måndag 31 december 2007

Nyårsafton

I dag kommer den lille hem, har varit borta i 3½ månader, luffat kring i Thailand och bara mått väl, han har landat och sitter på tåget mot Halmstad, hemma vi 11 tiden.
De om detta.


Mina monkeys, jag har kommit till hälen på dom. Har fått en del frågor på mina strumpor och på de sätt jag stickar, jag använder ju magicloop tycker att de är jättebra och lätt , strumporna blir lika och jag slipper SSS (Second Sock Syndrome). De är inte speciellt svårt att lära sej heller men det gäller att ha en riktigt mjuk och lång rundsticka.

Min Traveler Sock #12 mönstret finns i Boken The Ultimate Sock Book från Vouge, den är roliga att sticka men får vila lite nu när Monkey finns.
Jag undrar om Eva i Jämtland och Eva S är samma människa.

Ha en riktigt Rolig Nyårsafton på er allihop,
och Gott Nytt 2008 !!

söndag 30 december 2007

Sockklubben


Nu har sockklubben startat, och de blir Monkey från Knitty som första mönster, skoj, jag har precis gjort färdigt ett par men dom är så sköna på foten att jag gärna gör ett nytt par. Denna gången blir det i ett Opal cotton garn .

Jag har kommit en bit på mina Travelers sockar också, en liten bit över hälen.

fredag 28 december 2007

Så var julen slut.

De var denna julen de och jag märkte den knappt. Jag missade julen, var med på alla förberedelser, sen vaknade jag och den var över. Hur kan de bli så?

Jo ´, VINTERKRÄKSJUKA, hur roligt är de?

Kände när jag plockade fram maten att en huvudvärk kom krypande, mellan först och andra tallriken började jag må illa , när tomten kom varde bara att tacka för mej och ta spannen och gå. Sen vaknade jag upp sent på Juldagen och de känndes som en bulldozer kört över mej.


Men annars har de varit bra, Tösen kom hem brun och glad, full av historier att berätta, hon har gjort sin C-uppsats nere i Brasilien och varit där i två månader, skönt och ha henne hemma igen.


På Måndag kommer "den lille" hem från Thailand, han har luffat där sen den 11 september, så snart är alla hemma hos mamma igen.Vad har jag gjort då , jo min kalender loppa är klar, lite prålig och fin i kanten men vi har "trivts" rätt bra ihop över julen, hon kom till mej när jag inte mådde så bra, så vi får se var hon tar vägen, kan täkna mej att Tass vill ha henne som kompis, vi får se.

Fick den fina sock boken från Vogue The Ultimate Sock book när jag fyllde år, den är så fin.

Jag börjar med att göra ett par jag gjort förut, bara för att jag gillar mina gamla så mycket , mina bästa sockar, goa att ha på och jätteskoj att göra. De är Travelers sock #12 eller Estoninan socks , de finns två namn.


Har näsan i mönstret hela tiden men jag gillar de.

Håller också på med sjalen från Viktorian Lace Today, de går framåt sakta men säkert.

Har börjat på ett nytt par av Torgvante med lock , nu blir de av Visjögarn som kommer från Garnkorgen.

Tack för alla hälsningar på mitt förra inlägg, de där med att jag skulle ha gröna fingrar är helt fel, fråga maken han vet , de är bara de att dom blommor som jag "lyckats med" den sista tiden är sådana som mår bra av att man missköter dom, skulle egentligen bara ha sådana växter, men så är de inte, har en massa gänliga växter som ska vara tjocka och fina, så de är bara en lyckträff med dom andra.

Ulricha trodde att de kunde vara en glasört, har letat lite på de man kan inte hitta nån. Finns de nån som vet vad de är för blomma som blommar hos mej nu (den gula på förra inlägget)?

Nu får de va bra för den här gången.

söndag 23 december 2007

God Jul och en helt annan sak.

Måste bara visa vad jag har hittat bakom en gardin, denna gången är det en hängsukalent som har fått knoppar och blommor lagom till jul, den är så fin.

Om en timma landar planet med tösen i Danmark, så tar de ytterligare ett par timmar sen är hon på stationen i Halmstad, de ska bli så roligt att se henne igen. När hon väl är hemma är det verkligen jul igen.

Passar på att önska alla ute i bloggvärlden en riktigt
God Jul,
passa nu på och njut och må väl, sticka mycket , och vet ni vad, det är inte mellan jul och nyår man ska passa sej för vad man äter, utan de är mellan nyår och jul som de är viktigt.
Ha de gott på er .

torsdag 20 december 2007

Skulle bara visa


Så här ser de ut när en stickare har målat trappan, man får bara gå på trappsteg som de ligger ett nystan på, eller var de där de inte ligger ett nystan....

De är mycke nu

Hej på er
Nu har jag och göra, vi renoverar ju vårar hallar och trappan, just nu torkar absolut sista målningen av golven och trappan, sen kan vi börja röra oss i huset igen, har inte gjort någon städning alls ännu, alltså inte städat sen vi började renovera, de blir som om inget är lönt när man håller på och fixar nånstans i huset, de är ju ändå så rörigt.
På söndag kommer dottern hem från Brasilien, så den dan vill jag inte hålla på att jula, så allt får vara färdigt på Lördag, så de så, de som inte är gjort då blir inte gjort. Så nu blir de två tuffa dar, tror jag börjar med lite stickning för att komma i form:-)
Har börjat på en sjal ur Vitorian Lace Today, det blev "Two sampler shawls". gör den i ett garn som jag hittat på loppis, antar att de är någo form av merinoull, betalade hela tio kronor för den så de är säkert kvalite, men de är så att jag har lite att göra i alla fall.
Nu ska jag sätta på ungnen så att skinkan blir klar för provsmakning framåt kvällen.

söndag 16 december 2007

Mystic Water eller H2O
Nu är Vatten sjalen färdig, garnet räckte inte hela vägen, efter lite funderande tog jag lite garn från regnbågsgarnet från Kauni, jag ser att de är annorlunda men tror inte att andra gör de, de var bara ett avigt varv och avmasknings varvet som fattades.
Den blev verkligen stor 250cm bred och 125 cm hög (från nacken till spetsen), och som vanligt är de ju svårt att ta kort på sina skapelser den här årstiden, garnet är ju lite dumt med eftersom de skiftar färg, de mörka partierna är ok men de ljusa är väldigt ljusa.
Jag blockade med mina paraplypinnar de går så bra , bilderna är tagna i källaren och på
altanen , så där är i alla fall lite ljus.

onsdag 12 december 2007

Mitt på dan

Så här ser de ut hemma hos oss, här sitter Tass och jag och handarbetar.

Just nu är de julkorten och några strumpor som jag håller på med, julkorten broderar jag, har gjort de några år så de är väl en tradition att göra de,har en halv strumpa kvar att göra av Wollmeise Socks men dom är lättstickade så dom är snart färdiga.
Så är de ju Mystic Water "vattensjalen" , sista delen ska komma idag, men den brukar inte komma förän på eftermiddagen, ska bli skoj och se om garnet räcker eller om jag får hitta på någon nödlösning för den.

Jag har fastnat lite med mina Paradoxical Mittens vet inte varför men dom är inte roliga just nu.
Funderar på att koka lite knäck i eftermiddag, de tar ju en stund, och så ska jag gör köttbullar på några kilo köttfärs, så de blir nog inte mycket stickat idag.
I morgon är de Lucia och bröllopsdag för oss här hemma, mysigt med lite god mat och en massa ljus.

Pärlmudd

En pärlmudd från pärlmudden.
Tack så jättemycket, den är ju som ett smycke, ett hjärtarmband. Tack igen .

måndag 10 december 2007

Efter IKEA

Ja så har jag varit på Ikea, de gick inte bra, vi hade planerat att köpa grejor till hallen, hatt hylla, liten hylla, skoskåp m,m, men dom hade inte något hemma , de enda vi fick tag på var en dörrmatta, man blir så trött.
Hade skrivit upp en del saker vi skulle köpa annars också , men inte ens en osthyvel fanns, Ikea Helsingborg håller på att renovera, hade vi vetat de hade vi likväl åkt till Göteborg eller Malmö, men de stog inget om de på deras hemsida, så vi måste åka en gång till, trist. Dåligt Ikea.

Jag har handarbetat lite, gjort en socka färdig av Wollmeise Socks av Monica Jines , gillar strukturen på den men är väl inte riktigt med på garnet, får göra färdigt den andra sen ska jag nog prova mönstret i ett lite ljusare garn också.Jag fick ett adventskort från Gunnel, kortet har hon på nått sätt sytt på maskin, duktigt. Fick de i förra veckan, men de passar ju lika bra till första advent som till andra.Hon är ruskigt duktig , titta här så förstår ni vad jag menar.


Jag håller på med Fröken Fräkens Kalenderstickning, tror nog att de ska bli något som vi kan förgylla vår omgivning med, har ju sett hur som gör där uppe http://lkpgknitters.blogspot.com/.

Nu ska jag gå och måla några lister i vår vita hall, ha de gott.

torsdag 6 december 2007

Kaffestrumpa

Här kommer en bild på dom trilskande Strumporna.

Genome socks - som inte ville de jag ville,

upplägget - var nytt men de klarade jag,

hälen - var nog okej men de var för mycket glögg, gjorde Barbros istället,

avmaskningen - förstod inte vad dom menade, men de lurade jag ut och de blev bra. De var ett hålvarv och några räta varv som man sydde fast , så blev de som en picotkant, lite taggigt.

Och så här blev dom. färgerna är som vanlig inte riktigt riktiga, men så är de.

Tack för alla komentarer om mitt pengaträd, de är så rolig när ni hör av er, jag mår så väl.
Jag har läst lite om paradisträdet,, bla annat att de är gammlaplantor på över tio år som blommar och det är inte vanligt.
Den doftar inte nått speciellt, men vi håller på och renoverar hemma och de luktar bara färg här. Det är ca 20 buketter med blommor på plantan, den är så söt nu.

I morgon blir det IKEA hela dagen ska köpa lite nytt till hallen och lite bra och ha grejor.

Mystic Water fortsätter att växa, jag som trodde att jag hade för mycket garn ( inte för mycket garn, utan garn så de räckte och blev lite över som är bra och ha), börjar fundera ut lite nödlösningar , men vi får se en vecka kvar.

onsdag 5 december 2007

BlommaHär kommer en bild på mitt

pengaträd som blommar. De är en liten, liten söt blomma på de stora, stora klumpiga trädet, lite som en saga.

Dåligt samvete

Här kommer en redovisning av mitt såliga samvete, i måndags fick jag en PIF present från Lena , och har väntat ända tills nu med att visa de, dåligt Eva, har inget försvar , men här kommer bild , o tack så mycket.
Lena har gjort kort och vykort av sina fina teckningar, riktigt proffsigt, och inte nog med de, utan jag fick också en fin linnepåse för att har små projekt i, så himla snällt.
Texten på kortet är från ICA kuriren.

Sticka bort din rädsla i jämna röda slätstickningsstycken.
Sticka bort din oro tillkrånglade bårder med hoptrasslade garnnystan.
Sticka bort din sorg i mönster aviga och räta.
Sticka fram din okuvliga glädje i lysande ränder av omöjligt restgarn.

Tyvärr, som ni vet är det svårt att få bilder som blir bra just nu, men de är så bra jag kan.

måndag 3 december 2007

Måndag

Jag bara säjer de, försök aldrig att lära dej att sticka en ny sorts häl , på engelska , sent en lördagkväll efter mycke glögg, det blir inte bra.Stickade baklänges hela söndag förmiddag , tack och lov för skidskytte och Em-lottning. Gjorde en gamal van häl från Barbros sida, fortsätter och stickar uppför benet sen kommer avmaskaningen,"Bo all sts using the picot Bo", hur gör man?, tittar i "Stitch Guiden" som jag skrev ut samtidigt som mönstret, finns ingen Picot avmaskning där inte, så nu får Genome socks vänta ett slag, tills jag kommit på en beskrivning med Picoter.Nu roar jag mig med julkalender från Fröken Fräken och Johanna Wallin, lagom trevlig till förmiddagskaffet, tänk att de finns så snällt folk att dom lägger tid och kraft på att roa mej och andra, ser med spänning på vad de blir utav de.

Någon av de närmsta dagarna kommer bild på mitt blommande pengaträd, väldigt söta men små blommor.