fredag 16 april 2010

De är mycket nu............

Ja de är de och mycket kommer i från de "lilla" molnet i från Island.


Dottern ringde och var så glad, hon var i Åre och hade kommit dit på standby från Stockholm , kompisarna som bokat kommer med nästa plan, bara mysa med skidåkning och vänner hela helgen.
Hon lät så glad =)
Men sen kommer de inget plan dom är inställda så tösen sitter ensamen i en stuga i Åre.

Sonen var på Gotland i går kväll han skulle flyga ner i dag till Halmstad,
flyget inställt ,
men han hade jättetur som med hjälp av
Båt,
militärterrängbil,
taxi,
tunnelbana ,
nattbuss och tåg kom i väg ändå ,
så i morse stod han på ett tåg som stannade till på centralen i Halmstad,
blev överfallen av en glad Tass (hund!!) och fick rena kläder i en väska av mej sedan fortsatte resan till flickvännen i Lund.

Detta är ett rekord ,
hans minsta "vara hemma i Halmstad på helgen tid" ,
5,5 min, men den tiden kan putsas, för detta var ett tåg som pausade 5 minuter de brukar dom inte göra så nästa gång slår vi de =)Men de är ju inga bekymmer som mina barn har med molnet , de är många som sitter riktigt illa till, som inte kommer hem eller i väg på semester, väntat i flera år på resan och så blir de inget.

Hoppas att de löser sej i helgen så att alla kommer hem och tillbaks som de är tänkt.


Lite läbbigt att se hur lätt vardagen kantrar.

Läbbigt är ju också att dagen för den lilles avresa till Afghanistan ändrades nu i veckan, nu ska han åka den 11 maj istället för den 18 , nu tappar han veckan hemma med mamma , illa.


Men bara och gilla.
Måste åka för att kunna komma hem.


Stickat har jag gjort, dom tvåfärgade sockorna är klara och jag har börjat på ett par nya, jag är mitt inne i ett sockstimm.Virkningen med Garntrollet går inte bra, jag blir så irriterad på att beskrivningen och mitt virksätt inte går ihop,
de blir en helt annan sjal som jag gör inte alls som de ska vara och Garntrollet är redan klar så de kan ju inte vara fel på beskrivningen,
de måste vara sättet som jag tyder den på som de är fel ,
men skit i de jag gillar att sticka =) så då ska jag nog göra de istället.Kan virka en annan dag.
=)
I veckan kom ett tjockt kuver från Marita Rolin, de var 2; pris i en av Stickameras Påsktävlingar mjukt och mysigt Manos Silk Blend ,
jag har börjat att sticka en Haruni av det men kommer nog att riva upp de,
för jag såg på en för mej "ny blogg" att Vifflan har stickat första partiet av Harunin i slätstickning och de är så snyggt,
tror att jag ska prova på de, titta in och se så fint de är hos henne.Annars så levs de som vanligt här , i dag ska maken och jag prova på att grilla premiär för i år. Mysigt.
Ha de gott

6 kommentarer:

Lil sa...

Ja, verkligheten kan ändra sig snabbt. Det har vi ju erfarit de senare åren...Tänker på tsunamin, jordbävningar, översvämningar, ekonomisk världskris, m m och nu då vulkanutbrott. Människan kan inte alltid förutse förloppet av det som händer, i ett längre perspektiv.
Grattis till din härliga vinst! Vilken fin färg på garnet. Läckert! Dina stickade sockor är jättesöta och de lila-randiga gillar jag supermyckat! :)Ha en skön vårhelg!

Rosenvante sa...

5,5 minuter en hel evighet ju......men inte när man vill göra nått mysigt, roligt , skönt och positivt, för då är de minuterna sååååå korta.
Trist att all tid bara försvinner mellan er, men som du skriver, han måste ju resa för att komma hem.
Gillar verkligen de svartvita strumporna, hur fina som helst.
Grattis till vinsten och en trevlig helg.

Mia stickar sa...

Så fina dina tvåfärgade sockar! Verkligen läckra. Har haft min svärson på Gotland, han ska också iväg till Afganistan.

Eva S sa...

Här händer alltid något nytt! Härliga tvåfärgade sockor. Visst är Manos silk blend ett härligt garn. Ska bli roligt se vad det blir av det. Det där askmolnet känns lite läskigt. Ha det gott

Stickfantomen sa...

Det kan allt kantra rejält ibland ja. Vilken tur ändå att lillgrabben har en så snäll mor och far. Men stackars lilla Tass vart väl snopet långnost när det blev så blixtsnabbt och grabben fick åka igen.
Dina sockar kändes otroligt läckra när jag såg dem IRL på Fribergs. De borde få heta Rallysar, en bra fartig känsla i dem.
Ha det gott.

Anneli sa...

Hej, vilka otroligt läckra sockar med zig-zag mönster! Har du något mönster att sälja?
Mvh, Anneli Andersson
anneli@kjellssons.se