fredag 11 september 2009

Skit också..........

Jag blir så trött på mej, jag är så korkad och trög.


I går satt jag och var så duktig med mina Gotlandvantar, blev rätt trött på bladrankor och ronerosor, tänkte att de dröjer innan jag gör dom igen, men de var i går.


I dag när jag skulle göra tummen så ser jag................


Jag har gjort två vänstervantar !!


Så hur gör jag nu, ska jag riva upp vänstervante 2 (nästan alla trådar är fästa, duktig Eva) eller ska jag sticka två högervantar, jag blir så trött på mej.


Antar att de blir två nya vantar , fast jag är trött på mönstret, dom blir ju fina och varma.Nått helt annat, vi har börjat räkna ner, den 22 september är de färdigt för Oskar i Afrika, vi ska träffas i Karlskrona där de är högtidligheter med medaljer, pompa , ståt och tal (försvaret). Ska bli så skoj att få hem den lille, jag hoppas att han blir hemma ett tag nu, skolan börjar ju inte förän till hösten. Men han har förvarnat om en ny mission , men jag håller tummarna.
Helg igen, och de är bara att njuta av de fina vädret, hoppas att maken får tid att ta mej och Tass med ut i skogen, de är ju fullt med svamp där, är så sugen.


Ha de gott på er alla.
Eva.

25 kommentarer:

Tina sa...

Så underbara vantar !
Fast det känns jobbigt så försök sticka två höger vantar, så har du två par.Jag har också gjort som du, men då handlade det inte om så fina vantar utan finger vantar till sonen och han fick två par till slut.
När jag ser dessa vantar blir jag sugen på att sicka flerfärg, fast jag är usel på det, så kanske jag behöver öva.

Boel sa...

Dina vantar är superfina, så härliga i färgerna. Jag hoppas att du orkar sticka två högervantar, det kanske kan bli en julklapp till någon? Visst är det retligt när man gör sådana missar men alla vi som stickar gör det om det nu är någon tröst. Jag tänkte inte på att ta av garnet när jag stickade in en tråd för ärmarna på den kofta som jag gör där man stickar på tvären i ett stycke. Gissa om jag fick problem med vidden i ärnarna när tråden inte var avklippt. Tur att det var ull och gick att filta tråden.

Kram
Boel

Metta sa...

Visst kan man bli arg på sig själv när det händer så där, men som Boel säger, gör alla stickare sina misstag. Det är inte roligt att behöva sticka två nya högervantar, men jag skulle råda dig att göra det. Vantarna är jättefina och kan säkert bli en bra present.

Önskar dig en skön helg!

Kram Metta

Mia stickar sa...

Så tokigt det kan bli ibland! Hoppas det mognar fram nån lösning, frogga eller två vantar till. Förstår du längtar tills han kommer hem. Min "svärson" hörs ska fara på en mision till till Afganistan. Det är oroligt att ha dem borta!

LenaL sa...

Visst blir man trött :-(!!!!

Men om några dagar, när det värsta lagt sej, är du nog trots allt igång med en högervante, trots allt. Du behöver ju inte göra två på raken, en i taget med nåt annat kul emellan är väl mer överkomligt i tankarna. Fast jag är övertygad om att innan jul har du både ett eget par och ett presentpar klara :-)

Ha det så jättegott!

Katarina sa...

Oj, då, inte kul.
Men tänk så bra du är på att sticka vänstervantar nu ;-)

Lycka till med fortsättningen, hur du än gör.

Stickfantomen sa...

Nämen ojsan då, men som det sägs så händer det att även den bäste gör sina missar. Fast här har du ju nu chansen att experimentera. Menar att det borde gå att riva tummen, "grafta" ihop maskorna och öppna på rätt sida för en tumme men så kanske rankorna hamnar åt fel håll (har inte beskrivningen). Alltså återstår isåfall att sticka nya högervantar.
Kul att den nedräkningen har börjat, då dröjer det inte.
Ha det gott.

Marianne sa...

Kan förstå din frustration, men du får ju en toppenpresent att ge bort till någon om du gör två vantar till.

Ha det gott och hoppas att du kommer ut i skogen i helgen.

Monica Hansen sa...

Så tokigt det kan bli.. jag hade nog stickat två högervantar och gett bort ett par till någon:)

Anonym sa...

Ja så där har jag också gjort, för min del blev det fler par vantar. är du "kräkless" på dom så försök i alla fall med en till så du får ihop ett par. Lena.

sophie sa...

Om mönstret är lika på handflata och ovansida kanske det räcker med att frogga toppen? Då blir det ju bara att flytta minskningarna ett halvt varv, för att få tummen på andra sidan. Det gjorde jag den gången jag satt med snopen min, men som sagt det hjälper ju inte om de har olika "sidor". Det var väldigt tjusiga vantar iaf. Lycka till.

Hugomamma sa...

Så kul att du hittade till mig, välkommen tillbaka dit!
Jag har nog varit här och gluttat för ett tag sen...Jag återkommer gärna igen.

Krisses hantverk sa...

Hej, vilken trevlig blogg du har! Det var ju tråkigt detdär med vantarna. Sticka två till tycker jag, de är så jättefina! Mycket annat vackert har du också:)

Sunna sa...

Åhh så underbart fina, du måste göra två till

Maria i Falkenberg sa...

Ack, ack, men om någon klarar av att göra två till så är det ju du!!

Kul att sonen kommer hem:)

Ha en god helg!

Storjägarn´ sa...

Hej
Jag röstar för två nya vantar :-)
...lite kul var det ju.. :-)

Rosenvante sa...

Oj, det där gör jag allt för ofta. Brukar bli två nya av andra handen stickade då. Men tycker du att mönstret tråkar ut, så får du väl rimpla upp. (fast jag tycker det vore synd)

Lavendel sa...

Hej hej - lav to til. Jeg vil meget gerne KØBE dem af dig, jeg er ikke så god til de der fine svenske.norske mm mønstre. Så lav endelig to højre, så finder vi ud af det!
knus fra mig

Min tråd sa...

Shit happens! Gör två högervantar och behåll det ena paret och gläd någon med det andra vackra paret.

trevlig kväll!

Anette sa...

Jag tycker absolut att du ska försöka göra två högervantar. Vantarna är kanonfina.
Lycka till!

Gunilla sa...

Man skall inte bli glad när någon gör fel. Det kallas skadeglädje.Men jag blev glad,jag är inte ensam om att göra dundertabbar, det känns skönt. Det du gjort är ju himla mänskligt, jag hatar ändå felfria människor. En person som aldrig gör något fel är ju odräglig, eller hur. Lycka till... hur du än löser detta problem.
PS J-d--gt granna vantar DS

Annelie sa...

Så vackra vantar! Jag hade nog försökt "stå ut" med att sticka ihop till två par. Så väldigt, väldigt vackra...

Samtal från min trädgård sa...

Så vackra vantar, och om du orkar med det, så absolut två vantar till.
Så bra att få hem sonen även om han kanske ska åka bort igen.

Eva S sa...

Tror nog att du stickar två högervantar. Ge mig ett pris och jag köper mer än gärna det ena paret av dig om du skull ha problem med att ha två.
Skönt att få hem sonen förstår jag.
Må gott

carina sa...

Hejsan Eva. >Kan du inte leja ut högervanten till någon i din närhet o byta. Kanske finns ngn därute som kräks på sin andra strumpa eller nåt. Även om man har olika handlag så ska ju masktätheten stämma.
Vad tros....