måndag 14 april 2008

Nytt upplägg

Jag har lärt mej ett nytt upplägg, och de blir så fint, det är "Tubular cast on", när jag såg beskrivningen verkade de helt omöjligt, men de var faktiskt inte så svårt, de är nästan alltid så att har man de väl i handen/på stickan så går de rätt bra.

Det är till ärmarna på min vita kofta, Printed silk från IK Spring 08, har varit lite dålig på att sticka på den, vet inte varför men så är de, nu är jag klar med fram och bakstyckena och har bara ärmarna kvar. Fortsättning följer...


Jag gick med i Stickameras Kal med Juno, började göra den i Elegant från TeeTee, men jag rev upp och bytte garn och stickor, nu har jag ett garn som jag köpte till "Araben med alla pärlor" och till stickor nr 2 ½, tycker att de blir lite bättre så här.
Har en lite tråkig utskrift, så jag blir sjösjuk när jag läser, så de blir inte så långt varje gång, utan jag måste vila mej med något annat.
I lördags klantade jag till de rätt rejält ! Tass hade långa klor och jag skulle klippa dom snabbt och lätt, visst hundar och snabbt och lätt går inte ihop, jag vet.
De slutar ialla fall med att jag klipper hål på pulpan på två klor, en på varje fot och va de blödde , pojkarna var iväg till apoteket och köpte blodstillande vadd, och vi gjorde små bandage till Tass små fötter.
Stackars lilla hund, hela helgen har hon gått omkring på små paket och sett förvånad ut, och tittat ut i stora välden där hon inte fått vara med i , om ni bara visste så många hundar de gick förbi här i söndags.
Jag skäms så in i norden, men de är sånt som händer, jag vet, men de är inte roligt när de händer.
Pratade med veterinären idag och hon sa att de inte är någon fara, men hon (Tass) får ha kvar bandaget några dagar, lite längre när hon går ut, för att inte riva sönder klorna igen.
Jag skäms som en hund :(
De kommer en bild på Mystic Light den växer så in i norden, den blir säkert lika stor som Mystic Water.
Må så gott på er.


24 kommentarer:

Annela sa...

Ojoj, stackats lilla Tass tassar - men en olycka händer så lätt! Och jag är säker på att du gav henne nåt extra gott som tröst.

Ulricha sa...

Vilak superfina stickningar du har på gång!

Oh, det är så lätt att klippa för långt (vi klipper aldrig vra katter för jag är så rädd för att komma åt pulpa). På småhundar (chihuahua, typ) ska man klippa så att det kommer en lite bloddroppe, minns inte varför...

Ska du vara med Mystic Lace som börjar på fredag? Det är mycket KAL's igång just nu...

Ha det bra.

Sillen stickar sa...

OjOjOj! Va fina saker du stickar.
ville bara säga igen att din Laminaria är mycket vacker. När jag utvärderade min sjal så länkade jag tll din sjal. Blev sen lite nrevös om det lät som att jag inte gillade din. Så är det inte. Det var bara att jag vill ha längre toppar på kanten. Jag fattar inte hur de har lyckats med det med bara 3 omslag. På deras bild så ser topparna mkt längre ut. Glad vår!

Ann-Louise sa...

Stackars lilla Tass, och stackars Eva, som går och skäms. Efter vad jag har hört så är det väldigt lätt hänt. Kan hända den bästa, och det var ju det det gjorde nu!
Sköt om dig!
KRAM

Strumpstickan sa...

Ojdå, då är nog inte mitt röda nagellack nåt skoj för henne...

Stackars Tass!

Garnhumlan sa...

Usch ja, visst känner man sej som en riktig bandit när man gör illa nå'n som man tycker om.Speciellt om hunden har svarta klor är det väldigt lätt hänt att men klipper för långt. I hundaffären kan man köpa ett pulver i en liten burk som är bra att ha till hands nästa gång om det skulle hända igen. Man doppar klon i pulvret och håller kvar det en liten stund på klon som blöder, se'n kan hunden gå som vanligt igen. Hälsar Effie, Vanja +8 valpar och Plånken.

Marianne sa...

Dina sjalar blir fina, gillar speciellt ditt färgval till Juno. Jag har problem med garn till mina, jag blir inte nöjd med något av garnerna jag shoppat. Suck! Så nu har jag shoppat ännu mera kommer förhoppningsvis i morgon. Skall en tur på stan med dotter i morgon så det blir en glutt i garnaffärerna också.

antfarm sa...

Vad många sjalar du har sticat/stickar. Din kofta ser väldigt fin ut också. Jag blir våldigt sugen på att sticka på min kofta, fast jag har så mycket annat på gång. I så fall skyller jag på dig;)

Helena sa...

ML sjalen ser helt underbar ut!(allt annat oxå så klart!)
Jag är också med men har inte vågat börja ens....
Stackars vovven, hoppas att hon mår bra snart.
Ha det gott i vårvärmen!

LenaL sa...

Koftan blir urläcker! Har funderat på att göra en sån också, problemet är bara att det ligger så mycket före i kön :-)! Ny typ av uppläggning, bara det låter ju som om jag borde flytta upp den ett snäpp eller två, alltid lika kul och spännande att prova nåt nytt.

Ha det så jättegott!

Monica sa...

Stackars vovven! Men det är lätt gjort det där... Hoppas det läker fort så ni får ut och jobba igen. Följer med intresse era framgångar och längtar intensivt efter en egen hund att jobba med men så ser det inte ut att bli de närmaste åren...

Koftan! Så vacker stickning!

Ha det gott
KRAM
Monica

Bim H-D sa...

Lite synd om Tass, ja... Men, det är sådant som händer, ja. Eller tassar i detta fall? Hm, dock är det ju nog mest matte som lider, eller?
Och jag bara älskar din Printed silk, som jag har dreglat över i IK ja... Ehh, garnvalet var det då ja :P Som vanligt, hihihi...
Och ingen Mystic Light är påbörjad här än, nej... Saknar garn... var det där en upprepning på något sätt? ;)
Må så grankott...

Medea sa...

Vad hände med din gröna Juno Regina? Det var så härlig färg.
Den benvita koftan verkar jättefin. Spännande att testa nya uppläggningar o.dyl.

TvaNystan sa...

Den röda sjalen är helt underbar //E

gunilla sa...

Det är hemskt lätt gjort att klippa för mycket - vi har inte hund men katt och det är samma sak där. Men det gjorde säkert lika ont i dig som i Tass!

Boel sa...

Stackars dig och stackars Tass. Jag försöker inte ens kommai närheten av vår katts klor men eftersom det är vår så är han ute och bevakar sitt revir och kommer hem med den enas skråman efter den andra och ibland blir det utegångsförbud och då är han så olycklig.

Din kofta blir väldigt fin kommer att passa perfekt till sommaren

/Boel

teresa sa...

Hoppas att Tass, och du, mår bättre nu!
Ny uppläggning låter intressant - kan du inte berätta lite mer?!
Det blev ingen operation, snopet men skönt. I sista minuten ändrade sig läkarna o ville testa kortisonsprutot istället.. Har du fått det ngn gång?

Åsa sa...

Tänk att samma sak hände oss i helgen. Fast bara på en baktass. På apoteket kan man köpa en lapispenna som man sätter på klon. Det sa veterinären var det bästa och det funkar super. Men helt otroligt vad mycket det blör från en liten hundklo.
Kram Åsa

Dödergök sa...

Vilken vacker kofta du stickar på, supersnyggt mönster.

Det där med kloklippningen är inte det roligaste med att vara hundägare men man får ta det dåliga med det bra. Tass har säker glömt bort det redan.

Sussry sa...

Stackars lilla Voffsingen, men olyckor händer så lätt. Krama henne en extra gång från mig.
Du är så duktig och hinner sticka så mycket fint.
Var hittade du beskrivningen till den uppläggningen?
Kram och sköt om dig!

Lillan sa...

Hej! Vad kul att du hade kikat in på min blogg! Kollade runt här på din blogg, gudars vilka härliga sjalar du stickat. Kommer tillbaka och kollar fler gånger! Ha det bra :)

Ulricha sa...

Vad ska du ha för garn till Mysteriesjalen?

Peter ska få fotografera gaffelsjalen när han har tid (och vädret är ok).

Nina BF sa...

Var hittade du beskrivningen på den uppläggningen? Sökte på google men fattar inte så mycket avbilderna. spännande med nya grejor ju! Kram

Storjägarn´ sa...

Men, stackars Tass :-) Tur att det läker ihop. Ibland är djur snabba och då kan det gå galet....