tisdag 7 juli 2009

Hemma igen

Snabbt och lätt är i hemma igen, körde upp Lördagkväll och hem Söndagkväll, ingen trafik och svalt och skönt.


Vi fick låna en GPS så vi skulle hitta fram till Annas lägenhet lättare,och de var lätt =) , hemma klickade i in Rörstrandsgatan i Stockholm, kör och så var vi iväg, och hon inne i GPSen visade oss helt rätt , de var till och med en ledig pakeringsplats framför huset.

Med sorg måste jag lämna tillbaks GPS i dag, men de blir till att köpa en egen inför vår Gotlandssemester.Annas lägenhet var alldeles fantastiskt fin, den liggeri ett gammalt hus, höga tak och fönster, slipade trägolv och hur mysigt som helst, hon bor i gårdshuset och har fönsterna åt gården , där fanns trädgårdmöbler och en massa krukor med blommor.

Verkligen en toppenlägenhet hon fått tag på.

Vi gick in till Annas jobb och turistade lite, gick ner till Gamla Stan och tillbaks , sen var de lite mat och så hem igen, men vi ska snart upp med ett lass till då ska de bli tid till garnspan.Givetvis en höjdarbild på Tass på Drottninggatan. Hon hoppar upp på alla väghinder och de var många de.I går skördade jag en tomat, så nu har vi tomat hela veckan ??En tomat hela veckan, ja , titta på den här tomaten......538 gram och fyller ut hela min näve.
De är inte en bifftomat utan ett litet missfoster =) , de är flera tomater som växt ihop till denna bjässe =)


Fick halsbandet från Pernilla igår , de är så fint.Stickar vidare på bilsjalen och har startat på två nya teststickningar (sockar) , de är perfekta "atttamedstickningar" en sockstickning har man ju alltid plats för. Bilder kommer här senare och på Ravlery.Nu blir de till att börja laga mat igen

=) =)

Den lille kommer hem , dom får 10 dagars ledigt , flyger hem ska vila och äta och må väl, de ska bli så skoj, han kommer den 14 Juli så de är ju snart.

Kommer att bli lite annorlunda här hemma då,
Anna har semester och är här , Oskar kommer hem och Carro flickvännen kommer hit också så de kommer att bli fullt i huset, ska bli så skoj.


Nu är hönsmamman riktigt nöjd =)
ska bara sticka lite också.

Ha de gott på er.
Eva

10 kommentarer:

Lavendel sa...

Dejlige Stockholmsbilleder, jeg elsker Stockholm. Det er en skam det er så besværlig med at tage hunde med til Sverige, ellers havde jeg været der flere gange! Men jeg må se at få dem re-vaccineret, så de kan få papir. Det bliver dejligt med børnene hjemme.

Teskedsmamman sa...

Den där söta lilla hunden har högflygande planer ;)
Skönt att körningen gick bra och säg grattis till dottern till lägenheten!

Cicki sa...

Det må jag säga att dottern haft tur som fått en lägenhet i Vasastan. Det är fint där. Jag har en väninna just på Rörstrandsgatan och det är så vackra gamla lägenheter.

Vilken bamsetomat du fått och ett otroligt vackert smycke.

Monica Hansen sa...

Häftig tomat! och Tass är ju rena naturbegåvningen till cirkus, hon är så duktig!

GPS är häftigt, vi har en vän vi åker bil med ibland och hans GPS talar om med en kvinnlig röst, sväng höger, kör rakt fram och så vidare och så kommer man rätt.. det är nog väldigt lätt att man vänjer sig vid den:)

Boel sa...

Klart du måste garnspana nästa gång du är i Sthlm!! Kanske har du tid att sticka med några av oss infödingar också :)

Må så gott!
Boel

Rosenvante sa...

Som gotländska ler jag bara, GPS här?? ja, kanske. Annars kan jag lugna dig, det är väldigt lätt o hitta på den här ön. Härlig bild du fått på Tass, hon är mysig med sina höjder.
Förstår din glädje nu när barnen kommer hem och fyller huset. Tänk att man blir lika uppfylld varje gång de ska komma. På nåt sätt är det så skönt med livet runt sig och att man får vara mamma och pyssla och dona runt dem ett tag. Nu blir jag avis, trots att det inte var länge sedan jag hade alla tjejer hemma.

Tant Theas Lilla Torp sa...

Hej på dej goa Eva! :o)

Vilken bautatomat! Den räcker till många! :o)

Och vilket sött halsband du fått! Det var du absolut värd. Och stickningen ser väl hur härlig ut som helst med alla de vackra färgerna!

Mys & Må så gott!

Kram

Monika

Garntrollet sa...

Tass visar stora katter vart skåpet ska stå! :-) Vilken bamsetomat. Ser fin-fin ut.

Annika sa...

Fin tomat och fin bilsjal! Kul att dina barn kommer hem! /Annika

LenaL sa...

Vilka härliga färger på sjalen!

Är det till att ha fastnat i teststickarträsket :-)??? Visst är det himla kul.

Ha det så jättegott!