måndag 27 juli 2009

Äntligen Galadriel

??
JA, äntligen har jag hittat "rätt" mönster till mitt mjuka goa garn från Chili Gredelin.
Har provat på några mönster som inte känts rätt, men de här gillar jag =).

Det är mönstret Gail (aka Nightsongs) knepigt namn men passar gör de. Här är en Ravlerylänk till mönstret.Min Visjökofta ligger utspänd på golvet i källaren, lite svårt att blocka de som redan sitter ihop, lite lättare med delar , men då måste man montera och de är inte så skoj heller.Vi har varit och vinkat av den lille, han är i Djibuti nu.

Tösen har mellanlandat i Halmstad, de har varit marknad/festival i Helsingborg och Anna var där och sålde champange för ett företag, nu så ska hon vila ut lite hos mamma och pappa innan de är dags för en tur till Gotland för henne, hon får titta lite i vår Guide så hon inte missar nått viktigt vattenhål i Visbys nattliv för de är ju därför hon är där , de och stränderna.

En inneboende som jag gillar =)


I och med att Anna har flyttat till Stockholm så har vi fått lite inneboende, inte några som jag gillar , men de är okej, två små undulater som bara skitar ner, de är fjädrar överallt och så kvittrar dom och skriker (inte så farligt men dom hörs =) ).
Inte nog med de, Kompis (ja hon heter så) har börjat lägga ägg, vi har tre färska nu.
Vi har en kompis som har djuraffär och han säljer gärna ungarna för oss, men............................. jag vill inte ha fåglar, jag vill ha hundvalpar, jag kan inget om fåglar mer än att de blir smutsigt runt dom.

Vill inte!


Men nu är de ju så här ändå, så nu ska jag läsa in mej på undulater, de kanske slutar med att jag blir expert och gillar dom =)

De börjar att mogna på altanen, härligt =)


I går var vi och plockade björnbär, attans vad de sticks, fick ihop bär till tre pajer, gott att ha i vinter.

I morgon blir de en runda ut i skogen, ska se hur de är med svamparna.

HA de gott på er.
Eva.

18 kommentarer:

Lavendel sa...

Ja, jeg må også tilat kigge i Storskoven. Måske er der nogen eftern den sidste tids regn. Svampe er ellers ikke noget, danskere går så meget op i, synd.

Rosenvante sa...

Skrattar gott när jag läser om dina underlater. Föräldralotten antar jag, att överta och ta hand om djuren. Här har fiskar och katt flyttat in efter mina ungar. Hoppas din dotter får bra väder och hittar rätt bland allt utbud i Visby, så det blir en kul och minnesvärd resa.

Pärlmudden sa...

Vilken fin sjal! Väntar med spänning på att få se den klar!
Kram

Anonym sa...

Fåglar = otäcka grejer! Å så kan du lägga till på anti-listan att man kan bli allergisk också av de små otäckingarna (usch, jag har lite fågelfobi). Skaffa en valp du istället. Det är kul och ger mycket må-bra-hormon.
Din läckra sjal faller även under kategorin "saker som ökar serotoninhalten i hjärnan".

/Marie

Susilull sa...

Vilket fint sjalmönster, vacker "mitt" istället för den "vanliga ryggraden" om du förstår vad jag menar...

Härlig grönska har du också!

Fåglar har jag/vi haft under årens lopp, men jag håller med dej - de skräpar bara ner och för ett herrans liv! Föredrar fågelsången utanför vårt sovrumsfönster!

Ha det bra!

Anna sa...

Vilka skojiga inneboende du har fått :-) Hoppas det blir söta barn av dem!

Dendär sjalen ska jag försöka börja med när jag återfått lite mer hjärnkapacitet. För tillfället har jag nog mest modersmjölk där känns det som. Började sticka sjalen innan chefen kom till världen, men det blev till ingenting så jag gav upp. Din blir däremot superfin! Garnet du valt är ju helt perfekt!

Fröken Fräken sa...

Sjalen är jättevacker, och garnet passar superbra!

Teskedsmamman sa...

ÅÅÅhhhhh, vilket fint mönster på sjalen!!! Önskar jag vågade ge mig på nåt sådant... engelska virkmönster kan jag men stickmönster är en annan femma...

Teskedsmamman sa...

Har skickat vidare en liten award till dig
http://virkaholic.blogspot.com/2009/07/nu-ar-de-klara-jag-hoppas.html

Pia sa...

Åh, så bra garnet och mönstret blir! Det är som de gifter sig som man säger på mat- och vinspråk. Ha en fin dag.

Sussry sa...

Jodu, ufåglar kan skita ner runt sig. För att inte säga "duna" ner! Vi hade undulater när jag var barn och jag hittade dun i flera år efter att den sista var borta.

Fin sjal, ska bli kul att se den färdig!

jane sa...

Hejsa,
Smukt sjal, det må jeg også prøve at lave en dag, Har det smukkeste garn i pink nuancer, håndspundet, 1400 m per 100 gram, har haft garnet 1 år nu, men ikke fundet noget der var godt nok til det garn før nu.
Hjertelige hilsner
Jane fra Malmö, lige nu Niaqornaarsuk i Grønland

frisky frog sa...

Mmm, björnbärspaj! Såna kan man inte äta för många...
Synd att du inte kan komma på stickcafét. Jag hoppades att du skulle hunnit hem tills dess.
/Ha en riktigt skön ö-semester och köp massor av garn. =)

LenaL sa...

En sån ljuvlig sjal! Verkligen kanonsnygg.

Vindruvorna ser helmysiga ut också.

Vad gäller undulater kan de vara ganska mysiga också. Vi hade ett par när ungarna var små, och den ena hetta faktiskt Kompis också :-) Och kompisen hette Pip. Himla originellt!

Ha det så jättegott!

Eva S sa...

Tycker mer och ner om den sjalen för var gång jag ser den. Går tillbaka om o om igen bara för att få se den en gång till.
Må gott

Sunna sa...

ska bli spännande att se hur det blir med fåglarna, själv gillar jag fåglar men tycker undulater låter för mycket

Inger sa...

Tack för tipset på mönster till sjal.Inte för att jag saknade uppslag förrut,men nu fick jag en till som jag vill göra.Sonens kompis har också återvänt till dessa farvatten efter att ha varit hemma på besök.

Kristina sa...

Även jag har fastnat i Gails-nät. Har repat upp 4 gånger tror jag. Men nu har jag löst gåtan och stickar på så att den blir klar någongång. Har inte riktigt bestämt mig för hur stor den ska bli, det får väl växa fram. Trevlig helg