onsdag 25 juni 2008

De var ett tag sen!

De har varit midsommar och helg och inget har jag skrivit här, jag stickar och stickar och inget blir de, för mellan varven river jag upp, så de är svårt att visa några resultat.


I går rev jag upp en virkad mössa, hittade mönstert hos Garnstudion, tänkte de kunde var skönt med ett litet solskydd. När jag var halvvägs insåg jag att något var fel, storleken på mössan var som ett mindre handfat, kunde i och för sej haft den som kasse men de var ju mössa / hatt jag ville ha, så den rev jag upp.


Sen var de min rätstickade kofta, skulle börja maska av för halsringningen på bakstycket, när jag sitter där och mätte med mitt lilla måttband, då tittar jag lite extra en bit ner på ryggstycket, på nått sätt så har jag snott runt garnet, så att på varvet efter blev de en ny maska och ett rätt så stort hål på ryggen, så kan man ju inte ha de, så jag rev upp.


Men jag vill ju visa något, så de blir mitt morsdagsnystan som nu har tagit formen av en trekantssjal eller ialla fall början på en sjal.

Jag tycker nog att detta är de bästa testet änså länge för nystat, så de blir nog att jag gör klart den här, men man vet ju aldrig.

I morgon är det stickcafe uppe på Hallandsgården i Halmstad
Kl 11 öppnar fiket, men jag antar att jag är där redan vid 10 tiden , sitter inne på gården och njuter av utsikten , ni som är lediga kan väl komma dit och handarbeta med oss, de kommer några från Falkenberg och så kommer Saltflingan och hälsar på.


Hoppas att vi ses där.

Eva.

11 kommentarer:

Ginger Beer sa...

Din morsdagsjal blir häftig!

Metta sa...

Tycker nog att du ska fortsätta på sjalen. Garnet är ju så vackert i sig att det blir snyggast att göra något enkelt av det. Vi får väl se vad du bestämmer till slut. Inte kul att repa upp.

Ha det bra. /Metta

Ulricha sa...

Åh, den blir jättecacker sjalen i det garnet. Levande.

Peter har faktiskt inte kännt sig dålig alls. Dessvärre har Peters pappas hund fått borrelia. Vi hoppas att det inte utvecklar sig till ehrlichios (fästingfeber), för i så fal kan det sluta illa...

Hur är det med Tass? Har ni fått någon tid hos vet.?

Ha det bra. Hälsa Saltflingan :-)

Ulricha (igen) sa...

Jättevacker, ska det vara :)

Sussry sa...

Jättevacker och urläcker sjal.
Tänk vad jag känner igen det där med att riva upp, precis så är det här just nu...

Hur är det med Tass?

Kram!

Frida sa...

VAd synd att stickcafeet inte var påp fredag eftermiddag. Då kör jag förbi Halmstad på väg till Göteborg (eller jag o jag maken kör och jag åker) :-)

Helena sa...

Morsdagnystanet ser verkligen ut som ett foto i naturen, det blir nog en kanonfin sjal.
Ha det gott!

TvaNystan sa...

Morsdagsgarnet är häftigt!!! //E

Anonym sa...

Jag hoppas vi ses imorgon, för jag är så nyfiken på hur långt du har kommit med dina projekt nu.
Själv har jag suttit en stund och lagt in nytt på Ravelry.
Ha det gott!

Maria i Falkenberg

Linda sa...

Åh vad mysigt ni får det imorgon, nu blir jag riktigt avundsjuk. Jag har många minnen från Hallandsgården, där fikade vi många gånger jag och min syster med mormor och morfar när vi var små. Ha det riktigt trevligt! Hälsa Boel, och mamma så klart :). Kram Linda

Medea sa...

Vilket härligt garn! Jag älskar grönt.
Kramar från Efwa