måndag 8 oktober 2007

Höst rapport.

Så var de dags igen en liten rapport om vad som hänt i min del av Halmstad, mycke svamp och svamprensning har de varit, hinner bara bli klar med de ena så ut i skogen och plocka mer. Svampen är så fin just nu.

Stickeriet då, har börjat på Secret of Chysopolis tre gånger nu men nu får de bli som de blir ,ljusblått strumpgarn, kanske inte de vanligaste spetsgarnet men jag hade många meter hemma. Bild kommer senare.

Secret of the Stole är också igång den blir i ett vitt tunt ullgarn, började rätt kul med två spetsar men sen blir det mycket slätstickning, kanske inte riktigt vad jag kallar spetsstickning, men vi får se.


Sen håller jag på med ett par strumpor från MagKnits senaste nr ,gör de i Kaffe Fassetts Regia garn, blir rätt fint men får se senare när jag börjar närma mej hälen , har inte riktigt fattat mönstret, men vi får se.

Så gör jag ett par strumpor till maken tänkte att dom skulle bli lika i randningen men gudarna är emot mej, jag har varit tvungen att korta av lite här och där för att de ska bli någorlumda jämt. Petigt, ja , men denna gången ville jag att de skulle stämma.


Tass och jag går på valpkurs, sist var hon riktigt busig, de är meningen (jag förstår inte varför ) att valparna inte ska "prata"/hälsa på varandra innan kursen. Tass håller inte med hon vill prata med alla, och då menar jag alla , vi var ju så duktiga på sitt förra gången ,men nu verkar de vara ett nytt språk för Tass. Felet var nog att vi inte haft vår lånehund Jack hemma på dagen innan lektionen, hon var för pigg, så till morgondagens lektion ska vi ha hem Jack så han kan trötta ut Tass ordenlitg innan kursen.


Nu ska vi gå ner på stranden en stund jag, Jack och Tass, ha de så gott så länge.

6 kommentarer:

Storjägarn´ sa...

Godmorgon.
Det där är riktigt fina höstfärger i garnet. Kommer att blir superfina. Spännande med valpkurs. Kommer säkert att gå bra.

Ulricha sa...

Stickar du båda strumporna på en gång, på samma rundsticka? Är det verkligen möjligt? :-) Det kanske skulle vara något för mig, som aldrig kommer längre än till hälen... på första strumpan...

Jättefina färger :-)

Eva S sa...

Strumporna ser ju jättefina ut. Har också, mot allt sunt förnuft, anmält mig till secret of the Stole.Jag tänkte mig få ett diagram som väll skulle gå att tyda.Detta innehöll alltförmycke text för min urdåliga engelska. Ska bli itresangt att följa era arbeten med den.

LenaL sa...

Såna jättehärliga färger på sockarna Och randningen på de till maken ser ju perfekt ut.

Vilket underbart tålamod du måste ha, dels med det och framför allt med Chrysopolisen! Jag hade nog aldrig klarat av att börja om gång på gång. Ser verkligen fram emot att få se bilder av både den och SoS:en. Visst är det mycket slätstickning för att vara en spetssjal? Vi får väl se vad framtiden har i sitt sköte. Men det går ju i alla fall snabbt, till skillnad mot Chrysopolisen. Den är dryg!!! Men tror faktiskt den kan bli fin.
Ha det så gott och lycka till på valpkursen. Tycker Tass verkar vara en väldigt pigg och trevlig krabat.

Britt-Marie sa...

Vad bra att du stickar KF strumporna har också tänkt på det mönstret och faktiskt på den färgen. Nu får jag se hur ränderna blir, faktiskt inte riktigt som jag tänkte mig i alla falla hittills, inte negativt.
Spännande.

Det ser ut som en härlig dag på stranden, så skönt.

Läckert med de "ljusare" strumporna!
Kram

Marias garnhändelser sa...

kaffe-sockorna blir mums...vill se mer!