måndag 20 juli 2009

Skördefest !!I helgen har vi haft en riktigt skördefest, vårt bigaråträd har vuxit till sej och blvit för stort för vår lilla trädgård och när nu grenarna var fulla av bär tänkte vi att vi skulle slå två flugor i samma smäll =)Så sonen och hans flickvän sågade ner en del grenar så äppelträdet får lite luft och sol.

Titta vilka mängder av bär de är, massor , de plockades av mycket av bär men man kan ju inte ta vara på allt.
Jag har gjort pajer så vi har i vinter, fryst ner lite hela bär också.


Så de är fest i dag med, men nu är de fåglarnas tur, tror säkert att de är 2oo fåglar som festar här idag.

Stickat har jag också gjort , koftan växer vidare har börjat på ärmarna, försöker att få dom någorlunda lika, men de är klurigt med självrandande garn, men skam den som ger sej.I går satt jag sönder ett par sitckor, tunna 2½ or blir till att köpa nya. Tänkte faktiskt prova metall stickorna från Harmony.


I dag blir de nog inte mycket gjort, de regnar och det är en rolig sträcka i tour de France, perfekt.

I morgon blir de spontan stickning , troligen på berget men är de för dåligt väder kanske de blir på Fribergs, eller vad tycker du Kiki.


Tre dagar till att makens semester börjar, de är inte dumt de, ska bli skönt med semester.
Ha de gott på er.
Eva.

7 kommentarer:

Susilull sa...

Smart drag! Vilket kalas! Hos oss hinner alltid fåglarna kalasa före oss... Och trädet är för stort för få över ett nätpå, dags för lite sågning här också tror jag!

Ha det gott!

Tina sa...

Fin blogg med mycket läsvärt !
Oj, så fin din kofta blir !!
Jag håller på att sticka upp prov till min. Tankarna virvla i huvudet, hur jag ska ha det, funkar det osv..Hoppas det snart lossnar så jag kan börja på koftan.

Marianne sa...

ÅÅÅhh vilka härliga färger det var i koftan, den blir så fin.

miaring sa...

Tänk, va´Eva är snäll, tänker fåglarna, hon sågar ner trädet så att vi kan spatsera fint och äta körsbär! Fin kofta du stickar. Jag fick sticka fyra vantar en gång, av ett melerat garn, för att få dem att passa ihop.

Garntrollet sa...

Åh, vad fin din kofta blir. Hoppas att ni får bra väder när ni kommer till Sthlm. Jag har hämtat ut medicin idag, så kanske, kanske tar vi oss ut i skärgården till helgen (denna helg, inte nästa).

Jag såg att det var en flock på 4000 - 5000 (!) starar i Halmstad igår (tror jag det var)! Kanske ryktet om era nedsågade bärträd har spridit sig i fågelvärlden :-) Ha det bra.

Rosenvante sa...

Inga dåliga bär du hade, hur stora som helst och så mycket. Tur att ni fick plocka fritt innan fågelkalaset började.

Anonym sa...

"Avundsjuk, ja e så avundsjuk..."
Fick ett bigarråträd i bröllopspresent i våras (jadå, jag gifte mig bättre sent än aldrig så att säga) av släkten. Det är pyttelitet och innan det blir så stort som ditt så lär jag väl bo på hemmet.