tisdag 30 oktober 2007

Tass o kompis

Var och gick en runda på stranden i dag, träffade en hund som var precis lik Tass bara aningen större, högre. Hon var ett år äldre än Tass, otroligt hur lika dom var, de knepiga var att när vi stått där en stund och pratat kottens matte och jag kom vi fram till att dom inte ens var samma ras.Kotten är JackRussel till höger och Tass Dansksvensk gårdshund till vänster. Skitdålig bild men ändå.

Knepigt. Lika och ändå så olika.

Foto kofta

Här kommer kortet på koftan ,lite bättre väder och ljus här idag.

använder en strumpsticka som knäppning så länge.


I dag är det sista gången på valpkursen, hoppas att vädret håller i sig till i kväll.

måndag 29 oktober 2007

Koftan färdig

I dag är jag färdig med min kofta från Yll och Tyll, tyvärr är det för mörkt och ruggit ute och inne nu , för att jag ska kunna ta ett bra kort på den, så de får bli senare. Men jag är väldigt nöjd med koftan, den sitter bra och drar inte kring armarna, kanten krullar sej lite efter nålarna i nederkanten så jag kommer nog att blocka om eller göra något åt det senare.


Har kommit en bit på mysteriesjalarna, Secret of Chrysopolis har jag gjort klart halva fjärde ledtråden, den blir bra tror jag , lagom både i längd och bredd. Var ju lite orolig för de för ett tag sen , men nu verkar de okej.

Mystic Water är första delen färdig, ny del kommer på onsdag, jag gör den i Kauni garn och mina nya stickor, Addie Lace. Stickorna är helt underbara stickningen bara glider runt o de känns riktigt bra , de kommer att bli fler med tiden. Gillar mönstret ser knepigt ut till att börja med, men blir så fint.


Har kommit en bit på mina nya vantar men inte dags för fotografering ännu, de kommer va de lider.

fredag 26 oktober 2007

Ulltopia

Tack, för de fina garnet färgen var alldeles ljuvligt ljunglik, och vilket vettigt kort jag fick med, jag kommer att följa ordinationen med glädje.




Fick mönstret till Paradoxical Mittens från Garnkorgen ska bli riktigt roligt att prova på dom.
Ha en go helg på er och utnyttja nu den extra timmen till något bra och skoj(sticka?).

onsdag 24 oktober 2007

Oskar

Tänkte bara visa en bild på min pojk som är i Asien och luffar, fick några bilder idag från när han besökte Tigertemplet.

måndag 22 oktober 2007

Vilken bra dag

I dag är det en väldigt bra dag eller rolig dag, vet inte vad man säger men bra är den.

När jag satte på datorn idag så hade jag fått mail från Ravelry, jag har äntligen kommit med, så jag hoppade in på sidorna och bara tittar och tittar där finns så mycket, ska bli spännande framöver att se vad jag kan göra där, och hur man bäst använder de.


Sen börjar jag kolla mina dagliga bloggar , när jag tittar in på http://ulltopia.typepad.com/

fick jag se att jag vunnit i hennes tävling om vad man ska göra av sitt garn, mitt förslag var att gömma garnnystan bakom böckerna i bokhyllan, sedan föreslog jag att hon istället för ett bollhav skulle göra ett garnhav tillsin dotter Noor. Och de vann jag på, inte dumt, vinsten är

En kon, 250 g. Indecita Alpacka i en ljung (lila/grå) färg.

Jag blev riktigt glad en perfekt start på en dag.

Angående Soc det var inte någon fara, de var inte mitten som jag var rädd för utan nu kommer ett nytt mönster, så den blir nog lång nog.
Stickade färdigt ärmarna på min kofta igår men dom var för smala så jag fick riva upp dom, båda två, så går de när man gör båda samtidigt.

torsdag 18 oktober 2007

Torsdag mitt i veckan, nästan



Har gjort färdigt veckans ledtråd på SoC, är lite orolig att mitten är gjord, det verkar som om mönstret har kommit till mitten, inte bra, min sjal är pytteliten rätt bred men inte lång, hoppas att jag har fel.

Har stickat , blockat och sytt ihop fram och bakstycke på Yll och Tyll koftan, den blir rätt okej håller på med ärmarna , men de är drygt gör båda samtidigt så att dom blir lika, men de tar tid.

Tass var jätteduktig på kursen, de ösregnade men hon satt kvar och kom när jag kallade ,precis som hon skulle,. Matte var riktigt stolt.

tisdag 16 oktober 2007

Dragspelsmuddar

Usch vilket tråkigt väder, ruggit och räligt. Tur att jag kan sysselsätta mej själv. Har gjort ett par muddar till av garnet som blev övernär jag gjorde min basker , de kan ju vara skönt nu med ett par muddar.

Strumporna är från Favorite socks från Interweave, modellen heter Anniversary socks, var roliga att sticka och sitter bra på foten.

Tisdag , valpkurs....

lördag 13 oktober 2007

Höststädning




Här är min zinkbytta, planterade paprika och chili plantor i den i våras, nu är de 8 olika sorters frukter på dom, tjocka, långa m.m.

Under här är den stora plantan med "vanlig"chili har använt en massa redan men där är fortfarande kvar.

Jag ska använda mej av olika recept jag har fått i komentarer här på bloggen, bla. ska jag frysa en del som Monika.H föreslog.

Nä ut i trädgården med dej Eva...


fredag 12 oktober 2007

Hembakat


I dag har jag bakat lite man är rätt nöjd när man är klar och det luktar gott i hela huset.

Hann inte riktigt färdig med förra veckans ledtrådar, så nu är jag lite efter i mysteriestickningarna, men va gör de ,kan göra de i morgon.

Ha en trevlig helg, de ska jag ha , vi ska höststäda i trädgården och hålla oss borta från svampskogen, bara vi klarar av de. De e ju så roligt.

Sen är de ju Landslagsfotboll lördag kväll, o de är ju aldrig fel.

torsdag 11 oktober 2007

Höst blommor


Titta vad Yllene tider har hittat på nätet, http://olga.aspige.com/blog/

Nästa runda med hunden blir mot närmsta lönn, beskrivningen verkar inte så svår att klara av.

onsdag 10 oktober 2007

Trötta hundar

Idag efter vi varit ute kunde jag bara hitta en hund, tittade mej omkring och hittade sen en till, så nu var de två tröttahundar.

Dom låg och sov nästan en timma , en över och en under pallen.

Secret of Chrysopolis


Idag efter morgonpromenaden stickade jag färdigt första ledtråden på Secret of Chrysopolis.

Har tagit ett halvdant kort är inte så bra på närbilder än, måste öva men vem hinner de, de finns många maskor som ska stickas.

Tass var väldigt duktig på valpkursen igår, jag var riktigt stolt.
Ha de så gott så länge.

måndag 8 oktober 2007

Tänkte bara visa lite från vår runda på stranden, den tog två timmar så nu är vi möra i benen, blir nog bäst om vi bara sysslar med stickning den närmsta timmen.
Tass och jack hoppar upp på alla stenar och gråsuggor som dom ser på vägen , och sen vill dom ha godis, för dom är ju så duktiga tycker dom, de var ju roligt dom första 20 stenarna , men nu blir det bara godis då och då.


Här springer som bort i solnedgången , efter att ha rullat sej på en död rutten fisk, blir mysigt sen när vi kommer hem.

Nu är det soffan för oss, ha de gott.

Höst rapport.

Så var de dags igen en liten rapport om vad som hänt i min del av Halmstad, mycke svamp och svamprensning har de varit, hinner bara bli klar med de ena så ut i skogen och plocka mer. Svampen är så fin just nu.

Stickeriet då, har börjat på Secret of Chysopolis tre gånger nu men nu får de bli som de blir ,ljusblått strumpgarn, kanske inte de vanligaste spetsgarnet men jag hade många meter hemma. Bild kommer senare.

Secret of the Stole är också igång den blir i ett vitt tunt ullgarn, började rätt kul med två spetsar men sen blir det mycket slätstickning, kanske inte riktigt vad jag kallar spetsstickning, men vi får se.


Sen håller jag på med ett par strumpor från MagKnits senaste nr ,gör de i Kaffe Fassetts Regia garn, blir rätt fint men får se senare när jag börjar närma mej hälen , har inte riktigt fattat mönstret, men vi får se.

Så gör jag ett par strumpor till maken tänkte att dom skulle bli lika i randningen men gudarna är emot mej, jag har varit tvungen att korta av lite här och där för att de ska bli någorlumda jämt. Petigt, ja , men denna gången ville jag att de skulle stämma.


Tass och jag går på valpkurs, sist var hon riktigt busig, de är meningen (jag förstår inte varför ) att valparna inte ska "prata"/hälsa på varandra innan kursen. Tass håller inte med hon vill prata med alla, och då menar jag alla , vi var ju så duktiga på sitt förra gången ,men nu verkar de vara ett nytt språk för Tass. Felet var nog att vi inte haft vår lånehund Jack hemma på dagen innan lektionen, hon var för pigg, så till morgondagens lektion ska vi ha hem Jack så han kan trötta ut Tass ordenlitg innan kursen.


Nu ska vi gå ner på stranden en stund jag, Jack och Tass, ha de så gott så länge.

tisdag 2 oktober 2007

Sova i solen



Tass ligger och sover i kökssoffan i dag, de är kallt ute men på kudden är det varmt.
Har börjat på en socka från Magnits med korta varv, vet inte riktigt hur de går till men provar mej fram, använder det nya garnetfrån Kaffe Fassett, mysigt.

måndag 1 oktober 2007

En till torgvante




Har gjort färdig ett par torgvantar till , dom här blev till för att jag hade inte hade något i händerna när de började på Tv, jämte mej fanns bara sådant som krävde näsan i mönstret, ett par sockar Winding Cable Knee Sock från Interweave och Secret of Chrysopolis .

Nåväl hittade ett litet nystan alpaka så de fick bli ett par torgvantar egen modell, först rätstickning och sedan slätstickning på strumpstickor. Det blev inte något kvar av nystat, så tummarna är lite korta.


Soppan i går var superb, min make hälsar och tackar. Tack Ulricha.
Idag fortsätter jag att rensa svamp, de här slipper ni som inte plockar svamp, just nu är jag avundsjuk.

Har börjat på ett par strumpor till maken i Opal, jag blir bara så trött när ränderna inte stämmer, satt en bra stund och letade upp lika läge på båda nystanen, visst köpte två st för att jag ville att dom skulle bli lika. Va har man för de,inget , har stickat ca 15 cm och man ser redan att den ena är två varv före den andra, jag gör ju dom på Magic Loop bara för att de ska bli lika men inte.

Annars är det en bra dag , fick paket från Garnkorgen i dag, Regia garn som Kaffe Fassett designat, om jag är sugen att börja med dom istället, gissa.

De var nog allt för idag, ha de gott.