig *ler*).. //E

Annela sa...

Men den är fin. Jag såg den uppstickad i enfärgat gammelrosa garn hos Deisy och den var jättesnygg. Din blir säkert det oskcå.

TvaNystan sa...

stickar samma kofta jag också!!! inte är det kul! HUGA!
/Barbro

antfarm sa...

HI hi. Lite galet kanske ;) Men det kan också vara bra att ha något mycket enkelt projekt på gång som passar när man sitter på möte eller så. (På mitt jobb sitter halva personalen och stickar när vi har konferens)

Men något lite roligt på sidan om skadar nog inte.

Ulricha sa...

Men en rätstickad kofta kan vara bra som projekt om man ska se på TV, prata i telefonen eller bara sitta och meditera när man stickar. Den kommer att bli kanonfin :-)Och så kan du byta till lite mer varierande stickningar när du vill ha mer att bita i.

Har du fått tid för undersökningen av Tass? Jag har tänkt på er.

Ha det bra.

TvaNystan sa...

Nu är jag klar med ärmarna! ser ut att bli kanon snygg! (om jag får säga det själv) /Barbro