tisdag 29 april 2008

Tack alla

Tack för alla snälla komentarer om min Magic Light, de har gjort mej så glad, 33 komentarer är ju sanslöst många , tack så jättemycket.



Tänkte visa vad jag håller på med efter sjalen, började med en Clapotis ett mönster jag tittat ofta på, men inte kommit mej för att prova, men nu så, har andvänt Lucca Fino från Sannsticks ,den är skoj att sticka, har kommit så långt att jag släppt två maskor, snart tre och de är så roligt. Det är Clapotisen som ligger under strumpan, inte så mycket att se ännu.

Samtidigt håller jag på med Django sockan, är klar med en strumpa och lagt upp tvåan, den är så läcker, flätorna slingrar sej runt foten , den är så fin.

Så har jag beställt garn och mönster från Yll och Tyll, hoppas på att de kommer i morgon så jag kan få börja.

Stickcafet var som vanligt roligt lite nya ansikten, vi var i Varberg för första gången, skoj. Där var mång ny fina garn på borden , bla ett majsgarn som Kicki köpt på Garnhärvan, de var så mjukt, sannslöst mjukt.
Nästa gång blir det i Falkenberg.

Ser fram emot en härlig helg med konstrundan och ledig långhelg för maken, nu ska vi njuta av våren.
Ha de så gott all och må så gott.
Eva.

lördag 26 april 2008

Blockad sjal

Nu är Mystic Light färdigblockad , tycker att den blev fin , men inte så stor om man jämför med Mystic Water.
De är premiär för kort taget av maken, inte illa, de är allt lite svårt att ta sådana bilder själv.
Django sockan är ett mönster från Cookie A. Titta in och njut av hennes skapelser.
Är på väg till Varberg för att gå på stickcafe, jag ska hämta upp 4 glada stickerskor på vägen.

Ha en varm och go Lördag på er.

Eva.

fredag 25 april 2008

Go fredag på er

Tänkte visa min Magic Light den är färdigstickad nu, snyft, vet inte riktigt vad jag tycker ännu, har gillat mönster och att sticka den men den ser inte lika bra ut, ännu , ska tvätta och blocka den så vi får ju se senare.

Min Djangosocka har kommit över hälen och den gillar jag, flätorna snurrar så fint utmed foten.

Hon är duktig Cookie A, de är ju hon som gjort mönstret, borde bli geniförklarad.

I dag är det lite sämre väder, men de är ju April så vad annat att vänta.

Ha de gott på er.

torsdag 24 april 2008

Kul i naturendagen

Tänkte bara tipsa er i stockholmsområdet om en grej på lördag.


Min son är är på väg dit nu, de verkar vara mycket roligt som man kan prova på, är ni i närheten så åk dit med barnen, gå in och titta på sidan Kul i naturendagen där verkar att finnas mycket kul.

Och om ni är där kan ni ju titta lite extra på fallskärmsjägarna för en av dom är min lille(men säj inte den lille till han).

Ha en go helg på er.

onsdag 23 april 2008

De här växer också



Krukan stod i garaget med en trasmatta över sej, tog fram den i helgen och titta, de är en Kärleksört som fått för lite ljus, svårt att tro att den ska stå kraftig och grön med lila blommor tillhösten, men de gör den. Ge den bara lite tid.

Djangostrumpan växer också, ska börja på hälen strax.

I dag ska vi ha kalas för den lille som fyllt 21( kanske fel och kalla han den lille nu, men han är min lille ialla fall). De blir kantarellsmörgåsar och en annanaspaj med vispad grädde, gott och lagom onyttigt.

Ha de så gott på er och ut och njut av solen.

Eva.

måndag 21 april 2008

De växer

Ja verkligen både ute och på stickorna.




Mystick Light är så stor att jag fick ta två rundstickor för att kunna ta kort på den . Tass sitter med som måttstock på storleken av sjalen.


Nästa del kommer på onsdag.


I fredags kom första delen på Mystick Lace, vet inte om jag kommer att göra den, nu kikar jag på Garntrollets Lace så länge.


Juno är rätt tråkig nu , en lång transportsträcka innan de kommer lite mer diagramstickning.

Helgen har varit helt underbar, maken har slitit med altanen skrubbat och oljat in golvet, skruvat ihop möblerna och jag har servat med mat och kaffe.


Kommer en bild på hur de ser ut idag på altanen, de är ju bara möbler framme lite senare ska vi boa in oss med mattor, gardiner, dynor och en massa blommor och blader.


Den andra bilden är tagen uppifrån altanen ner på mitt växthus och stället där vi oftas äter på sommaren , körsbärsträdet skuggar när vi äter middag och där är kvällssol där på kvällen när vi sitter och grillar.


De börjar dra ihop sej nu.


Ps. Ryktet var ju sant, Helenas sjalnålar finns snart på Garnhärvan.


Firestartersockan vilar sej i form.


Må så gott på er.

torsdag 17 april 2008

Torsdag

Hej

Nu flyger jag igen, har varit på stickcafe, de är ju så skoj, igår stickade jag på Juno, den har kommit till de stadiet attt man kan ta med den på cafe.
Har nålat uppsjalen på en pall för att ni ska få se, lägg märke till den vackra sjalnålen som kommer från Helena , de ryktas om att hennes nålar och stickmarkörer ska börja säljas på Garnhärvan de vore ju bra så alla får chansen att köpa hennes fina alster( Obs, de är bara ett rykte).

Här kommer en bild på bara sjalnålen, den syntes inte så bra på de andra kortet.

Däremot fick Firestarterstrumpan bara komma upp på bordet och vända, de är ingen cafe stickning, har börjat intagningen på hälen, så de börjar röra på sej nu.
Men den måste vara dunderskön när den är klar för att jag ska göra den igen, så mycket krångel för egentligen ingenting, jo de blir ju en strumpa.


Maken har börjat fundera på att göra iordning på altanen, den ligger i vintervila nu, alla saker och möbler skruvas ner och läggs under preseningen på hösten för att vara redo för nästa sommar. Det är verkligen ett vårtecken om något, ett annat är att gatukontoret var ute och körde med sin sopmaskin och städade gatorna, härligt nu är det vår.

Ha de nu så gott på er, nu jag krypa upp i soffan med mitt sticke och titta på film med min lille sjuke son , typisk när man är sjuk film, Notting Hill (34 gången).

måndag 14 april 2008

Nytt upplägg

Jag har lärt mej ett nytt upplägg, och de blir så fint, det är "Tubular cast on", när jag såg beskrivningen verkade de helt omöjligt, men de var faktiskt inte så svårt, de är nästan alltid så att har man de väl i handen/på stickan så går de rätt bra.

Det är till ärmarna på min vita kofta, Printed silk från IK Spring 08, har varit lite dålig på att sticka på den, vet inte varför men så är de, nu är jag klar med fram och bakstyckena och har bara ärmarna kvar. Fortsättning följer...


Jag gick med i Stickameras Kal med Juno, började göra den i Elegant från TeeTee, men jag rev upp och bytte garn och stickor, nu har jag ett garn som jag köpte till "Araben med alla pärlor" och till stickor nr 2 ½, tycker att de blir lite bättre så här.
Har en lite tråkig utskrift, så jag blir sjösjuk när jag läser, så de blir inte så långt varje gång, utan jag måste vila mej med något annat.




I lördags klantade jag till de rätt rejält ! Tass hade långa klor och jag skulle klippa dom snabbt och lätt, visst hundar och snabbt och lätt går inte ihop, jag vet.
De slutar ialla fall med att jag klipper hål på pulpan på två klor, en på varje fot och va de blödde , pojkarna var iväg till apoteket och köpte blodstillande vadd, och vi gjorde små bandage till Tass små fötter.
Stackars lilla hund, hela helgen har hon gått omkring på små paket och sett förvånad ut, och tittat ut i stora välden där hon inte fått vara med i , om ni bara visste så många hundar de gick förbi här i söndags.
Jag skäms så in i norden, men de är sånt som händer, jag vet, men de är inte roligt när de händer.
Pratade med veterinären idag och hon sa att de inte är någon fara, men hon (Tass) får ha kvar bandaget några dagar, lite längre när hon går ut, för att inte riva sönder klorna igen.
Jag skäms som en hund :(
De kommer en bild på Mystic Light den växer så in i norden, den blir säkert lika stor som Mystic Water.
Må så gott på er.


onsdag 9 april 2008

Violer



Tänkte bara visa violerna i trädgården , dom är så söta nu, men fram i sommar kommer jag att bli tokig på dom för dom dyker upp överallt, men just nu gillar jag dom. De är vår.

Andra delen på Mystic Light har jag precis gjort färdig, lagom till att del tre kommer i eftermiddag.

Må så gott så länge.

tisdag 8 april 2008

I HP


Vaknade i morse av att maken talade om att , idag är ni i tidningen, skoj.

Hp var och gjorde ett repotage på Stickcafet på Fribergs konditori i Halmstad, och i dag var de i tidningen.
Här är en länk till Tidningen.






I mitten på bilden ser man min blå Mystic Water, det är jag i grön kofta , Kicki med röd halssjal och min mamma som sticker fram näsan i hörnet, dom andra är stickerskor som jag inte riktigt lärt känna ännu ( vet ju vad dom stickar på men inte namn och sånt) men de kommer, vi är ju så många att de tar tid , vi är mellan 30-50 stickerskor på caferna, inte illa.



I går gjorde vi Tass och jag) debut på Agilitytränigarna.
De var så ruskigt roligt, och vilken träningsvärk jag har idag, de ömmar överallt.
Tass och alla dom andra hundarna var så duktiga, alla klarade av de "fröknarna" hade planerat. Kommer att bli en mycket rolig vår med Agility.




Tass är en Dansk Svensk Gårdshund. Det är gammalsvensk och dansk lantras som var på väg att försvinna, tidigare har rasens namn varit Skånskterrier, har även kallats Råtthund. Just nu finns de ca 2000 registrerade hundar, men de blir fler hela tiden.



De om detta, har fått lite rapporter från Stickfesten i Väst, de har haft så roligt där . Nästa gång ryktas de bli om ett år , och då ska jag vara med....





Ha de så gott på er , i dag blir de en jättebra tisdag.

Måste bara tala om att Radio Halland ringde nu på morgonen , inte en chans att slippa , de gick direkt i radion . Fast de gick nog rätt bra ändå.

måndag 7 april 2008

Nu är det VÅR

Tänkte visa lite bilder från min morgon promenad med Tass. Forsytian blommar

Ett plommonträd som är på väg och blomma

Små plommonblommor.

Vad snälla ni är ni där ute, Tass och jag mår så väl nu, hon är stolt för allt beröm hon får, idag ska hon på sin första Agilitykurs, ska bli så skoj.

De skulle vara skoj att träffas i sommar Boel, vi får väl se om vi kan få ihop de.
Britt Marie , jag gör så med, har en garderob som jag gömmer tråkiga projekt, efter ett tag blir dom ofta roliga igen, eller så blir dom uppnystade och lagda på lagring.
Cilla din sjal blev jättefin, uddarna är hur bra som helst.
Bim hälsa din Tass från min Tass.
Ulricha du är som vanligt väldigt snäll, jag rodnar.
Ska bli skoj att läsa hur dom / ni haft de på Grötö, letar bland bloggarna.
Blir de någon ny Stickfest i Väst, omifall när? Jag vill också.




Mystic Light går vidare,färgen stämmer inte som vanligt den är inte så skrikigt röd, utan lite mjukare (?) i färgen .
Jag är snart färdig med andra ledtråden, tyckte de var lite knepigt med * 5* fick improvisera lite, när jag gjorde som de stod (som jag tyckte de stod) blev de bara minskning av tre maskor de skulle minskas med fyra, men som jag gjorde stämde de med nästa varv, så de funkar ju, men jag blir lite irriterad när de in stämmer helt. Hur gjorde ni.

I dag är de födelsedag här hemma, min lille son fyller 21 år, nu har jag inga småbarn hemma, han var ju inte så liten innan heller 194 cm är ju rätt långt.
Var uppe och gratulerade honom halv sex, han vaknade jättesnabbt, konstigt.
Kan de varit den vackra sången?

Må så gott på er, de är vår.

Glömde säja att jag gått med i en Kal hos Stickamera, det är Juno Regina , ska bli roligt, hade ju inget på gång nu ;-)

torsdag 3 april 2008

Bättre

Hej och tack så jättemycket för alla komentarer och åsikter om mej och min sjal.
Tyvärr så tycker jag inte mer om den, så vi får se vad de blir av de, kanske ska jag göra om den med ett annat slut, ta väck alienhuvudena och göra en ny udd.
Gillar de nya uttrycket som Mias man kommit på "ppks" (post performance knitting syndrome), kanske är de de som är felet.

Vad jag önskar att jag kunde krypa ner i Helenas väska och åka iväg till Grötö med alla stickerskor som är på väg dit, jag kommer mentalt vara med er och kommer att frossa i era bilder och berättelser efter helgen, nästa gång ska jag vara med.

Mystic Light , nu har jag bestämt mej de blir stickor nr 3 , då tycker jag att mönstret syns bäst, kanske försvinner flätan i kanten lite men så får de blir, måste ju bestämma sej. Tycker att de blir rätt fint när garnet börjar ändra färg.

Tass och jag var ju på Allmänlydnadskursen i tisdags näst sista gången, de går faktiskt jättbra, svårt och tro att den lilla hoppetossan faktiskt kan var duktig, men de funkar. Pratade lite fortsättning, fick reda på att de inte fanns plats på några Agilitykurser förän till hösten så vi får träna på själva så länge.

Trodde jag, när vi satt hemma och fikade framför Tvn ringde dom från Brukshundsklubben och erbjöd oss en plats i kursen som börjar dagen efter, ett snabbt och lätt beslut, givetvis tog vi platsen.
Var där i går på en första genomgång i går och de ska bli så skoj, kommer nog att passa Tass perfekt, gäller bara att lunga ner henne lite.

Så nu är de allt lite bättre, och så skiner ju solen och då mår man ju genast mycket bättre.

Njut nu alla som är på väg till Grötö ta de lungt och njut, ni har en hel helg framför er.
Ha de gott på er.

tisdag 1 april 2008

Ur Form

Hej
I dag är en riktigt tråkig dag, de är dimma ute och jag är riktigt ur form, men sådana dar måste ju också finnas.


Är klar med Laminariasjalen, den blev fin men jag är inte riktigt nöjd, fint garn , fint mönster och en rolig stickning men...

Får se vad som händer med den, den får ligga tillsej lite.


Har gjort bakstycket och ett framstycke på min nya kofta, den blir bra tror jag iallafall väldigt varm och go.


Började på MysticLight sjalen , gillar mönstret , hon gör så trevliga mönster Anna.


Håller på att riva upp en tröja jag gjorde för några år sedan, har använt den mycket men nu passar den inte längre, ska se om jag kan hitta samma mönster för jag gillar verkligen tröjan, en vanlig enkel tröja , v-ringad och i nån halv patent stickning, vi får väl se.


I dag ska Tass och jag på Allmän lydnad, de är ju skoj ialla fall.


Måste bara skriva om stickcafet jag var på i Lördags, vi var på hemslöjden i Halmstad, en härlig butik med mycket vackert att se på.
Där var mycket trevligt folk , och som vanligt var de så att jag nästan flög på vägen hem, de är så skoj och man mår så bra.


Akta er för att bli lurade idag, och ha de så gott på er.