söndag 30 september 2007

Choklad


Vem vill vinna choklad, de är ju något som lockar mej så jag är med ,
är du intresserad så gå in på http://junitjej.blogg.se/1190694553_tvling__bloggchoklad.html de kanske kan löna sej, lite choklad är ju aldrig fel.


I dag ska jag göra den svampsoppa som Ulricha gav mej receptet på, vi var ute en runda i skogen i går och hittade så mycket,
och dom var stora , på bilden jämför jag med ett ordinärt nystan (de du Monica), vi hittade trattkantareller som var större än stora kantareller,
till höger är en blomkålssvamp helt underbar svamp kryddig och god kan vara lite svår att rensa men denna ser rätt bra ut.
Jag tror nog att de var sista gången för i år med gula kantareller, men trattisar finns det många kvar än.

Vi hittade väldigt mycket svamp men på bilden är det nystanet som är de viktiga,
Lace Pure Wool från Handpaintedyarn färgen är Bom Bom de ska jag nog använda till KAlen som börjar på fredag, det är "secret of the stole"spännande.
Eftersom jag är lite tokig har jag också börjat med "Secret of Chrysopolis"den började i fredags, har gjort de första 22 varven ,så jag har gjort underdelen av ramen, bilder kommer senare.
Jag återkommer med resencioner av Ulrichas svampsoppa.
Njut av söndagen. Eva.

torsdag 27 september 2007

Snö?


Kom ut i trädgården i går kväll , där var en massa vitt överallt.
Tass hon hade slaktat sin pappegoja vita inälvor överallt, sicken buse hon är.
De var bara att plocka ihop stoppa in och sy ihop, pappegojan överlevde men blev av med ett öga, stackarn.


Idag har jag skördat lite i trädgården äpplen och en stor pumpa , ska se om de kan bli en lykta utav den sen.

Finns de nån som vet hur man tar tillvara chili peppar jag har mängder , min mamma var här med olika chiliplantor i våras nu är dom fulla med olika frukter tjocka, smala , runda , korviga, spetsiga, röda, oranga, gröna, starka och milda , men vad gör man med dom, jag har dom i allt nu.

Skulle va bra att kunna spara som till vintern på något sätt. Tacksam om jag får några förslag.
Ha de gott.

onsdag 26 september 2007

Datorvantar eller torgvantar.


Nu är jag fär dig med torgvantarna eller datorvantarna.
Gjorde dom i alpaka, det gick inte åt mycket.
Såg att jag har blivit taggad, 7 saker om mej själv.
Lena L. har taggat mej. ( nu har jag gjort en länk till Lena, bättre sent än aldrig.)
Regler:Länka till den som har taggat dig.Berätta 7 (jag väljer ) sanningar om dig, lite mer normala och lite mer udda saker!
Tagga 7 andra i slutet av blogginlägget.Lägg ett meddelande i deras bloggar och ge dem besked om att de har blivit taggade.

Här är mina 7 sanningar?
1.Jag går om kring när jag borstar tänderna, plockar vissna blad, släcker lampor m.m för att de är så tråkigt att bara stå.
2.Som många andra kan jag inte sitta rakt upp och ner måste ha något för händerna.
3.Jag tänker mycket ältar saker fram och tillbaks, försöker se saker från många håll på samma gång. , kanske inte alltid bra men ofta kan jag komma på lite udda lösningar på problem, men de kan ta tid.
4.Jag kan inte gå barfota, fötterna ömmar om jag inte ha något på dom alltså en tjock sula sockar hjälper inte, men jag är o andra sidan alltid varm om fötterna. ( Vem vill egentligen veta de här?)
5.Fyller år på julafton, jag fyller år på morgonen har namsdag vid 12 tiden och har jul från 15. och framåt, så var man klar med sånt sen. Lite tråkigt men så är det.
6.Samlar på bl.a kartor plockar på mej överallt, köper på bokreor m.m. för att jag ska ju kanske åka dit och dit.
7.Har väldigt svårt att slänga saker, men när jag väl har tagit mej i kragen och rensat upp så är de faktiskt rätt skönt att var av med grejorna, de gäller nog bara att släppa taget.
Har letat runt bland andra bloggar för att se vilka jag ska "tagga" men jag har inte hittat några som inte redan varit tagna.
Så ni som mot förmodan tittar in här och känner er manade tagga er själva, men inte fler än sju.

27/9 Medea har hört av sej och vill bli taggad och de är ju jättebra.

Vi var på valpkursen i går jag och Tass, måste bara berätta att jag är duktig på att säja sitt.
Sitt, sitt, visst låter det bra.
Ha de gott med er därute.

måndag 24 september 2007

Helgen över


Så var helgen över för den här gången,har varit en lugn helg. Det har blivit gjort en del i trädgården men även en del i soffan med stickorna. Har gjort klart de andra paret vantar ( bilden är tagen tidigt på morgonen i morgonsolen därav de konstiga ljuset.), letade upp lite udda nystan för att se om jag kan göra ett par torgvantar eller pulsvärmare får se vad de blir, hittar på allt eftersom. Gör båda samtidigt på rundsticka så dom blir likadana, bra när man inte har så mycket garn.

Var ute i skogen för att plocka lite rönnbär för att göra en sådan krans som Dödergöken har gjort där var en bild på hennes blogg. den var så fin. Men inte, var runt i skogarn i 1½ timme, mina säkra rönnar hade inga rönnbär, va har hänt. Blir det en kall vinter eller varm vinter, de finns väl folk som läser av rönnarna eller.

Besviken blev jag ialla fall. Det hade varit skoj att prova.

Imorgon är det dags för valpkursen igen ska bli skoj, vi övar lite på läxan från förra veckan, inkallning och avslappnings övning (de e då vi somnar).

Ha de gott.

fredag 21 september 2007

Tröja till Tass

Här är den tröjan som jag har gjort till Tass, det är ju inte den bästa bild jag har tagit men hon tycker inte att det är så skoj att modella. Gjorde resår över magen så att den passar lite lättare, ser lite kall ut över rumpan , vet inte hur jag ska lösa det men funderar på de.

Är färdig med den andra vanten, ska bara fästa lite trådar sen är dom färdiga. Bild kommer senare.Började genast på ett par till som jag ska försöka få lite bredare, har bytt till lite större stickor.
Och så är de äntligen fredag.
Ska bara njuta och göra de jag vill, ett farväl kalas för barnens kusin Lovisa , hon ska till USA som aupair i 13 månader.
Snart är alla ute på vift, den lille luffar i Asien, tösen åker till Brasilien i två månader för ett skolarbete och den store åker till Nya Zeeland och en tur till Thailand en månad, kvar hemma blir jag och jag bara oroar mej. Men det är snart nyårsafton och alla tillbaka igen.

torsdag 20 september 2007

Vante


Hej alla

Tänkte visa vanten, den är efter ett mönster på Barbros sida, där finns mycket bra.

Jag vet inte om de blir vante nr 2, får se den stramar lite över knogarna, kanske kan man hitta någon med lite smalare händer.
Försökte ta ett kort på Tass med den nya tröjan på, men inte , det är inte lätt att få en hunvalp att manekänga.
Har pratat på datorn med sonen som luffar i Asien, just nu i "doi sutep", en liten prick på kartan, skönt att veta att allt är okej.

Ha de gott.

måndag 17 september 2007

Tillbaka




Hej igen


Nu har vi (jag Maken och Tass) varit på kort semester i Dalarna, i en stuga i skogen har vi varit och inte gjort någoting, nästan. Lång vandringar i skogen, där fanns mycket lingon och lite svamp. Kvällen innan vi åkte i väg lämnade vi vår lille pojk på stationen, han ska luffa runt i Asien till nyår, 3 ½ månad, jag tycker det är lång tid, men det är inte jag som bestämmer längre.


Det känns lite konstigt att den minste har lämnat boet för "rätt lång tid". Han reser ensam och menar på att man alltid hittar någon att prata med. I november ska han träffa sin storebror, som först ska till Nya Zeeland med sin flickvän, i Phuket.


Nåväl nu är vi hemma utvilade och pigga!! Borde vara de iallafall.


Jag har gjort färdigt mina Rainy Day strumpor och ett par Jaywalker sockar, håller på med tösens Tomato har gjort halsen och börjar närma mej ärmhålen.


Men jag vill börja på något skoj, roligt, spännande men vad, har inga ideer, letar på nätet så jag har ont i ögonen.


Vi får se.


måndag 10 september 2007

Svart Tomato


God morgon

Ny vecka nya inlägg. Har tagit ett kort på min tomatotröja, den blev okej, ska sticka en ny tröja som är lite längre i midjan till min dotter.
Tur att det är ett roligt mönster att sticka efter.


lördag 8 september 2007

Ny kasse/väska


Nu har jag nästan blivit färdig med min French Market Bag, såg att Anna Puh gjort en och blev sugen själv. Anna hade länkat till en jätt fin väska som var broderad med blommor ursöt.

Kanska gör jag något sådant senare, tror inte att det fukar på randigt. Väskan har jag kört två gånger i maskinen innan det blev "rätt"storlek, nu ska jag bara göra ett foder med lite fickor sen är den färdig.

Jag har gjort färdig en av Rainy day strumporna och börjat på den andra.

På onsdag åker vi på kortsemester till Dalarna, har börjat förbereda min stickpackning med lite smått och gott. Ett par Jaywalker som jag gör med magic loop ( är det rätt stavat?), sen vill jag nog börja på någon sjal eller halsduk som funkar bra i bilen, får se var det blir för något.

Hoppas på att vi hittar några trevliga garnaffärer på vägen.

söndag 2 september 2007

En lördag i skogen


Detta är skörden av två timmar i skogen, inte dumt va, synd att det blir lika många på altanen när man rensar sen,