tisdag 14 april 2009

Ursäkta och God Morgon

God Morgon för att de är tidigt för mej, har varit och lämnat sonen med flickvän på stationen (Om nån undrar varför jag inte bloggar om sonen och missionen han ska på , så är de så att jag inte får blogga om de =( Kanske slinker nått förbi sekretessfiltert )).

"Uppdateratefter tidningsläsning.
Om ni är nyfikna på Oskar och vad han ska göra så är han med i Hallandsposten idag, mer om Oskar och mindre om missionen. Länk till Lokaltidningen."


Så passade Tass och jag på att gå en sista runda på stranden (15 april- 15 september får hundar inte vara på stranden)Ursäkta då, jo jag har hämtat Swallowtail sjalen från nålarna och källaren, den blev faktiskt väldigt fin när den legat till sej lite, de är precis som om garnet växt lite och färgen är inte så bladdrig längre, knepigt, var ju rätt missnöjd med den i går och helnöjd idag.........Swallowtail av Evelyn a Clark, garnet är Fyberspates Lace Yarn, färgen Heather Stone, mindre än en härva 100g dubbeltråd.
Tog ett kort på några bollvivor ? i trädgården också, bara för att dom är så söta.
Ha de riktigt gott , de ser ut som om de blir en bra vecka för stickning.
Eva

20 kommentarer:

Katarina sa...

Så fin. Gjorde du enligt mönstret eller ökade du storleken? (tyckte min blev liten)

Eva sa...

Sjalen är helt underbar!
Eva i Lund

Dödergök sa...

Nu blev jag ännu mer säker på att jag bara måste sticka den där sjalen. Mönstret är ju så otroligt vackert. Hur stor blev din egentligen? Jag vill nog också göra min i dubbelt garn eller något lite tjockare garn, jag har för dåligt tålamod för spindeltunnt just nu.

Mia stickar sa...

Sjalen ser jättefin ut! Å vad jag blev längtande efter mina vita bollvivor men de är ett par månader bort än!

Helena Stickglad sa...

Din sjal är helt underbar, måste nog göra den jag också!
Hoppas Tass och du hittar andra "jaktmarker" under sommaren, Harry Terrier och jag tog också sista rundan på våra strandängar.Vi får rätta oss efter samma datum som Tass och du.

Rosenvante sa...

Vad vacker sjalen blev. Ja, det är väl en av nackdelarna med att det blir vår att inte få vara ute på promenad med lös hund längre, det kommer att bli kämpigt för Ines också att vara kopplad. Annars så längtar man ju bara efter den här årstiden och all knoppning. Man bara njuter av alla vackra blommor som kommer. Det är dock något visst med våren.

Merete sa...

Sikke et fint sjal. Jeg er også vild med opskrifter fra Evelyn A Clark. De er så gennemarbejdet og nemme at finde ud af.
Merete

Maria sa...

Wow, sjalen blev jättefin!! Jag måste nog sticka en till för min blev en pytteliten sjalett bara....

ANNA-LYS sa...

Visst får du ha hunden på stranden under den perioden, fast bara på hundbadet på Västra Strand, invid Aleskogen.

Susilull sa...

Kul att se din Swallowtail, jättefin! Håller på med sista mönsterdelen på min nu, efter att ha stickat om sisådär en 20 varv!! Var ju tvungen att ändra lite i mönstret och göra den större... men nu är jag nöjd, hoppas bara garnet räcker!!

Ingalill sa...

Underbar!
Mönstret står på min att-göra-lista sedan en tid tillbaka. Men jag velar fram och tillbaka när det gäller vilket garn jag skall införskaffa. Blev väldigt förtjust i din färg.... men hittar den inte på någon site med det garnet. Kan man kanske få en liten ledtråd var garnet är köpt?

LenaL sa...

Så ljuvlig den blev! Och så glad man blir av alla blommor som börjar sticka upp nu. Hoppas det blir en sån där underbar, lite långsam vår, så vi får njuta länge av den.

Ha det så jättegott!

teresa sa...

Vilken härligt vacker sommarsjal! Du kommer att bli superfin i den! Ha det fint!

Call design sa...

Vilken sjal, så fin! älskar själv sjalar och kan inte har för många av dem!

och våren är kommen, jippie!

Garntrollet sa...

Supersnygg Swallowtail! Att ett nystan räckte, med dubbelt garn.

Vilken fin blomma, den har jag aldrig hört talas om. Hoppas att allt är bra.

frisky frog sa...

Sjalen är kanon! Har diskuterat sjalar och olika spetsmönster med Kicki och nu har jag bestämt mig. Mönstret är nerladdat.
/Ha det gott i vårsolen!

Bim HD sa...

Åh, vad läcker den blev, din
Swallowtail... min blev liten - och mönstret syns dåligt. Kan det beror på garnet möjligen ;)
Och NI verkar verkligen ha härligt väder!!!
Må så grankott...

Samtal från min trädgård sa...

Som tidigare, så snygg sjal! Garnet måste vara en dröm att sticka med.

Metta sa...

Kan bara samtycka. Din Swallowtail ser jätteläcker ut. Har just blockat min och upptäcker att den är ganska liten. Måste ha med garnet att göra. Förståndigt att sticka med dubbelt garn.

Ha en bra vecka!

Annapuh sa...

Swallowtail blev helt underbar!! och jag tycker också den ser stor ut!?
Mvh Anna