tisdag 23 februari 2010

Anar ugglor i mossen =)

Här händer de grejer .

I går när vi skulle lägga oss, skulle bara släppa ut Tass för en sista kiss i trägården, då dånade de till på altanen !!

Vår altan har tak och har väggar åt tre håll (mest glas), den fjärde väggen är helt öppet (än så länge), snön och annat yr in på altanen , på gott och ont.


Jag tittar ut och anar något med vingar, feg som jag är så tar jag och backar in och sträcker kameran ut genom altandörren och tryckte av.


Detta är vad som fastnade, längst inne i en hörna satt en liten uggla eller liten o liten 30-40 cm var den nog, den har små horn så jag tror allt att de är en hornuggla, eller var tror du Garntrollet.Vi lät den vara, vet inte riktigt ur man ska reagera och agera när man har ugglor på altanen (eller i mossen).

Hoppades bara på att den inte skulle vara skadad.


Sen kunde jag knappt somna för jag låg och tänkte på den lille stackaren, tänkte att han kanske skulle frysa ihjäl som värst .


Men när jag kom ner i morse så gick jag igenom allt och tittade bakom alla möbler och högar ( alla trädgårdsmöbler och krukor är inpackade i presseningar ) där är mycket plats att gömma en uggla , men som tur var så hittade jag inte ens minsta fjäder , så allt har nog gått bra.

=)
Skönt
Jag har stickat en egen mudd och har nästan fått ner den på papperet också =),
de är en blandning av engelska och svenska sticktermer , får nog jobba lite på de.
Gillar tummen som är stickad med vriden resår.
Garnet är okänt för mej och jag vet inte riktigt hur de kommer att bli efter användning och tvätt, men än så länge är de godkännt.

Stickor nr3 och garnet är Sandnes duett mini.
I kväll åker jag "skidskyttestaffet" så de är nog dags att börja ladda nu
=)

Ha de gott och njut av de vackra omgivningarna.
Eva

17 kommentarer:

Malin sa...

Jättefin mudd!

Agneta sa...

Snygg mudd. hoppas du får ner mönstret. Blev sugen på den.

Mia stickar sa...

Trodde altantaket rasat in när jag började läsa! Fåglar kan vara ganska groggy ett tag när de flygit in i nåt. Inte ofta man får se en uggla på nära håll! Fina muddar!

Garntrollet sa...

Åh... vilket fint besök! :-) Fin-fin uggla. Tror också att det är en hornuggla, storleken stämmer (jag själv har aldrig sett någon). Teckningen på vingarna ser definitivt ut som en hornuggla, lite trädstamsmönstrat. De flesta fåglar brukar flyga iväg för egen maskin, om de inte olyckligtvis bryter nacken. Så förmodligen var den nog bara lite yr efter kraschen (kanske jagade den något byte...).

Vilka fina muddar! Ha det bra och see you on Facebook :-)

Anna sa...

hej jag trodde det var altantaket som rasade in när jag började läsa, tycker var och varannan idrottshalls tak riskerar att rasa in, men hoppas ugglan var ok!

dina halvvantar är jättefina, det är ett mönster jag skulle vilja testa!

ha det gott!

Rosenvante sa...

Vilken upplevelse. Det är så sällan man får se dem på riktigt och så dyker det in en på din altan. Skönt att det gick bra för den också.

Skogswilden sa...

Visst är det en hornuggla! De svälter så här års och dyker upp lite varstans, när som helst, ibland döda, ibland levande. Lite gnagare och mycket snö.

/Skogswilden (Knitarinas make)

Dabelin sa...

Riktigt snygg mudd!
Hoppas verkligen det blir ett mönster, jag behöver muddar på jobbet...

Oh, vilken chock med ugglan!
Skönt att den klarade sig!

Stickfantomen sa...

Hihih du har lyckats fånga nattflygaren som brukar dra förbi vårt trädgårdsfönster mellan 22 och 02. Jag hade mina aningar om att det kan vara hornugglan. Har sett sådan här förut, i granhäcken mot vår trädgård.
Ser fram emot ditt mönster för jag vill gärna stickan de fina muddarna.

Knitarina sa...

Underbara muddar, särskilt Hermoines! Konstigt att min käre make Skogswilden inte kommenterade dem i sitt inlägg utan koncentrerade sig på ugglan...

Filimarans Funderingar sa...

Vilka underliga besök man få , vi hade också besök av ett djur men ett större sådant. Kolla in min blogg får du se vad det var för något som vi fick påhälsning av.

Sara sa...

Oj, läskigt med en uggla på altanen. :O

Annika sa...

Spännande med ugglan. Tur att den klarade sig! Det är fina muddar du har gjort.

Pärlmudden sa...

finfina muddar!! Hoppas du får mönstret på print. Kanske skulle testa att sticka flätor.... Det är ju så fint, men jag har aldrig provat. Har fått för mig att jag inte kan sånt.
tur att ugglan verkade klara sig bra.
Ha det gott!
Vårlängtanskramar
Ann-Louise

teresa sa...

Vilken rar historia o vilken tur att det finns ett Garntroll att tillgå i dylika fall... Skulle också vilja ha en egen uggla...
Tack för hälsningen, den värmde.

Samtal från min trädgård sa...

Vilket celebert besök, tur att vi får expertkommentarer ifrån Garntrollet! Trodde nästan, innan jag läst färdigt, att snön hade fått taket att rasa in.
Ha' det gott.

☆ Virkaholic ☆ sa...

Du har en utmärkelse hos Virkaholic!!
http://virkaholic.blogspot.com/