måndag 28 september 2009

Smakar de så kostar de !!

Jag kan bara hålla med.


Nu i veckan som varit, så var vi och hämtade den lille i Karlskrona sedan var jag på Sy och stickmässa i Borås, och de var väldigt roligt båda två sakerna, men så slut jag är nu, i lördags och söndags så gjorde jag ingenting och med de menar jag ingenting, satt och tittade på Vm i cykel och fattade ingenting, huvudet ur fuktion och kroppen inne på lagning.





Eftersom jag är som jag är, så ska jag inte göra två saker tätt in på varandra, de tar helt musten och kraften ur mej. Bara att gilla.



Men nog om det nu.







De har varit så roligt !!
Maken och den lille med medalj =)
Jag tycker att medaljer är rätt tramsigt, men för militärer är de väldigt viktigt, Oskar fick två men har bara en på bild =)



Fick hem den lille för ett litet tag, han har redan nya ansökningar om nya missioner ute och får han som han vill (inte jag) så är han snart i väg ut i världen (Afganistan)igen.
Han har också sökt skola som börjar i höst i Uppsala (Yll och Tyll) vi får se om han kommer in där.
Bara och vänta och gilla läget.



Så var de stickmässan, de är allt ett litet himmelrike, garn överallt, trevlig mäniskor som jag mötte, många som jag kände igen från nätet och en del som kände igen mej eller delar av mej (väskan)från bloggen.




Mycket att se och mycke att handla, jag hade fyllt plånboken och var väl förberedd när jag gick in genom portarna.

Tyvärr så i efterhand så ser jag att jag bara fick upp kameran en gång, men de var ju inte illa de, de kunde ju varit så att jag glömt de helt =)



Gick en woorkshop med Vikangarn i skuggstickning, de var skoj och väldigt enkelt när man tittade ordentligt =)
Viveka är väldigt trevlig och bra att ha och göra med.

Träffade Liene och tittade på hennes garn, mycket fint.
Trevligt att få träffa henne också.


Så var jag och hälsade på Rachel och klappade på hennes garner ,Garnpaletten , Rachel var snäll och lät mina Tant Kofta koftor åka med henne till Borås, Tack Rachel, hoppas du fick sålt en massa av dina garner , ses på Onsdag =)


Så var de då dags för den stora träffen med Tant Kofta ,och jag kan bara tala om för er alla som inte hade möjlighet att träffa henne där , hon är faktiskt lika trevlig och go i verkligheten som hon är på bloggen.
Tant kofta till höger och Biblostick till mittenoch till vänster en som utnyttjade de goa stolarna ( på mässa är alla stolar extra goa)


De var så skoj att se alla koftor och bilder på koftor som fans där och koftor som gick förbi, ja faktiskt, Maria kom gående i sin fina kofta.
Jag köpte givetvis de fina kompendiet med Koft mönstret, gillar ju tekniken hon lär ut, och vill ha de på pränt.



Så var jag runt och krafsade i alla montrar handlade och hade mej, då när allt var som roligast så tog mina krafter slut, de var bara att backa ut och tacka för mej,
efter lite medecin och vila i bilen åkte jag hemåt fullt nöjd med mina intryck av den här dagen.



Nu är de måndag och jag är snart i ordning igen =)



Fick precis en komentar av Lena ,hon undrade vad Tass och jag tagit vägen.
Här är Tass , hon ligger och finvilar i soffan, de regnar ute så hon vill inte gå ut (min hund =) )
hon gillar också soffan med en filt men stickar inte.

Ha de gott på er alla och ta de lungt och se till så att krafterna finns kvar för att sticka lite också.
Eva.

måndag 21 september 2009

Jag har varit på loppis !!



I lördags var jag både barn och makfri, efter en promenad med Tass så blev jag akut sugen på loppis, funderade lite på en som passade och satte mej på cykeln, de hör inte till vanligheterna att jag är på loppis (eller cycklar ) men idag var jag de dags.

Brukar beundra andras fynd på nätet och sukta.

Idag skulle jag göra fynd =)

Gick runt hela bygget utan att hitta nått, men långt inne i en hörna hittade jag en låda som de stod Singer på och jag blev intresserad , öppnade och hittade en stickmaskin =)



Kunde inte låta bli att köpa den, loppiskillen visste inte om den var komplett eller ej, men de var helt okej att lämna tillbaks den om jag inte fick igång den.


Så jag betalade de "höga" priset 100:- .
Tycker allt att de är ett bra fynd.


Nu sitter jag med en stickmaskin och har inte en aning om vad man ska göra med den, finns de någon som vet nått bra ställe där jag kan hitta information.

Jag ska som tur är till Borås på fredag och jag hoppas på att de finns någon försäljare som har en stickamaskin uppe, så jag kan se hur den ska fungera =),
min är ju den enklaste maskin som finns helt utan finneser , så de borde väl inte vara omöjligt att få den att fungera (om nu bara alla delarna är med), men jag har inte en aning om hur jag ska göra.


Tills dess får jag lita på stickorna, de är ju ändå de jag gillar, fast de lockar lite med maskin.


Måste bara berätta lite om de nya sockgarnet som jag stickar i nu ( Hazumi från Nyansera ), är klar med första socken och jag är jätte nöjd, tycker att fastän de är ett melerat garn så framträder mönstret riktigt bra, melerade garner brukar ju äta mönster.

Gillar spänsten i garnet eller hur man nu säjer.
Mer info på Ravlery
Tass gillar de också =)

I dag eller i morgon så kommer de ett nytt garn från Nyansera i lådan , de är Treven och ett prov på Eldoria som kommer ska bli så spännande.


Spännande är de också i morgon, ska hämta hem Oskar,
fick Sms i går att han landat i Sverige , så nu ska dom prata igenom de som hänt med varandra och med lite special personal i Karlskrona,
och i morgon är de parad med medaljutdelning, pompa och ståt, de ska bli skoj att se .

De är så skönt att dom är hemma och inget hemskt har hänt , värsta fysiska skadan är ett brutet finger och några skärsår (inte Oskar)

Idag ska jag vakta brevlådan, kanske är de garn i den idag =)
Solen värmer idag, jag sitter på altanen och njuter av alla blommor som blommar nu ,
20 September, härlig höst.
Må väl
Eva.

onsdag 16 september 2009

Nu är de höst



I morse när Tass och jag gick vår morgonrunda så slogs jag av att de är höst, ljuset var annorlunda och de var kallt och friskt i luften.


och eftersom de är höst så har jag passat på att börja på ett par höstsockar, de är mitt favoritmönster, mycket flätor är de, finns i boken The Ultimate Sock Book och heter Estoninan socks,
jag har stickat socken flera gånger förut , gillar de verkligen, men jag sitter med näsan i boken hela tiden för att inte komma fel i flätorna.


Garnet är en ny bekantskap, de kommer Nyansera.se Kvalitén är Hazumi och färgen 'Greenday' de känns som ett väldigt bra sockgarn, ska bli spännande att se resultatet =)


Återkommer med fler bilder senare.




Om en vecka är den lille hemma, vi hämtar honom på Tisdag i Karlskrona ska bli så skoj.


I våras kändes de här 4 månaderna som en evighet, men de gick rätt fort ändå =)
Skönt




Boråsmässan besöker jag på fredagen, jag hoppas på att jag träffar många trevliga stickerskor där, ska höra med en fd. strumpsticka om vi ska fika, skulle vara väldigt skoj, jag har ett garnnystan i handen, bara så att du /ni känner igen mej =)
Men de är mer än en vecka tills de är dags.

Ha de så gott så länge, jag ska sätta mej på altanen och sticka i höstsolen.
Eva.

måndag 14 september 2009

Tass fick besök =)


Ja, i helgen kom Jack grannhunden som jag passade när han var valp på besök.

Dom två är verkligen glada i varandra och de var hålligång hemma hos oss, först inne i huset, Jack var tvungen att kolla så att
allt var och luktade som de skulle, sen ut i trädgården.
Dom satt en stund på trappan och pratade, sprang 100 varv på gräset. Men sen hittade jag dom i komposten då blev jag lite fundersam.


Sen var de spring igen, Tass blev lite trött på kavaljeren efter en stund så hon..............ja hon hoppade upp i trädet för att komma i från han. Men skoj var de att ha Jack hemma en stund. Tass sov som en stock sen =)


Nu ska jag sticka, fick fina nystan på posten i dag , Tack Gina.Må så gott på er alla och njut nu, innan regnet och rusket kommer och vi tvingas att sitta inne och sticka hela dagarna.

=)

Eva.

söndag 13 september 2009

Ur linneskåpet

En blogg som jag ofta tittar in i är Agatas Fynd och fantasier, där visar hon så mycket fina saker både gammalt och nytt, och i går visade hon gamla linnehandukar , de var oklippta handukar från Oskarströmms väveri, jag har haft en släkting som jobbade där och jag hittar lite av alla hennes handukar i mina gömmor. Jag brukar plocka fram dom lite då och då och bara njuter av kvalitén , tycker de är skoj att se alla gamla företags namn som är invävda i kanterna, en höjdare är Soliden och Svenska Amerika linjen.

Visst använder jag dom också, men jag har sparat de unika och använder bara dubbletter.



Tänkte bara visa .


Ha de gott på er.
Eva



Föresten, jag har lagt undan vänstervantarna (Gotlandsvantarna) dom ska få vila några veckor, sen blir de två högervantar.
Tack för alla kommtarer om vantarna, vi får se när dom blir klara hur jag ska göra med dom, kanske kan de bli något att lotta ut, får fundera på de.
Tänd några ljus och njut idag.
Eva igen =)

fredag 11 september 2009

Skit också..........

Jag blir så trött på mej, jag är så korkad och trög.


I går satt jag och var så duktig med mina Gotlandvantar, blev rätt trött på bladrankor och ronerosor, tänkte att de dröjer innan jag gör dom igen, men de var i går.


I dag när jag skulle göra tummen så ser jag................


Jag har gjort två vänstervantar !!


Så hur gör jag nu, ska jag riva upp vänstervante 2 (nästan alla trådar är fästa, duktig Eva) eller ska jag sticka två högervantar, jag blir så trött på mej.


Antar att de blir två nya vantar , fast jag är trött på mönstret, dom blir ju fina och varma.



Nått helt annat, vi har börjat räkna ner, den 22 september är de färdigt för Oskar i Afrika, vi ska träffas i Karlskrona där de är högtidligheter med medaljer, pompa , ståt och tal (försvaret). Ska bli så skoj att få hem den lille, jag hoppas att han blir hemma ett tag nu, skolan börjar ju inte förän till hösten. Men han har förvarnat om en ny mission , men jag håller tummarna.




Helg igen, och de är bara att njuta av de fina vädret, hoppas att maken får tid att ta mej och Tass med ut i skogen, de är ju fullt med svamp där, är så sugen.


Ha de gott på er alla.
Eva.

måndag 7 september 2009

Ännu en måndag =)

Helgen är slut och de är måndag igen.



I lördags träffdes Sandstickan för första gången i höst, de var skoj, vi var 6 st stickerskor som kom, roligt var att Gunilla från Båstad kom, de var ju skoj att alla kom men Gunnilla var ju okänd i denna gruppen.

Vi bestämde hur vi ska träffas i höst också.

Sen bestämde vi att vi ska ha en blogg och Carina fixade de omgående i Lördags kväll, bra jobbat.

Bloggen heter Sandstickan och finns här och till höger i min blogg =)




Stickade gjorde jag också, har börjat på en ny Tant Kofta kofta, de blir nr 3 för mej,


gillar verkligen de här mönstret.



Såg att tant Kofta kommer att besöka Stickmässan i Borås, skoj för jag ska dit också .




Har fortsatt att sticka på mina Gotlandsvantar är klar med hande på nr 1 och ska börja på tummen, de blir väl lite pilligt men skoj.





I dag ska Tass och jag på kurs, får se om vi gjort några framsteg, vi är ju inte så duktiga på just lydnad, men vi är riktigt bra på Rally =)
En bild på en glad Tass, de är på färjan från gotland, titta på svansen (hon viftar så svansen knappt syns).



Ha de gott på er alla.
Eva

fredag 4 september 2009

Semester sjalen färdigblockad




Nu när de är höst och ruggit är de skönt att tänka tillbaks på när jag stickade denna sjalen,


det har varit en bilstickning som har varit med i bilen till Stockholm två gånger och en resa tur och retur till Gotland, ett eget mönster, bara räta och aviga med några hålvarv lite då och då.


De blir en lagom sjal att ha under jackan, den är ju väldigt färgrik så den ska passa till de mesta, färgerna är som vanligt inte lätt att visa på bild, men den är lugnare än vad bilden visar =)






Stickmässigt så ska jag försöka att göra klart lite av de jag har liggande, såg på Ravlery att jag har sju projekt uppskrivna där som inte är klara, de plus dom som ligger runtomkring här som inte fick vara med på Ravlery så har jag att göra en stund, hoppas att jag kan visa nått här snart.




Nu är de helg igen och de är en del som händer, Sveriges damer spelar kvartsfinal i EM och herrarna kvalar till VM och så är de ju dags för Sandstickan möte, glöm inte de (Fribergs på Norra vägen 1kl 13-16) de ska bli skoj att träffas igen.



Och alla andra de är så skoj att läsa kommentarerna ni lämnar, jag njuter av er uppmärksamhet, TACK.
Njut nu av helgen och av att kunna sitta inne och mysa i soffan, ta en kanna te och tänd ett eller flera ljus.
Eva.

onsdag 2 september 2009

Höstvantarna klara.


September är ju en höstmånad så då passar de perfekt att bli klar med vantarna i höstfärger. Gillar både garnet och modellen, ett rejält garn =)


Kvar på nystat finns 54 gram så de borde räcka till ett par till , inte illa.




Sitter och njuter av mina bilder från Gotland, har mellan 3 och 400 bilder och dom har jag som skärmsläckare, jag sitter bara och tittar och minns , i öronen har jag en talbok av Mari Jungstedt.
Härligt.



På Lördag är de dags för möte med Sandstickorna, På Fribergs i Halmstad mellan 13-16

Hoppas vi ses.
Eva.