måndag 21 september 2009

Jag har varit på loppis !!I lördags var jag både barn och makfri, efter en promenad med Tass så blev jag akut sugen på loppis, funderade lite på en som passade och satte mej på cykeln, de hör inte till vanligheterna att jag är på loppis (eller cycklar ) men idag var jag de dags.

Brukar beundra andras fynd på nätet och sukta.

Idag skulle jag göra fynd =)

Gick runt hela bygget utan att hitta nått, men långt inne i en hörna hittade jag en låda som de stod Singer på och jag blev intresserad , öppnade och hittade en stickmaskin =)Kunde inte låta bli att köpa den, loppiskillen visste inte om den var komplett eller ej, men de var helt okej att lämna tillbaks den om jag inte fick igång den.


Så jag betalade de "höga" priset 100:- .
Tycker allt att de är ett bra fynd.


Nu sitter jag med en stickmaskin och har inte en aning om vad man ska göra med den, finns de någon som vet nått bra ställe där jag kan hitta information.

Jag ska som tur är till Borås på fredag och jag hoppas på att de finns någon försäljare som har en stickamaskin uppe, så jag kan se hur den ska fungera =),
min är ju den enklaste maskin som finns helt utan finneser , så de borde väl inte vara omöjligt att få den att fungera (om nu bara alla delarna är med), men jag har inte en aning om hur jag ska göra.


Tills dess får jag lita på stickorna, de är ju ändå de jag gillar, fast de lockar lite med maskin.


Måste bara berätta lite om de nya sockgarnet som jag stickar i nu ( Hazumi från Nyansera ), är klar med första socken och jag är jätte nöjd, tycker att fastän de är ett melerat garn så framträder mönstret riktigt bra, melerade garner brukar ju äta mönster.

Gillar spänsten i garnet eller hur man nu säjer.
Mer info på Ravlery
Tass gillar de också =)

I dag eller i morgon så kommer de ett nytt garn från Nyansera i lådan , de är Treven och ett prov på Eldoria som kommer ska bli så spännande.


Spännande är de också i morgon, ska hämta hem Oskar,
fick Sms i går att han landat i Sverige , så nu ska dom prata igenom de som hänt med varandra och med lite special personal i Karlskrona,
och i morgon är de parad med medaljutdelning, pompa och ståt, de ska bli skoj att se .

De är så skönt att dom är hemma och inget hemskt har hänt , värsta fysiska skadan är ett brutet finger och några skärsår (inte Oskar)

Idag ska jag vakta brevlådan, kanske är de garn i den idag =)
Solen värmer idag, jag sitter på altanen och njuter av alla blommor som blommar nu ,
20 September, härlig höst.
Må väl
Eva.

18 kommentarer:

gletting sa...

Du har kanskje gjort et kupp. Dersom du lærer deg å bruke maskinen. Jeg kjøpte en strikkemaskin for tre år siden, gikk på tre kjempemorsomme kurs. Men hjemme fortsatte jeg med pinnene i sofakroken.
Maskinen bruker jeg ikke. Jeg ønsker deg lykke til med din maskin! Håper at du viser oss hva du lager også, kanskje du kan inspirere meg til å ta fram min strikkemaskin igjen.
100 kroner -- det kaller jeg et lykketreff!

liene sa...

Hej! Jag hoppas att du skall få den igång! det är Fynd!
Jag har nyligen fåt en BOND stickmaskin och satt och studerade den på hallens golvet!?
den är mycket simplare än din!
mvh liene

Eva sa...

Så skoj med både det ena och det andra. Ska bli intressant att följa dina äventyr med stickmaskinen. Lycka till!
Kram
Eva i Lund

Rosenvante sa...

Låter väldigt spännande med den där maskinen.
Så skönt att din väntan också tar slut nu och att du får hem Oskar igen. Ha det så mysigt nu i morgon när du träffar honom igen.
Just, vilket fint mönster du har på strumpan.

Marianne sa...

Ett riktigt klipp har du gjort om du fått med alla delarna. Jag har en simpel Brother som jag köpte för många herrans år sedan, men jag använder den sällan.

Eva i Stäket sa...

Här http://www.vikatextil.se/stickmaskin1.htm

kan du hitta en massa fakta om stickmaskiner. Kerstin Rosengren http://www.kerstinrosengren.se/stickmaskinsmuseum.html har också en massa kunskap, speciellt om gamla stickmaskiner. Jag hoppas allt är med och att du får igång din Singer.

Anonym sa...

Skönt att få hem lillgossen igen förstår jag. Får ångest bara jag tänker på att det skulle vara min lille pôjk som skulle vara ute i världens oroshärdar så där. Brrr!
Hur en stickmaskin funkar har jag ingen aning om, men nog tror jag ändå att du gjort ett fynd. 100 spänn får man ju knappt en ostbit för ens. Men hur i allsin dar fick du hem den långa tingesten på cykeln?

Garntrollet sa...

Vilket loppisfynd! Hör av dig till Singer, stora företag brukar kunna skicka bruksanvisningar till gamla modeller (om du vet vilken modell du köpt).

Strumporna ser utt att bli jättehärliga (och vilket sött hundöra som var med på bilden) :-)

Jag testar att sticka fåglar på tummen, mest för att jag inte klarade av att fixa om i diagrammet! Utan jag följer det som det är.

teresa sa...

Vad kul m en stickmaskin, det har jag länge velat ha en! Å med det priset behöver du ju inte skämmas om den inte kommer till användning. Hoppas du får till det!
Sockornas mönster är verkligen vackert. Garnet också.

Susilull sa...

Om stick-maskinen kan jag ingenting, men roligt fynd!
Du är den andra jag läser om idag som fyndat stickmaskin på loppis!
Kul för er att sonen kommit hem igen!!

Ha det bra och lycka till med både hand- och maskinstickning!

Carolina sa...

Vad spännande med stickmaskin. Jag har också en Singer, men en dubbelbäddsmaskin. Jag kan inte mycket och allt jag lärt mig är från bruksanvisningen... Den används inte i någon större utsträckning, ska bli kul att följa dina erfarenheter.

Annika sa...

Kul med ett stickmaskinsfynd! Jag skulle gärna ha en också! Sockarna blir väldigt fina! /Annika

Pernilla sa...

Kul att halsbandet blev uppskattat. Jag ska snart gå en kurs till i glasfusing och kanske göra fler.

tant Maria sa...

Vilken vacker trädgårdsbild! Och att hitta en stickmaskin, vilken lycka =)
Att stoppa bollar med garn i "påsarna" för mönsterstickningen när man gör två samtidigt var ju väldigt smart!! Jag tror jag har fattat hur det går till, jag repade upp en gång och provade igen, och bara jag fick koncentrera mig så gick det. Men det var lite rörigt ett tag, man skulle vilja klippa av ändarna direkt liksom. Nu när jag fått igång det så gillar jag det verkligen, andra-sockan/vanten-syndromet är jag i ett nötskal. Nu är det ju ärmar den här gången men ändå.
Snyggt mönster på sockorna förresten.

Johanna och Elsa sa...

Hej Eva! Din blogg är så himla fin och rolig att läsa. Jag och Elsa undrar om man kan få göra en stickbeställning. Vi har vart på jakt efter en fin och mysig filt som vi ska kunna mysa ner oss i soffan med. Då en mörk eftersom att fröken Elsa fäller så mycket (liten hund men mycket svart päls överallt) Vi hittar ingen som faller oss i smaken så då tänkte vi på dig. Hör av dig om du vill. Många kramar från en kräsen mögelhög och frallan Elsa!

LenaL sa...

Oj, så spännande! Ska bli himla kul att höra fortsättningen på maskinäventyret. Hoppas innerligt att du får ihop och igång den!

Ha det så jättegott!

Garntrollet sa...

Det är både upp och ner med mig... men det är Ok.

Du har fått en liten utmärkelse på min blogg.

Kram. Ps. Krama Tass från mig.

Anonym sa...

Hallå, Hallå! Eva vart har du och Tass tagit vägen? Lena.