onsdag 28 oktober 2009

Stolt mamma !!

Måste bara visa vad den lille (vet att han inte är liten men han är min lille) gjort.

För en vecka sen bad han mej visa hur man virkar och glad som jag blev visade jag fasta maskor och halvstolpar. och de bidde en mössa. Inte illa på första försöket, han blev nog lite biten av virkandet och startade omgående på en till i lite tunnare garn. =)

Vad stickar jag på då ??
Jo jag stickar på en sjal som Nyansera Jenny gjort, stickar i Zauberball, de är hennes första egna design och jag stickar igenom mönstret för henne,
gillar som små blommorna som fyller sjalen.


Sen stickar jag på ett par mysterie sockor sista delen kommer på torsdag, garnet jag stickar dom i kommer också från Nyansera de är Treven i höstfärger.


På stickorna sitter också en Crazy Monkey i garn från Lornas Lace.


Stickar vidare på min Hundtröja ( SYTYCK) också, börjar närma mej att börja skriva och de är svårt, jättesvårt, är mycket bttre på att läsa än att skriva mönster, skjuter de framför mej ett tag till.


Sen har jag virkat lite på min Tant Kofta kofta, tyckte att halslöppningen blev lite stor så den har jag virkat ihop lite , några varv med halvstolpar och ett varv med "duttar", tycker att de blev mycket bättre så här =).

Men jag saknar en stickning som tar tag i mej som jag bara vill göra, nått som säjer bara ett varv till, ska titta lite i mina mönster och se om jag kan hitta nått, har sett sjalen Ishbel på en del bloggar kanske blir de den eller nått annat spetsigt, kanske har någon ett bra förslag eller ett annat trevligt mönster ?


Annars tar jag de väldigt lungt nu, var ju i Örebro och en sån helg sätter väldigt djupa spår i mej, så nu är de mycket soffa, te, filt och ett handarbete eller en bok (håller på och läser om Stieg Larssons böcker ).
Går några korta runder med Tass och njuter av alla höstfärger.

Ha de så gott på er och njut.
Eva.

måndag 26 oktober 2009

Jag har träffat Karin =)



Ja, de har jag !!


I helgen var de lokalföreningsträff i Örebro, innan allt prat startade så var vi på besök på Granhammar och fick smaka på deras
ljuvliga ostar och klämma på deras härliga garn.


På köpet fick vi hela historien om hur de blev som de blev på Granhammar, Karin är en så härlig berättare och de är en förmån att fått höra de, lite synd att vi inte fick höra henne spela lite munspel.

Tack Karin.


Sen åkte vi in till Örebro och pratade om Sticka och dess lokalföreningar.
stickade stort och smått =)



Under tiden vi redovisade våra lokalföreningar och hur vi vill ha Sticka så hade vi ett uppdrag som var att sticka vårt bomärke.
Mitt är givetvis Halmstads vapen , en sköld med Tre Hjärtan på Nissans vatten .

Nu är jag hemma och trött , men fylld av minnen av samtal och funderingar från mina möten i Örebro.

Ha de gott på er alla och tack för en trevlig helg.
Eva.

söndag 18 oktober 2009

Uppe på dansgolvet igen !!!

Nu är jag tillbaks efter att jag har haft ett kortare uppehåll ,mest för att få huvet att jobba ihop med resten av kroppen.
Två migrän annfall på en vecka trist =( ,
( men bara att gilla läget), under tiden har jag i alla fall tänkt en hel del.



I onsdags var jag på ett kortare träningsläger på Fribergs i Halmstad, där var ett antal dansare som inte är med på SYKNIT , antar att dom håller på att toppa formen inför vinter OS ,de är ju också ett stort och bra tillfälle för att dansa.





De har gått lite si och så med Koregrafin för mej,
jag och

Tass smått uttråkad

Tass ( min tränare och peppare ) kom fram till att jag ska dansa fram en tröja som sitter okej på henne,

för att sen göra en likadan samtidigt som jag skriver ner stegen till tröjan,





så nu freestajlar vi och tar kort lite då och då för minnet, lätt att glömma hur de var vi gjorde..



Tass sitter på pallen framför mej och väntar när jag stickar,



de är ju rätt så täta provningar för att få tröjan att sitta bra i början,



har andvänt mej av förkortade varv för att få bältet att sitta bra över magen, hon har ju en väldig (för henne) bröstkorg och en ruskigt smal midja, så de behövs lite special steg där.






Den lille sonen (22 år) kom med idén att använda vaxduk och stickning i ett plagg för att få passform över magen med stickning och regnskydd över ryggen (vaxduk), de var efter en promenad i ösregnet som han kläckte den iden, de gillas av koregrafen i familjen =)




Som ni förstår så är vi ett lag här hemma =) .






Nu har jag börjat ladda för Distriktslagsträffen som är i Örebro i helgen, jag representerar Halland och Sandstickan, de ska bli skoj att träffa stickerskor från andra delar av landet.


Som start på lägret blir de ett besök på en träningsanläggning utan för Örebro, känt från Tv och från många bloggar, de ska bli så skoj.



Hoppas på att hitta lite nytt material och se lite på andra tekniker för min gren, har hört att de även ska finnas en del livsmedel att inköpa där, mmmm, hoppas att dom inte är dopingklassade .








Under mitt ofrivilliga uppehåll så har jag blivit klar med några andra saker som jag har haft liggande, bla så är Gail färdigstickad och blockad =)







stickad i de ljuvliga garnet Galadriel
från Chili Gredelin den blev riktigt läcker tycker jag , sjalen väger bara 67 gram , funderar lite på att göra en lite kraftigare kant längst upp på sjalen , får se sen hur de blir med de.


Så har en vante blivit två och dom är likadana =) alltså lika stora ,

jippie!!!


I går kväll började jag på en ny Tv-stickning mönstret heter Keyhole bow-tie, gillar den lite annorlunda och lätt, bara två olika varv, prefekt för Tv-stickning.

Så där nu är jag ifatt mej, de blir mycket bilder när jag varit ifrån ett tag.

Ha de nu så gott på er .

Eva

Såg att min räknar gått över 100 000, får nog ta och fira de på nått sätt =) återkommer med de senare =)

fredag 9 oktober 2009

Fredag innan Lördag

Gomiddag på er.


Nu har jag gjort klart mina favoritsockar, gillar verkligen de här mönstret, har gjort de många gånger nu och kommer säkert att göra de igen =)




Garnet är Nyanseras Hazumi i färgen Greenday.


Rev upp den där sjalen som jag sa igår.


I gårkväll efter att sockarna var klara blev jag så sugen på att virka,
så jag tog nystat som låg i soffan (fd sjal) och började . Det blev en sån här ,




Virkade helt på fri hand alá Koftan , dvs började uppe i toppen av vanten och jobbade mej neråt.
Visst blev den fin, garnet passar mycket bättre så här än som sjal på bilden i förra inlägget.
Nu gäller de bara att jag kan göra en likadan vante till =)



Tänkte också visa vad Tass och jag var i Måndags.

Vi var här Bilden lånad från Brukshundsklubben i Halmstad

Det är ifrån Nybörjarkursen i Rallylydnad och de är här som jag hämtat inspiration till SYTYCK , min utmaning är ju att vara Koerograf,
Lisa skrev så här i min utmaning.


Din utmaning måste förstås innebära att titta åt ett oväntat hållefter ny inspiration, så din utmaning blir att skriva ihop mönstertill ett alldeles eget plagg! Stort eller litet är förstås helt upptill dig! Pulsvärmare eller brudklänning!



Jag har gjort som Lisa sa, tittat åt ett oväntat håll ( Hundar) för de är de väl,
en del som jag pratat med har trott att jag ska göra en mössa eller vantar men de blir de inte, för jag ska skriva ihop ett mönster till en

hundtröja ,

dels för att Tass har börjat att frysa igen, de är kallt om magen när man går i blött gräs och dels så pratade vi om de i måndags på kursen, att de är svårt att hitta den perfekta tröjan / filten till våra hundar.

Titta på skillnaden på golvet framför bordet ligger Ingo han väger 60 kilo , på bordet sitter Tass 6 kilo inte lätt .


De där med att ha och inte ha tröja / filt på sin hund finns de också delade meningar om, men min hund är en soffhund hon fryser och skakar när de blir kallt och kan jag hjälpa henne med de så är de okej, eller vad tycker ni andra?


Förra året så stickde jag ju några tröjor till Tass och de blev rätt så bra, nu har jag tänkt att jag ska göra en ännu bättre tröja, har funderat ett tag på några förändringar och att jag ska skriva ner mönstret så att fler kan få sticka min hundtröjan , precis som Lisa skriver i utmaningen =)



Så nu när Tass och jag är ute och går så mäter jag dom hundarna som vi möter,
de känns lite tokigt att gå omkring med mitt måttband och mitt block , men ärn har ingen nekat mej att mäta, vad gör man inte "för konsten",
dels mäter jag kring halsen och magen / bröstkorgen och dels hur långa dom är mellan nacke och svans,
ska ju försöka att göra ett mönster som lätt går att ändra till olika storlekar men får se hur de går med de,
alla hundar är ju olika, väldigt olika.



I morgon är de Lördag en väldigt viktig Lördag.................

  • Fotboll Sverige möter Danmark i VM kvalet.
  • Stickcafe i Falkenberg, Stålboms 13-16
  • och de viktigaste anmälan till SIV

Ha de gott på er.
Eva.

onsdag 7 oktober 2009

Jag rensar i sysoffan

Rensar i sysoffan ? , ja enligt min man alltså, de är så att jag har så väldigt svårt att begränsa mej till ett eller möjligen två handarbeten i taget, likaså så har jag svårt att hålla mina grejor i sykorgen / sykorgarna så de blir att mina saker ligger framme i soffan , de blir liksom min handarbetskorg,
men nu inför Sytyck (fin förkortning =) ) så måste jag försöka att rensa upp lite. Mitt projekt kommer nog att flyta ut lite i kanterna ändå. Så för att få lite plats så försöker jag bestämma mej om de ska repas upp eller göras klart.

Här är en sjal som tyvärr inte blir mer än de här, garnet är jättehärligt hummingbird från Artensano, och mönstret är också fint, men tillsammans är de ingen succe, så den ska repas upp.

Sen är de min favorit socka den här gången gör jag i de häftiga garnet från Nyansera, de är Hazumi i färgen Greenday och mönstret är ju #12 Estonian Traveler's Socks av Nancy Bush.


Den ska jag göra klar, de här är sock nr 2 och jag har redan gjort hälen så de är bara upploppet kvar =)






Så är de Tant Koftan Tröjan, jag har gjort klart kroppen och kragen, de blir en polovariant som går att knäppa upp, gott när man kommer in i värmen , håller på med ärmarna nu så den ska också bli klar snart.


Kvar i soffan ligger mina inköp från Borås, kommer på mej med att jag inte "redovisade " att jag köpte på mej ett nybörjar kit i Kool Aid färgning, jag har aldrig färgat garn så de ska bli skoj att prova på.


När man ser på mina bilder så kan man inte undgå att se att en liten vit hund med svarta fläckar envisas med att vara med på korten, jag hoppas att ingen tror att jag tvingar min hund att vara med på korten, de gör jag inte, kanske ibland, men oftast så hör hon när jag sätter på kameran , då hoppar hon ner från var hon nu är och kommer och sätter sej vid vad de nu är jag fotograferar.
Så,
så är det , min hund är en linslus.
Men jag gillar linslöss =)

Vi jobbar vidare med utmaningen, de är rätt så roligt att se vilken skillnad de är på storlekar. Den jag kommer att göra blir inte så stor, utan nånstans mittemellan, kanske gör jag en större också, men måste veta att den kommer att användas först, vill ju inte sticka helt i onödan.

Ni förstår väl vad jag menar med de, förslösad kvinnokraft och så.

Sen är de de där med färgen, vill man att den ska synas eller ska den gå ihop med omgivningen.

De är allt mycket och tänka på , tackar Liisa för att ge oss en vecka bara till att tänka efter, Tack, de behövs.

HA de nu så gott.
Eva.

tisdag 6 oktober 2009

De börjar lugna ner sej

Nu har jag bestämt mej.........tror jag.
I går var Tass (min medhjälpare i den här utmaningen) och jag i väg och tittade på en del modeller, tyvärr så glömde jag kameran hemma och de var ju faktiskt rätt mörkt där, så de blir inga bilder.

La märke till att de var många där som hade behövt de, både stora och små, kan tänka att de finns dom som behöver de alltid men nu börjar de bli dags för de flesta (nästan ), nä kanske inte ändå , de finns dom som tycker att de är lite fånigt, men de tycker inte jag , inom vissa gränser alltså.

Får se framåt helgen hur de blir, har tänkt göra den i olika storlekar men kanske nöjer jag mej med en.
Tänkte göra lite STICKPROV, lät de konstigt? förstår de, de förekommer väldigt sällan här hos oss.
Måste kom fram till vilket garn som lämpar sej bäst.

HA nu de gott på er och njut , idag är de sol hos oss i Halmstad, varmt och gott.
Eva.

måndag 5 oktober 2009

Hollywood Week!


De är nu de händer, jag går omkring och tänker, skriver, funderar och "tråkar" ut min familj.
?
Ja de är dom som får höra "alla " mina ideer och tvingas att lyssna på hur jag funderar och hur jag har tänkt mej de hela,

dom tvingas att svara på vilken ide´ som är bäst, den som jag kom på först och tänkte utveckla i olika storlekar
eller den som jag skulle vilja göra men inte har en aning om hur men gör.

Till att börja med så var dom rätt så aktiva i sina svar,

-ja de verkar bra
-visst de klarar du =)
-ja , är de så du menar!

De var fram till lördag eftermiddag, sen hade dom fått nog.

Nu tittar som oroligt på mej när jag kommer, rädda för att behöva sitta ner och älta mina tankar om min utmaning.
Tass tittar ut och önskar att matte har tid för en promenad.


I huvudet rullar ideerna runt och går ihop till konstiga skapelser, jag måste verkligen fundera på hur jag ska göra med de här.



Så är de kanske inte här hemma men nästan =)



Jag har varit ute en runda med Tass så de går inte nån nöd på henne ,

och eftersom jag är en äkta quickstepdansare så börjar jag givetvis med ett nytt sticke, medan jag funderar, de blir en mysterie stickning .
Garnet är Treven i härliga höstfärger från Nyansera


Givetvis ett par strumpor , jag är som jag är =)



Tänker använda den här veckan till att kolla runt och se vad som behövs,
hur jag ska utveckla modellen så att den passar till olika bärare,
alla är ju inte lika i formen och har olika behov som ska fyllas eller inte fyllas ;-).




Jag vet redan vad jag ska göra (tror jag).

Sen gäller de ju att få till de så de passar fler och att alla förstår de jag skriver.



Åter kommer senare med mer om min utmaning i So you thik you can knit


Helgen har varit lugn, njutit av bra fotboll och trevliga filmer,
vädret har varit perfekt för inomhus aktiviteter och de är jag ju bra på ,
har stickat några varv, är klar med kragen på min tröja och har börjat på ärmarna, bilder kommer senare.




Visar en bild på en bukett med blommor som jag plockade i vägdikena i morse (den 5 oktober)Visst är hösten vacker


Ha de gott och titta gärna i och se hur de går på bloggen som Liisa gjort och titta på hur de går för oss alla med våra utmaningar .
Dags att ta fram vantarna
Eva

lördag 3 oktober 2009

Tack Lisa =)

Nu har jag fått min utmaning, har ju funderat en del på vad de ska bli av de här de sista dagarna, har ju haft tid.
De är ju så att jag stickar en del och hade lite problem när jag anmälde mej, kan ju lite av varje men jag tyckte ändå att de jag var/är bäst på är vantar och sockor så jag har anmält mej i gruppen Quickstepdansare. Fast egentligen kunde jag kanske valt någon annan grupp.

I morse så låg min utmaning i mailboxen.............

Här är den.

"Din utmaning blir att vara KOREOGRAF!
Det är mycket svårare att utmana folk man känner litegrann har jagmärkt, men jag tänker så här:
De senaste projekten i din blog har precis som du säger varit många sockor (och vackra vantar!), och jagvet att du behärskar mer än ”bara” quickstep-stickning.
Genom att bara scrolla ner i din blog hittade jag dessutom expertis i både tango,broadway, balett, vals och foxtrot!
Din utmaning måste förstås innebära att titta åt ett oväntat hållefter ny inspiration, så din utmaning blir att skriva ihop mönstertill ett alldeles eget plagg! Stort eller litet är förstås helt upptill dig!
Pulsvärmare eller brudklänning!
Jag ser verkligen fram emot att följa dina tankar kring vad jag anser vara utmaningarnas utmaning!
"


Lisa vet hur hon ska få fart på en på morgonkvisten =) , jag satte nästan morgon kaffet i halsen.

KOREOGRAF
Jag som har så dålig fantasi , hur ska jag bära mej åt för att komma på något............

och sen ska jag få ner de på papper också =)
Får allt fundera lite på de här, nått stort eller litet, får nog ta hjälp av min medhjälpare
Ni vet hon den nyfikna som alltid vill vara med på kort.

Återkommer med mer funderingar i de här ämnet framöver.
Tycker ni att de luktar bränt är de bara jag som tänker.
Ha en go helg på er.
Eva.

fredag 2 oktober 2009

Lite roligare här hemma nu


Ja de är de, sonen är hemma och jag har kommit upp från sjukbädden.
Sen blir man rätt glad när man öppnar kylskåpet och möts av de här =)




Jag har inte stickat så mycket sista veckan (har till och med missat ett stickcafe, då är jag dålig ), men de har blivit några varv på mitt senaste Tant kofta projekt,
de är en tröja som jag stickar i garnet som jag vann från Gina härlig babyull i petrol jag har köpt till de grå hos min LYS.



Tänkte göra en polokrage med knäppning, så jag inte storknar av värmeslag när jag kommer in i värmen.

Får se hur de blir , håller på med resåren i nederkant nu så de är en bit kvar, resåren gör jag med flätor så de blir nått skoj på tröjan.



Tänkte "redovisa" lite av vad jag handlade i Borås, de blev inte så mycket inhandlat som jag tänkt mej innan ,
de är ju så lätt att beställa över nätet så jag klämde och gosade mest, men lite blev de ju =)


Ett nystan till i Zauberball gillar ju de garnet de är så rejält, detta var med alla möjliga färger, kanske heter de regnbåge eller nått sånt,
så köpte jag en härva treeking handart av Karma garn en härlig härva i rött,
hittade Opalgarn i en för mej ny form ,närmast som ett raggsocksgarn vet inte riktigt vad jag ska göra av de men de äter ju inte ,
sen köpte jag två nystan av Kunstgarn från Hjertegarn, de är så mjukt och gott ,
ett nystan av kunstgarnen fick mamma som tack för hjälpen med att passa Tass så jag kunde åka iväg på mässan.




Min make är lång i vanliga fall........ men de sista dagarna har han stolt blivit ännu längre.
Han tackar för trevliga komentarer.


Jag passar på att tacka Garntrollet och Camilla för en utmärkelse/utmaning , jag tackar och bockar kommer att svara lite senare, men tack så länge.


Ha de gott på er, de är helg och än så länge gott väder, njut.
Eva.