torsdag 31 december 2009

Sytyck 09

SYTYCK


Ja .....
så var de över för den här gången och de har varit skoj och svårt,
jag måste bara erkänna att jag inte är nån som skriver mönster, jag kan hitta på men jag kan inte få ner de på papper, de är stört omöjligt =)
Min utmaning var ju så här
"att titta åt ett oväntat håll efter ny inspiration, så din utmaning blir att skriva ihop mönster till ett alldeles eget plagg"


Och tittat har jag gjort.........
mätt hundar och stickat, funderat och vänt och "vridigt" suddat och rivit (se de rimmar =))


Men de är bara att inse att jag inte är nån skrivare, jag kan i stora drag förklara hur jag tänkt och stickat, men de är inte nått nån annan kan förstå.

Så är de och de är bara och gilla =)

Tanken var att jag skulle sticka och skriva ett mönster till en hundtröja, tröjan ska fungera till både en stor hund och en liten och alla mittemellan, och de gör den...... =)Men skriva ihop de =(


Så här "tänker jag" =)


Sticka resårstickning , runt runt , tex 60 maskor, 2 avig 2 räta runt runt till de blir lagom till din hund, till Tass var de bra vid 12-13 cm, då är de dags att öka en maska mellan varje avig, varvet efter ökar man med en mellan varje rätmaska , sticka några cm till på de här viset , prova ofta, när sticket kommit fram till frambenen är de dags att dela upp stickningen.


en tredjedel ska bli till magen och två tredjedelar blir ryggen ??


Jag tar 20 maskor och stickar slätstickning fram och tillbaks, när jag stickat ca 13-15 cm är de lagom för Tass att jag slutar och maskar av ( har du har en han hund får man sluta tidigare, annars kan dom inte kissa och de vill dom ju , ofta )
den här remsan blir basen för livremmen som ska hålla fast tröjan.
här ser man lite, längst ner på remsan tar jag upp maskor som ska bli livremmen , ca 10 -12 maskor allt beroende på hur tjockt garn man vill ha och hur stor/liten hund man har, man tar upp på båda sidorna och stickar på så att de möts på ryggen och går lite omlott avlutar med knapphål på den ena sidan och maskar av på båda sidorna, de syns en sticka på ryggen av Tass där ska de vara några knappar. På denna bilden syns ryggen ocskå, de är de maskor som är kvar (två tredjedelar från Halsen ) sticka dom fram och tillbaks så långt som de behövs för att värma ryggen på din hund.

så där ja , nu har jag skrivit ner hur jag tänker men har svårt att tro att nån förstår men jag har i alla fall försökt =)
Jag har gjort fem sådana tröjor och de gillas och ogillas av Tass inte att ta på men att prova =) de blir ju godis efteråt i belöning.
Tack Liisa, du har fått mej att tänka till lite (väldigt mycket =) )
men de har varit skoj, riktigt skoj.
Under tiden vi har hållit på så har jag kommit på en del andra "saker/egna modeller", vågat slänga mönsterna och prova själv , de har varit en revolution lika stor som Tant Koftas Uppifrån och ner kofta .
Jag märker att jag kan hitta på själv,
nu gäller de bara att jag lär mej att skriva så folk förstår det
eller så kan den som vill komma hem hit så kan jag visa live =)
för de vet jag att jag kan .
Men de kommer senare, har ju ett helt stickliv på mej att klara av de.
Nu ska jag ta och njuta av de som är kvar av detta året.
Må väl på er och ha de bra vi ses snart igen.
Eva.

12 kommentarer:

Rosenvante sa...

Jag förstår precis, så med mig lyckades du.
Gott Nytt Stickår önskar jag dig.

Kraxpelax sa...

KRAXPELAX

Monica Hansen sa...

Det blev jättebra!! Gott Nytt År:)

Maria i Falkenberg sa...

Det blev väl alldeles tydligt tycker jag :-)
Ha det gott på det nya året!

Ginas stickverkstad sa...

Så fin den blev .Gott nytt år.
Gina

Trollmamma sa...

Super kool !!! Ska försöka hitta ett bra garn att göra nått liknande till min korthåriga hund.
ha en bra dag !

Lena sa...

Tröjan blev ju jättefin en blandning mellan täcke & tröja :D
Annars har jag ett tips...att använda sig av alla färdiga GRATISMÔNSTER som man hittar på www.garnstudio.se under rubriken dockor & djur
Mvh Lena

frisky frog sa...

Fin blev Tass i alla fall, fast du inte kan skriva mönster. Eller, kan o kan... jag fattar vad du menar och jag har ju inte ens hund. Visst kan du!
Hur som helst önskar jag dig ett härligt kreativt 2010.

Anonym sa...

Hejsan vad fin vovven blev behövs nu när det är kallt jag bor i markaryd o här är svin kallt just nu halmstad är nog bäst på sommaren ge mamma tass en stor kram härligt namn föresten ha de bra Kerstin

Anonym sa...

Den blir bra i kylan.Bra med mycket färg så hon syns.Hon är en tålmodig och duktig fotomodell.God fortsättning och fortsätt inspirera oss med dina underbara stickningar./Ella.

Gerda-Thyra sa...

Oj, vilket fint stickat hundtäcke du har gjort och vad du har fått "tänka till" och prova när du konstruerade mönstret!
Tröjan blev urfin och lite annorlunda!
Själv så har jag sytt ett täcke till min vovve... man vill ju ha lite ombyten även på hunden nu i kylan!
Ska testa ditt mönster, modellen är nog jättebra på smala vinthundar!

Mari G sa...

hejsan

Kanonfint täcke ju :-). Jag gillar detta mönster för att det går över hela ryggen ända fram till svansroten, (gillar inte andra mönster där täcken slutar halvvägs på ländryggen=meningslöst ju).

Vad har du använt för garn??

Mari G