tisdag 13 maj 2008

Vad är de här?Var ute en runda i trädgården och hittade nått som jag inte vet vad de är för något, finns de nån där ute som kan upplysa mej , jag en ovetande trädgårdsälskare, om vad de kan vara för något?? Snälla nån.

Eva.

11 kommentarer:

Lenis sa...

Det ser ut som en Allium. Det blir stora lila otroligt vackra bollar. Har du fått en i år har du 50 nästa år. Kul att du gillade mitt lilla paket. Hade ju tänkt att ge dig ngt jag gjort, men tiden räcker inte till just nu.
Ha en fortsatt skön vår/försommar.
/Lenis

Susilull sa...

Ser ut att vara någon variant av Allium/Prydnadslök, ja. Kanske inte den stora lila varianten, svårt att se. Men det finns många söta små prydnadslökar.

Ha det så bra!

Linda sa...

Nog är det en allium allt. Min svärmor kallar dem för sorkablommor av någon anledning, men å andra sidan är ju skåningar kända för att ha skojjiga ord på det mesta! Rullebör och sånt... :)

Annika sa...

Nog känner man igen den MEN vad den heter är en annan historia =)) men jag instämmer helt med föregående talare! Hoppas att du mår gott!

Kram Annika

Strumpstickan sa...

Ingen aning men fin!

Cicki sa...

Nu har jag återgäldat ditt besök hos mig och vandrat runt hos dig och tittat. Du har också mycket fina saker. Jag tycker om att sticka men är inte fullt så avancerad. Ang den där alliumblomman så tror jag förklaringen till "sorkablommor" är att sorken skyr dem. Har man en sådan i rabatten så får resten av växterna vara i fred för sorken.

Medea sa...

Ååh så vacker den är!! Nu har du säkert sorkfritt iår i allafall. =)

Annela sa...

Grattis till den fina blomman! Frågan är ju hur den hamnat i din rabatt?

Ulricha sa...

Vacker blomma. Jag gissar också på en allium (om det är en sådan där stor boll som ser ut som knoppen på gräslök).

Det är märkligt med Slow Bee... jag har aldrig fått så många varv att sticka i en ledtråd och så ska det gå långsamt... Dessutom kommer det att finnas flera olika mönster att välja på (sidodelerna) och hur ska man välja då när man inte vet hur hela sjalen kommr att se ut? Knepigt. Men jag knåpar på :-) Det tar sin lilla tid med alla pärlor.

Ha det bra.

Mikaela sa...

Själv har man ju inte en susning men det verkar som om du inte skulle behöva ett svar till ^^

Lena sa...

Allium- växterna är inte bara vackra-rådjuren gillar dem inte! Hos mig finns både vita och lila bollar. Flera meter från landet i en liten spricka mellan huset och stensättningen har i år en liten boll börjat växa. De gillar nog att röra på sig...