fredag 9 november 2007

Torgvantar med lock

Dom här är så bra, har gjort två par som jag använder mycket, torgvantar med lock, funkar jättebra när man är ute och behöver pilla med något, då är det bara att fälla fram fingrarna.
Fortsätter på min Mystic Water jag gillar verkligen det mönstret, tycker att de blir så fint, men vad stor den kommer att bli, blir nog med som filt än som sjal, men vad gör det, den är så rolig att sticka.

16 kommentarer:

Ulricha sa...

Åhh, vilka fina vantar? Vart får man tag i det mönstret? Vad har du använt för garn? Peter har önskat sig något liknande, då han skall ut och fotografera i vinter. Är de svåra att sticka?

Ha en trevlig helg!

LenaL sa...

Men så smart! och så jättefina, oh vad jag vill göra sådana! Upprepar Ulrichas fråga, finns det något mönster eller är det ur eget huvud? Och lämpligt garn? Svårighetsgrad???

eva i halmstad sa...

Vantarna kommer från http://www.3ug.se/brittandersson.html
Dom är rätt så knepiga, men jag klarade de så de är ju inte omöjligt;-)
Svårt att säga om nått är svårt eller ej, men de var tunt garn små stickor och fingrar sen var de lite lurigt när man skulle göra fickan /toppen på vanten men de kan vara jag som tänkte fel, men jag gjorde ju två par så de var ju roligt också.
Trevlig helg på er också, Eva.

Storjägarn´ sa...

Trevlig helg på dej med :-)
superfina vantar..
har börjat montera rutsjalen
*phu*

Ann-Louise sa...

läckra vantar!! Måste vara en jättebra ide! Tänk bara när man ska låsa upp dörren i vinterkylan..
Ha en bra helg!
Kram Ann-Louise/pärlmudden

Eva i Stäket sa...

Jättefina vantar!! Jag har två par liknande som jag köpt i Estland. Tyvärr är de av ganska dålig ull, så de slits mycket. Jag använder de här vantarna främst på hundpromenaderna. Det brukar ju bli en del att plocka upp och då är vanliga vantar i vägen. Man kanske skulle sticka sig ett par nya vantar i mer slitstark ull.

LenaL sa...

Hej igen,
Förlåt att jag är lite trög, men jag hittar inte mönstret hos Britt Andersson. Skulle du vilja vara så gullig och förklara närmre? Hittar bara vanliga fingervantar och så är det en hög häften men blir inte klok på om det är i något av dem.

Du är en pärla om du kan leda mej rätt! Min man blev salig när jag visade honom dem och jag tror inte jag kan klura ut hur jag får till toppen på egen hand.

Ha det så gott!

Dödergök sa...

Vilka fina vantar! Och superpraktiska.

Linda sa...

Vilka fina vantar! Och praktiska. Såna skulle jag också vilja ha :-).

De ligger under "Garnpaket" och därefter under "SandnesGarn".

Trevlig helg!

Britt-Marie sa...

Hej
Underbara vantar och nu väntar dig något annat som anländer inom ett år.
Du kan väl skicka mig din adress och sedan är det bara att luta sig bakåt och vänta.
Kram och jag blev verkligen glad åt att få skicka något ut just dig.

Pia sa...

Vantarna är jättefina, jag har just det garnpaketet liggande här, köpte det för ett år sen men har inte kommit igång. Men nu kanske det blir av efter att sett dina. Tack för inspirationen.

Eva S sa...

Ja, som alla redan sagt.Det var fina vantar. Nu tycker jag det är tråkigt att sticka vantar. Ska men sedan sticka med två färger blir det inte bättre. MEN. När andra gör det så tycker jag det är vackert och det suger i mig att kunna göra så fina mönster. När jag väl sitter där med två färger så ångrar jag mig och tänker att detta är inte min grej det får stå för andra. Jag beundrar er som gör sånna fina saker. Håller med dig om att vatten sjalen är rolig att sticka. Och att det garnet ska räcker det försäkrade jag mig om innan jag började. Må gott

Gela sa...

Vantara är superfina, men vilket arbete det måste ha varit. Ha en trevlig helg!

LenaL sa...

Hej igen!
Tusen tack för hjälpen att hitta vantmönstret. Nu har jag beställt en sats! Ska bli otroligt spännande att se om jag klarar av dem, de verkar väldigt kluriga i både färg och form. Har aldrig stickat med två färger på det sättet förut. Men vad vore livet utan utmaningar?
Ha det jättegott!

Gunnels blog sa...

Så mycket fint du stickar! Imponerande!

Annapuh sa...

Ojoj så mycket fint du har gjort! Jag gillar vantarna!! (och sjalen... o de andra vantarna :)