söndag 15 mars 2009

Vad har hänt här då?

Ja , här har de inte varit så mycket som hänt, i går var jag i väg och röntgade huvudet, så de är gjort.
Hoppas att dom såg nån form av aktivitet där, vore hemskt om dom upptäckt att de var tomt där =)


Mermaid är badad och klar, efter badet var jag tvungen att korta av ärmarna, har ju provat hela tiden för att få dom okej, har ju hört från andra Mermadstickerskor att ärmarna lätt blir för långa så jag trodde jag varit upp märksam nog, men inte , efter M torkat och jag skulle prova den på så gick dom långt över handen och de var ju inte så skoj.
Så jag fick ta tag i SAXEN, efter att jag sytt med maskinen så vågade jag =)
Detta åkte av.


Och de blev bra nu är de lagom långa, jag fick ju sticka om i-cordkanten men de gick rätt snabb och blev rätt bra, så jag är nöjd, har redan visat upp den för några stickerskor i Falkenberg och den blev godkännd.Tack för alla komentarer på förra inlägget, 35 st, jag tackar och bockar .
YYY

Jag har börjat på en tröja ut boken Custom knits, de är en ribbstickad tröja som stickas uppifrån och ner, och när jag väl fick kläm på mönstret så växer den fort, de är knepigt men de känns som om de går fortare att sticka på de hållet, knepigt.


Färgen stämmer inte riktigt de är mer klargrönt, garnet är soft silk från Garnhärvan, de har legat till sej lite här hemma tills nu.Har varit sugen på en ny tovad väska ett tag och i veckan tog jag tag i de, tog några entrådiga garner som jag haft ett tag, nystade upp och stickade dom tre ihop, så går de lite fortare och blir lagom tjockt.
Tovade den två gånger i maskinen sen var jag nöjd.
Har sytt ett foder med några fickor och broderat lite och pyntat på väskan, är ju ingen mäster fotograf , men man ser ialla fall lite av den.
Kiki tyckte att den gula delen av väskan liknade en maskrosäng och jag kan hålla med henne.


Får se om den fungerar att använda, hoppas de, i vart fall så var den väldigt rolig att sticka och pynta.
I morgon är de Måndag igen, tänk vad fort de går, snart Grötö.
Ha de riktigt gott på er alla.
Eva.

11 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Du är modig du, som vågar klippa i det stickade. Och vilken väska! Den är ju hur snygg som helst!

Rosenvante sa...

Oj, att du vågade klippa, tur det gick bra. Väskan är ju hur snygg som helst. Blev extra piffigt med brodyren och knapparna. Hoppas du får något klokt svar på röntken nu då.

Anonym sa...

har du lust att berätta varför du skulle röntga huvudet, jag har förstått att du mår dåligt, men inte hittat på bloggen riktigt vad det handlar om. om det blir för personligt så låtsas som det regnar, det gör det ju ändå så ofta.

annan

Stickfantomen sa...

Hoppas nu att rtg-resultatet ger lugna besked.
Va? Där ser man minsann, och tack för tipset om vad göra med för långa ärmar på blockat och monterat. Väskan är väldigt fin.

Anonym sa...

Du är så duktig och gör fantastiska saker.Väskan är underbar.Nu blev jag inspirerad att ta efter.Jag har också en hel del entrådigt som ligger.
Hoppas du får lugnande besked från röntgen.Kram/Ella.

Eva i Halmstad sa...

Hej
I och försej så regnar de så jag behöver inte låtsas =)
De är så att jag haft migrän en tid, några år, nu på sistone har de blivit värre. Sen tappar jag synen på ena ögat när jag ligger ner, så doktorn ville titta lite i huvudet för att se att allt är okej.
Nu på onsdag ska jag till nevrologen och ta ultraljud på halsen, de var nått om hur fort eller sakta blodet går igenom huvudet?, de är tur att de inte är jag som är läkare, förstår ingenting.
Hoppas att dom som kan förstår de dom ser.

Ha de gott på er.
Eva.

teresa sa...

Nä, det kan knappast vara tomt i ditt huvud med alla dessa vackra hantverk!! Fin väska.

Anonym sa...

Aha, jobbigt med migrän, har också haft slängar av det men det var under graviditeter sen försvann det. Sedan kom annat och röntga huvet har jag gjort massa gånger pga min kroniska sjukdom, alltid hittar dom nåt, så själva undersökningen är inget att känna oro för, eller hur! Då ger stickningen mig den meditation jag behöver. Tack för att du delar med dig.

Annan

Knyppeltanten sa...

Underbar väska

Annela sa...

Du har nåt att hämta hos mig :)

Pia sa...

ouiii, så läskigt att klippa av. Krävs mod och det har du. Ha en fin kväll.