tisdag 1 december 2009

Tidig julklapp =)

Tänkte att utnyttja chansen jag fått att komma till datorn till att visa er min tidiga julklapp,
de är min mamma som vävt nya mattor till de nyslipade golvet, denna gången tycker jag att mattorna är perfekta ( de brukar dom i och för sej vara ), mamma har verkligen fått till de här.

Passar bra till färgen på panelen och de bruna från tegelväggen och golvet är ju med i mattan också.

Tack Mamma.Har stickat lite på Gotlandsvantarna igen, de var ju dom vantarna som jag stickade två vänstervantar av, nu har jag gjort en högervante som passar till, ska "bara " göra klart tummarna också =)
Ett par julklappsvantar håller jag också på med, de blir ett par"vinterskallar" stickar i garn från lagret så jag vet inte riktigt vad de är får nått. Mönstret är Pirate Mitts från Hello Yarn.


Av garnlagret har jag gjort ett par muddar också , stickade en hålresår i lagom längd och avslutade med att virka en kant, tycker att de blev riktigt vintrikt =)


Här hemma händer de lite varje dag, i går kom de upp lite tapet i ett rum, tycker allt att den är snygg, så annorlunda mot de vi har i resten av huset, svart med vita blommor, svårt att ta ett bra kort men jag har försökt ialla fall. De syns olika från olika håll., de blir tapet på två väggar sen ska vi ha bokhyllor på de andra väggarna, med ljusa gardiner tror jag att de blir bra =) hoppas i alla fall.


Några bilder på mössan och halskragen som jag nämnde i förra inlägget, inget speciellt men i alla fall.
Lägg märke till väggarna, så har vi de här än så länge i alla fall =)De är första december i dag och jag har noll julstämning, de är ju bara för att vi renoverar men jag lovar att den kommer snart =) jag fyller år på julafton så jag har alltid sett fram emot julen, kanske inte så mycket för själva julafton, utan jag ser fram emot lunget som kommer efteråt, i år blir de extra gott när vi förhoppningsvis är klara med renoveringen och maken är hemma i 11 dar , de blir mys de =)

Ha de gott på er alla och njut av mörkret och tänd många ljus.
Eva.

15 kommentarer:

Karen-Ditte sa...

Sikke smukke vævet kluddetæpper. Stor ros til din mor, det må have været et kæmpe arbejde.

Sunna sa...

Det var så mycket fint hät så jag kan knappt se mig mätt

Monica Hansen sa...

Ja, verkligen perfekta mattor:)

Garnhumlan sa...

Vilka fina saker. Specielt förtjust är jag i muddarna och rosenvantarna. Och visst passar mattorna perfekt. Det tycker visst Tass också!

Stickfantomen sa...

Hon är duktig din mor som väver så vackra ting. Härligt att det blir fint, så fint, och oj va stickorna har gått varma ;-). Halskragens mönster verkar stilfullt.
Ha det gott.

Rosenvante sa...

Det var mycket fint på en gång här. Din mamma har verkligen lyckats plocka upp alla färger runt om, jättefina blev mattorna. Ger du upp nu med bara ett rätt stickat par av rosenvantarna, eller får det andra paret ligga till sig ett tag?
Gillar också dina muddar, riktigt vintriga o fina.

Maria i Falkenberg sa...

Eva, du har fått så fint och har gjort så fina grejer!
Ha det jättegott!

Eva S sa...

Ingen dålig julklapp det inte! ;) Härliga muddar har du stickat också. Hoppas ni har lika fint väder i dag som det är här.
Må gott

Garntrollet sa...

Vilka fina mattor! Passar perfekt till interiören och Tass :-)

Och vilka fina vantar du har stickat, Gotlandsrosen är jättefin.

Ha en fin fortsättning på resten av veckan.

Sussry sa...

Vilken duktig mamma du har. MAttorna är jättefina.
MAssor av fina saker har du hunnit med också.

teresa sa...

Lyckost du som kan få hemvävda mattor - det finns inget finare!
Gotlandsvantarna är underbara. Å halsvärmaren ser jättefin (o skön) ut. Ha det!

Gunilla sa...

Tass är tydligen också nöjd med mattes mammas mattor.
Jag tycker att dina nystickade saker är fina. Halsvärmaren verkar ha ett mönster liknande mösskanten, den i Nya Zealand-garnet.
Hoppas vi ses på lördag, jag ser fram emot att träffa Er.

Gunilla

Garntrollet sa...

Hej igen! :-)

Om Delight: det är lika ojämnt spunnet som Noro, men mjukare än deras Kureyon Sock. Jag har inte börjat sticka med Delight än...

Ha en fin helg.

frisky frog sa...

Vilka fina mattor! Din mamma är verkligen duktig! Jag blir så sugen på att ställa upp vävstolen, men var...
/Ha en skön helg!

Sandra sa...

Hej!
Jag söker efter ett par torgvantar med lock på. Kan du sticka sådana till mig eller vet var man kan köpa/någon som stickar? Hör av dig om du vet något som kan intressera mig :) Det är en julklapp till min mamma.
Mvh Sandra (sandrahansson@hotmail.com)