fredag 28 november 2008

Isen växer

I onsdags var jag på stickcafe, de är så skoj, en del nya var där.
Lisa var där med sina sockar och fick hjälp att komma runt, skoj att kunna hjälpa till.
Lisa är arbetskamrat med min gubbe, undrar om dom pratar mycket stickning på jobbet? =)


Ja maken ja, han tvingas att känna efter på mina garn, känna hur mjuka eller hur sträva olika garn är =) , han hjälper mej med att skriva ut en del mönster men mer aktiv i stickning lär han nog inte bli.


Håller ju på med Issjalen och den växer fort, nu är den 37x37 och jag är bara på halva första ledtråden, kan bli stor.


Som vanligt så är ju Anna Dalvis mönster så läckra, Issjalen kan bli en favorit, den stickas runt och kommer att bli fyrkantig, mönstret upprepas fyra gånger , började i mitten och stickar utåt .
Nu är det helg igen och första advent på söndag, jag gillar de. I går satte jag upp våra utebelysningar och kransen kom upp på dörren, de är en mysig tid framöver med alla ljus och härliga dofter.

Vår gran för några år sedan, den klär man på kvällen dagen före julafton =)
Ja jag gillar verkligen julen.

Ha de gott på er och njut.

Eva.

8 kommentarer:

MonicaHansen sa...

Det ser verkligen juligt och mysigt ut med er gran:)

trevlig första advent!

Agneta sa...

Issjalen ser ut att bli jättefin

Ulricha sa...

Åh, den ser ljuvlig ut sjalen!

Jag kan inte få till det med virkmönstret du hjälpte mig med! Tror du att det skulle vara möjligt att virka först ringen med 12 fasta maskor, sedan de 10 maskor långa bågarna x 6 och sedan halvstolparna runt alla bågar nästa varv? Lite virrig förklaring. Men då slipper jag vända på arbetet...

Ha en trevlig helg och 1:a advent. Ps. Jag hade precis en liten flock domherrar utanför fönstret, fick dock bara jättsuddiga bilder :-(

Mags sa...

Jag tycker också om julen bara jag var frisk och orkade som vanligt. Laga mat och baka, fixa mys och alla gotter det har varit livet det för mig.
Men iår kommer vi att fira hos dottern och glad är jag för det. Maken får allt dona mest här hemma om han vill.
Jag stickar sockor med riktiga flätor nu, ett vackert rosa ullgarn. Mönstret fattade jag inte ett dugg av så jag räknade ut ett eget som funkar lätt. Fy för mönster...som jag repade och svor, maken fick också hjälpa till och räkna för att jag skulle få ordning på det hela.
Trevlig helg

annmari sa...

Hihi, jag trodde det var isen på Isbanan i stan som växte. Trodde jag skulle få se ett foto därifrån. Men detta var ju mycket finare :-)

Sanna sa...

Din isjal är bara helt underbar!!! Tyvärr har jag inte kommit gång med min egen ännu och inte vet jag om det blir något före jul heller. Nöjer mig med att se din växa så fint.

Ha nu en underbar advent.

Kramar
Sanna

Eva S sa...

Den issjalen lovar gott.
Visst är det trevligt med advent och jul. Har fixat och donat med gardiner och ljusstakar. Gubben har hängt upp stjärnor och utebelysnig. Även hjälpt mig med gardiner då mina knän inte tycker om att hoppa upp och ner på stolar för att nå upp. Önskar dig en riktigt fin första advent.
Må gott

Anonym sa...

Gud, vilken fin julgran! Den vackraste och finaste jag någonsin sett! Ohhh, jag bara älskar jultiden - den är sååå sagolik!.. Trevlig advent!
Olga